"המטופל מדיסלדורף", כינוי שהוצמד לגבר בן 53 מגרמניה, הפך לאדם החמישי בהיסטוריה שנרפא מ-HIV והאדם השלישי שנרפא מ-HIV כתוצאה מהשתלת תאי גזע, טיפול שקיבל לאחר שחלה בלוקמיה. החדשות המשמחות הללו מגיעות לאחר שביולי האחרון דווח על האדם הרביעי שהחלים מ-HIV בנסיבות דומות. 

המטופל מדיסלדורף אובחן עם HIV בשנת 2008 ועבר השתלת תאי גזע ב-2013 לאחר שחלה בלוקמיה, שישה חודשים בלבד לאחר שהחל טיפול נגד HIV. חוקרים שעקבו אחרי המקרה שלו סיפרו שהוא נמצא "בבריאות טובה", זאת לאחר שהפסיק ליטול את הטיפול התרופתי נגד HIV לפני ארבע שנים ובדמו לא אותרו סימנים של הנגיף. 

את הוולנטיין האחרון ציין המטופל מדיסלדורף בחגיגות עשור להשתלה ששינתה את חייו יחד עם התורם, כך סיפר ל-Sky News. עוד סיפר באותה שיחה שהוא עדיין זוכר את רופא המשפחה שלו אומר לו שהם יכולים "לחוות ביחד שאפשר להירפא מ-HIV". "בזמנו דחיתי את האמירה הזאת, אבל היום אני גאה עוד יותר בצוות הבינלאומי של הרופאים שהצליח לרפא אותי בו זמנית מלוקמיה ו-HIV", אמר המטופל. 

המחקר אודות המטופל המחלים פורסם בכתב העת המדעי Nature Medicine והיה הארוך והמדויק ביותר שעסק במטופל שעבר השתלת תאי גזע. כעת מקווים החוקרים כי המידע יסייע במחקרים אחרים הנוגעים לפתרונות רפואיים ל-HIV. ד"ר ביורק אריק אולה ג'נסן, החוקר שדיבר בשם צוות המחקר הבינלאומי, אמר כי כעת יש צורך במחקר נוסף שיבחן איך ניתן לאפשר את שיטת הריפוי הזו מחוץ לתנאי המסגרת המצומצמים המתוארים במחקר. 

האדם הראשון בהיסטוריה שנרפא מ-HIV הוא טימותי ריי בראון, המוכר גם בשם "הפציינט מברלין". הוא עבר השתלת מח עצם בשנת 2007 וחי ללא הנגיף במשך 12 שנים, עד שנפטר בשנת 2020 מסרטן. בתחילה, חשבו החוקרים כי היעלמות הנגיף מגופו הייתה מקרית, "פוקס", אבל 12 שנים לאחר מכן גם אדם נוסף, "הפציינט מלונדון", נרפא מ-HIV באותה הצורה. לפני שנה נרפאה מ-HIV האישה הראשונה והשלישית בהיסטוריה, "הפציינטית מניו יורק". 

למרות שמדובר בחדשות טובות, ייתכן ומדובר רק בנחמה קטנה עבור אלו החיים עם HIV. השתלות מח עצם ותאי גזע הן תהליך מסוכן ומורכב, הכרוך למעשה בהרס המערכת החיסונית של אדם, מה שגורר תופעות לוואי קשות שלא נעלמות עם הזמן. למרות זאת, מדענים מבקשים להדגיש כי הם מתחילים להבין כי קיימת אפשרות למצוא תרופה ל-HIV, גם אם קשה מאוד להשיג אותה. 

ברחבי העולם חיים קרוב ל-38 מיליון אנשים עם HIV, כאשר 73% אחוזים מתוכם זוכים לטיפול, כך על פי המידע שנמצא בידי האומות המאוחדות. הטיפול התרופתי הניתן כיום לאנשים החיים עם הנגיף עוזר להם לחיות חיים מלאים ובריאים, והם אינם יכולים להדביק אנשים אחרים.