"זה הרגיש כמו ועידת בזל של הלהט"ב", מתאר אליאור אמסלם, שחקן ויוצר מתל אביב, לאחר שיצא מישיבה בהשתתפות אנשי מפתח בעולם הפרסום והמדיה החברתית מהקהילה הגאה, אליה הגיע כיזם פעילות ההסברה ישראלית בזירה הלהט"בית, דרך עמוד האינסטגרם שהקים לפני כמה ימים וכבר הספיק להגיע לעיניהם של רבים. 

אמסלם, שבימים כתיקונם משחק בתיאטרון הקאמרי ועוסק בתסריטאות, החליט להסיט את תשומת לבו דווקא לעולם ההסברה. "זה הגיע מתוך זעקה אמיתית וכאב אמיתי", הוא מתאר את התחושות שהובילו להקמת הפרויקט ברשתות החברתיות. "אנשים במדיה כותבים Queers for Palestine מבלי שהם מבינים את ההשלכות ובמה הם תומכים, ולראות אנשים בקליפורניה שותים מאצ'ה ואז מביעים סולידריות עם הצד השני כשאנחנו חווינו כזאת טרגדיה - זה מה שהוציא אותי למשימה".

התחושות הללו הובילו להקמת המיזם האינטרנטי, שמדבר את המלחמה בעזרת קולה ושפתה של הקהילה הגאה, ומביא קונטרה לשיח הליברלי הפרו-חמאס שצף ברשתות. "המטרה היא להסביר לקהל אמריקאי-אירופאי בני דור ה-Z, ולכל מיני אנשים שלא באמת מבינים מה קורה פה, את הצד שלנו", אומר אמסלם ומדגיש שהמטרה היא לחשוף בפני העולם "שאנחנו רוצים לחיות חיים ליברליים משוחררים, ויש לנו את ההזדמנות לעשות את זה בישראל, אך בצד השני יש קהילה שהיא פונדמנטליסטית, שאמנם יש בה להט"ב אבל היא לא מאפשרת כלל חיים להט"ביים".

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Stand with LGBTQ+‎‏ (@‏‎stand.with.lgbtq‎‏)‎‏

אמסלם מספר שחלק מהתכנים מציגים עדויות של להט"ב פלסטינים שברחו מעזה והגדה, שמספרים על החיים האיומים ללהט"ב שם. הוא ממשיך ומסביר שהתכנים בעמוד עטופים בדרך נגישה לכל עין להט"בית, ולצד זה פוסטים עם קופי מחוכם, מהסוג שיאפשר שיתוף בסטורי. תכנים נוספים מצליחים לתת טוויסט לנושאים מוכרים בקהילה ההומואית, כמו מסיבות סירקט בחו"ל ושיחות בגריינדר. 

בסרטון בו צפו תוך יומיים יותר מ-300 אלף אנשים, המיזם הצליח לעורר מודעות למציאות הקשה של להט"ב בעזה – דרך פרסומת סאטירית על "גייזה" (GAYZA), "היעד הגאה שחייב לבקר בו", רצועת עזה. מה שנראה בהתחלה כמו פרסומת כיפית למסיבת גייז, הופך לחשיפה לחוק האסלאמי שמצווה על איסור הומוסקסואליות ברצועת עזה, ועל סכנת החיים הממשית שיש בלהיות הומו ברצועה. "שיתפו את הסרטון הזה המון להט"ב מהעולם, לא בהכרח יהודים או ישראלים", מספר אמסלם. "מתחילים להבין עם מי יש לנו עסק, וקצת הצלחנו לסדוק את הבועה הזאת".

