מאט מקי, סנטור אמריקאי רפובליקני מארקנסו, זכה בצדק לשריקות בוז במהלך דיון שניהל השבוע בסנאט, לאחר שעשה את הטעות החמורה ושאל אישה טרנסג'נדרית, ד"ר לרוקחות ובעלת בית מרקחת, על איבר המין שלה. 

התקרית המבישה התרחשה בזמן דיון על הצעת חוק 199 שתעלה לאישור בסנאט, המבקשת לאפשר תביעות משפטיות נגד רופאים ורופאות שיספקו טיפולי התאמה מגדרית לבני נוער. את ההצעה הגיש הסנטור הרפובליקני גרי סטבלפילד במטרה למנוע טיפולים כאלה למי שעוד לא מלאו לו 18, כולל טיפולים הפיכים לחלוטין כמו חוסמי הורמונים.

אל הוועדה המדוברת הגיעה גם ד"ר גוונדולין פייג' הרציג, בעלת בית מרקחת ואישה טרנסית, שביקשה לנאום נגד החוק ולפרט את הסכנות הגלומות בתוכו. "חוקים כמו הצעה 199 נועדו לעכב, לא לעזור לארקנסו, על ידי יצירת מחסומים לשירותי בריאות המבוססים על הוכחות, במסווה של הגנה על צעירים תמימים", אמרה ד"ר הרציג במהלך הוועדה. 

בתגובה לדברים אלה, משום מקום ובהפתעה גמורה, פנה הסנטור לרוקחת שדיברה מולו ושאל אותה בלי שום בושה מול כל הנוכחים: "האם יש לך פין?". הקהל באולם נדהם מהשאלה, אחד אף זעק "בושה", ואילו ד"ר הרציג ההמומה השיבה בחזרה: "זה נורא". למרות התגובה הנחרצת מהקהל ותגובתה הברורה של ד"ר הרציג, הסנטור מקיי לא עצר והפנה את האשמה כלפיה: "את זאת שהעלית את הנושא לדיון".

בהמשך הוועדה, טען מגיש הצעת החוק, הסנטור סטבלפילד, כי הוא שוחח עם נערה טרנסית שהחליטה לעבור ניתוח "בגלל טיקטוק". ראוי לציין כי אין אף מדינה בארצות הברית המאשרת ניתוחי התאמה מגדרית לבני נוער, וכי לא קיימת אף הוכחה או טענה כי הרשת החברתית מובילה או משפיעה על בני נוער לעבור טיפולים שכאלה. 

לאורך כל הוועדה הועלו לא מעט ראיות המצביעות כי לאישור החוק תהיה השפעה שלילית על נוער טרנס*, אך למרות זאת החוק עבר בהצבעה בעל פה. הסנטור הדמוקרטי קלארק טאקר, שנכח במקום, אמר כי החוק לא ישפיע על 99 אחוז מתושבי ארקנסו, אבל "זה שולח מסר ברור נגד הקהילה הטרנסית". "טיפולים להתאמה מגדרית מאפשרים להם לדעת שהם אהובים ומאושרים בגלל מי שהם", אמר הסנטור טאקר. "האנשים שהצעת החוק הזו משפיעה עליהם מקבלים מסר שהמדינה בה הם חיים שונאת אותם". 

שנת 2023 רק החלה, אבל מספר הצעות החוק שהוגשו עד כה נגד הקהילה הגאה בארצות הברית הגיע לשיא של כל הזמנים - יותר מ-300 הצעות חוק נגד להט"ב הוגשו עד כה בארצות הברית, מרביתן נגד הקהילה הטרנסית, 91 מהן קוראות לאסור טיפולים כאלה לבני נוער. בסך הכל הוגשו רק 107 הצעות חוק לטובת הקהילה הגאה.