בזמן שמדינות כמו הולנד בוחרות כאישה טרנסג'נדרית לתחרות מיס יוניברס העולמית, יש מדינות כמו איטליה, שלוקחות צעד אחורה ומטילות איסור על טרנסיות להשתתף בתחרות. את האיסור שהטיל הארגון מוקדם יותר החודש היה קשה לפספס, אבל עכשיו מגיעה מחאה שמדגישה בדיוק עד כמה האיסור מיותר בשנת 2023. 

ראש הארגון האיטלקי, פטריציה מיריליאני, אמרה בראיון ברדיו מוקדם יותר החודש כי חוקי התחרות אוסרים על נשים טרנסג'נדריות להתמודד בתחרות וכי היא לא מתכוונת לעדכן אותם כדי "לקפוץ לעגלה הנוצצת של הפעילים הטרנסים". 

“בזמן האחרון, תחרויות יופי מנסות להגיע לחדשות על ידי שימוש באסטרטגיות אבסורדיות לדעתי", אמרה מיריליאני בהתייחסה לניצחון של הדוגמנית הטרנסית ריקי ואלרי קולה בתחרות מלכת היופי של הולנד, ההולנדית הטרנסית הראשונה שזוכה בתחרות והטרנסית השנייה שתתחרה בתחרות מיס יוניברסת העולמית. "מאז נוסדה, התחרות קובעת בתקנון כי כל המתמודדות צריכות להיות נשים מלידה, אולי בגלל שכבר אז הם חזו שעולם היופי עשוי לעבור שינויים, או שנשים וגברים יוכלו לעבור שינויים". 

ריקי ואלרי קולה (צילום: rikkievaleriekolle@, instagram)
ריקי ואלרי קולה | צילום: rikkievaleriekolle@, instagram

מיס הולנד קולה עצמה התייחסה לידיעה שהגיעה מאיטליה ושיתפה באינסטגרם שלה "זה כל כך עצוב". "במקום להתקדם, נראה שאנחנו רק הולכים אחורה". אבל מסתבר שהיא לא היחידה שהביעה מחאה על ההחלטה, אלא גם פעילים טרנסג'נדרים רבים באיטליה. 

פדריקו ברברוסה, פעיל טרנסג'נדר מאיטליה, החליט להשתמש בסעיף הקובע כי כל המתמודדות חייבות להיות "נשים מלידה", והגיש בקשה להתמודד בתחרות. הוא לא היחיד, כי אל הארגון הגיעו יותר מ-100 בקשות התמודדות מגברים טרנסג'נדרים מכל רחבי איטליה. לכלי התקשורת אמר ברברוסה כי הוא רצה "להתניע באמצעות בדיחה מחשבות על האבסורדיות בהיגיון שלא מחובר לזמן ולעולם". 

"מישהו מדמיין אותנו בתור מפלצות עם שלוש ראשים שלעולם לא יוכלו לשאוף לזכות בתחרויות יופי, כי אפילו הייצוג התקשורתי מביא לעיתים קרובות נרטיבים שעושים פטישיזציה לגוף שלנו", אמר ברברוסה. "עם הקמפיין הזה, אנחנו נותנים נראות לאמת של טרנסים". 

אליה בונסי, גבר טרנסג'נדר אחר שהגיש גם הוא בקשת מועמדות למלכה היופי של איטליה, סיפר גם הוא עעל החלטה להצטרף למחאה. "אזרתי אומץ, השתמשתי בשם הקודם שלי והגשתי מועמדות למיס איטליה", סיפר. "מלחמה בטרנספוביה חוצה מגדרים ולמרות שאני לא אישה טרנסית החלטתי להילחם על הזכויות שלהן. זו לא רק תחרות יופי, אלא חלק מההיסטורית התרבותית של המדינה. הדרת נשים טרנסיות פירושו אוטומטית הדרתן מההיסטוריה, להעמיד פנים שהן לא קיימות".