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Stand with LGBTQ+‎‏ (@‏‎stand.with.lgbtq‎‏)‎‏

לצד התגובות התומכות יש גם את אותן תגובות הגינוי לישראל שכולנו עדים להם בשבועות האחרונים. "יש כאלה שמגיבים 'זה מספיק טוב כדי להצדיק רצח עם?', ויש את אלו שאומרים שאנחנו 'מצדיקים פשעי מלחמה בעזרת פינקוושינג'". לתגובות הללו משיב אמסלם את אותן התשובות שאנשים מהעולם כבר הספיקו לשכוח, בתוך מבול הפייק ניוז שמופץ ברשת. "אין רצח עם בעזה, האוכלוסיה שם רק הולכת וגדלה וישראל עזבה את עזה ב-2005", הוא עונה לטענות 'רצח העם', ועל טענות הפינקוושינג הוא מגיב בהסתייגות: "זה מושג שקל לזרוק באוויר. אני לא חושב שיש פינקוושינג בישראל".

"אני יכול לחיות בישראל חופשי בתור להט"ב. התחתנתי לפני שנה ואני לא רשום במשרד הפנים כנשוי, אבל אנחנו בדרך הנכונה", הוא ממשיך בהסתייגות. "אנחנו לא מדינה שיש בה זכויות לכולם באופן מלא, זה עדיין בתהליך. יש לי ביקורת על הממשלה ועל מה שקורה פה, אבל אנחנו המדינה היחידה במזרח התיכון שאפשר לחיות בה מחוץ לארון, לגדל משפחה, לגדל ילדים, ויש חודש גאווה בעוצמות כמו שיש לנו".

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Stand with LGBTQ+‎‏ (@‏‎stand.with.lgbtq‎‏)‎‏

אמסלם מסביר שבסופו של דבר המטרה היא להסביר לקהל היעד הגאה שישראל והקהילה הגאה באותו צד. "כולנו בעד שלום וכולנו רוצים מדינה בה אפשר לחיות חיים משותפים", הוא אומר. "אף אחד פה לא איש של מלחמה, לפחות בצד של החזית הוורודה. אנחנו מביאים תפיסת עולם מערבית". 

באותה נשימה, המיזם מבקש לתת מקום גם לקול של להט"ב פלסטינים, שחיים במקום שבו אם יעזו לדבר בקול רם הם ישלמו את המחיר הנורא מכל. "אתה תמיד רדוף על ידי המוות והדרך היחידה להינצל זה לברוח מהגבול", הוא אומר. "יש בעזה ובגדה המון המון להט"ב ואין מי שמשמיע שם את הקול שלהם".

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Stand with LGBTQ+‎‏ (@‏‎stand.with.lgbtq‎‏)‎‏

המיזם החדש הצליח להסב את תשומת לבם של דמויות מפתח ברשת, וכך אמסלם הצליח ליצור חיבורים עם משרדי פרסום כמו Peach מבית גיתם, HaPpy ועוד שותפים מעולם ההייטק, איתו כולם שיתפו פעולה בהתנדבות מלאה. "הם נתנו לנו את ההזדמנות לבנות את מערך ההסברה הזה, ונתנו לנו כלים טכניים וגרפיקאים". בהמשך הם גם חברו למערכים וחמ"לים נוספים, שאפילו אפשרו להם ליצור שיתופי פעולה ולאחד את "המאבק הורוד". "כולם שמים את האגו בצד ובאים לעזור בהסברה הלאומית. זה מפגן כוח אדיר בזמן מלחמה".

בעזרת קופירייטינג שנון, גרפיקה ועריכת וידאו ברמה גבוהה וסיפורים אמיתיים של אנשים מהשטח, Stand With LGBTQ+ מעניק ללהט"בים מכל רחבי העולם הצצה מפולפלת ומחוכמת לקונפליקט הישראלי מול החמאס, שאיכשהו זכה לתמיכה הפינקוושרית הגדולה ביותר שראינו עד כה. "להט"ביות ופלסטין תחת שלטון חמאס זה משהו שהוא אבסורד, ויצאתי למסע הזה כדי להסביר שזה לא יכול ללכת ביחד".