לצד ישראל: דגלי גאווה בהפגנות ישראל נגד פרו-פלסטינים

אל התמונות השגרתיות של דגלי פלסטין המונפים בהפגנות האנטי- ציוניות אל מול דגלי ישראל המונפים בהפגנות הפרו-ישראליות, הצטרף השנה דגל חדש – דגל הגאווה.

בהפגנה של הקהילה המוסלמית בברלין לציון יום אל קודס, צעדו מאות מפגינים נגד "כיבוש ירושלים על ידי ישראל", כשהם נושאים שלטים הקוראים "חופש לפלסטין" ומניפים דגלים פלסטיניים ולבנונים, וכן תמונות של המנהיג העליון של אירן, חמינאי. בין המפגינים היו גם כמה חרדים יהודים מזרם נטורי קרתא, המתנגדים לקיומה של מדינת ישראל הציונית.

אלא שבעוד נטורי קרתא הפגינו לצד הפלסטינים, אל ההפגנה לטובת ישראל הצטרפו פעילים להט"בים שהניפו לצד דגלי גאווה. זאת לאחר שהשנה הצטרפו קבוצות להט"ביות גרמניות אל ההפגנה הפרו ישראלית, על מנת להדגיש את יחסה של ישראל אל הקהילה הגאה בהשוואה למצבה של הקהילה בעולם הערבי ובאיראן.

סמסונג וגוגל מצנזרות: בלי אפליקציות גאות בחנויות בדרום קוריאה

סמסונג, היצרנית הגדולה ביותר של טלפונים חכמים ברחבי העולם, ואחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בדרום קוריאה, הסירה אפליקציות של רשתות חברתיות גאות מחנות האפליקציות שלה בדרום קוריאה.

אין זו הפעם הראשונה שסמסונג מצנזרת אפליקציות גאות בדרום קוריאה. בשנת 2013 דחתה סמסונג בקשה של מפתחי האפליקציה החברתית Hornet להירשם לחנות היישומים שלה. במכתב שנשלח למנכ"ל Hornet, הסבירה סמסונג כי האפליקציה לא יכולה להיות רשומה בחנות האפליקציות "בשל הערכים המוסריים או החוקים המקומיים, שאינם מאפשרים פרסום המכיל תוכן להט"בי". מדיניות זו של סמסונג תקפה במקומות כמו המזרח התיכון, חלקים של מזרח ודרום אסיה, ואפילו במקומות ידידותיים ללהט"ב כמו ארה"ב, ארגנטינה ואיסלנד.

סמסונג גלקסי NOTE (צילום: Sean Gallup, GettyImages IL)
מצנזרת לפי חוקי המדינה. סמסונג | צילום: Sean Gallup, GettyImages IL

דוברת סמסונג קלי יאו אישרה כי החברה אכן מגבילה תוכן להט"בי במדינות שונות, אך הסבירה כי היא עושה זאת על בסיס "חוקים ומנהגים מקומיים" ולא כפי שנוסח במכתב "חוקים וערכים מוסריים מקומיים".  

"אנו מכירים בכך שהיו כמה סתירות במדיניות שלנו וחלק מהניסוח הובן שלא כהלכה", הסבירה דוברת החברה. משתמשי סמסונג המורידים את האפליקציות דרך גוגל פליי, עדיין יכולים למצוא את האפליקציות גם בדרום קוריאה, אך לא את כולן – אפליקציית ההיכרויות Jack’d, הפופולרית במיוחד בדרום קוריאה, הורדה מגוגל פליי לפני מספר שנים, בלי הודעה מוקדמת לחצי מיליון המשתמשים שלה.

הסטרייטים שחיכו לנישואים גאיים כדי להתחתן

החלטת בית המשפט העליון בארה"ב לאפשר נישואים גאים בכל המדינות, משמחת לא רק את הזוגות הגאים שקיוו וחלמו למסד את אהבתם, אלא גם זוגות הטרוסקסואלים רבים, שמתוך הזדהות החליטו לדחות את חתונתם עד ליום בו גם להט"בים יוכלו להינשא.

כך, ביום בו פורסמה ההחלטה, הגיעו רוקסי וג'ורדן אל בית העירייה ונדרו את נדריהם, אחרי שהמתינו 6 שנים לאישור נישואים גאים בארצות הברית בעקבות הבטחה שהבטיחו לעצמם כזוג שלא להתחתן עד שגם זוגות חד מיניים יוכלו להתחתן במדינתם.

 "החלטנו את ההחלטה כדרך להביע סולידריות עם הזוגות הגאים המופלים ולא מורשים להתחתן", הסבירה רוקסי, "וזו הייתה החלטה מאוד קלה".

זוג סטרייטי שחיכה לנישואים גאים כדי להתחתן (צילום: RT)
חיכו לבית המשפט העליון | צילום: RT

"אחד הדברים שניסינו לעשות היה להראות את התמיכה שלנו", מוסיף ג'ורדן, "לא הצלחנו להבין כיצד קיים מצב בו המערכת השלטונית מתעלמת מחלק מהאוכלוסייה ומונעת מהם זכות בסיסית. זו הייתה חוויה מלמדת עבורנו ועבור המשפחה שלנו, ואני בטוח שלמרות הקשיים, מה שחווינו הוא אפילו לא עשירית מהמכשולים עימם התמודדו זוגות גאים עד היום".

גם קרי לנדרס ופיליפ לי החליטו להמתין עם חתונתם עד שגם חבריהם הגאים יוכלו להתחתן. הזוג, יחד מ-2002, החליט לדחות את חתונתו עד לאישור נישואים גאים בארה"ב, על מנת לעורר שיח בנושא.

"לעתים קרובות אנו לוקחים כמובן מאליו את הזכויות המובטחות לנו כאמריקנים", הסביר פיליפ, "עד היום, כמיליון אמריקאים קיבלו יחס של אזרחים סוג ב', ולא היו מסוגלים ליהנות ממה שכולנו לקחנו כמובן מאליו".