מנהל לשעבר בחברת התעופה הבריטית "בריטיש איירוויס" שעובד, מנואל גררו אביניה, נעצר בקטאר ב-4 בפברואר ומאז כלוא שם, לאחר שלכאורה ענה להודעה מזויפת שקיבל באפליקציית ההיכרויות "גריינדר", כך דווח ב-The Mirror. לטענת משפחתו, נמנעת ממנו גישה לתרופות מצילות חיים נגד HIV אותן מנואל, שחי עם HIV, היה נוטל בקביעות. 

אחיו של מנואל(44) , אנריקה, מוביל כעת קמפיין לשחרורו תחת השם "קטאר שחררי את מנואל", ומביע זעם בשיחות עם כלי התקשורת על המעצר. "משטרת קטאר השתמשה בפרופיל מזויף בגריינדר כדי ליצור קשר עם מנואל ולהזמין אותו להשתתף בפגישה עם אנשים נוספים מקהילת הלהט"ב בעיר דוחא", הוא אמר. "מנואל היה אמור לפגוש אדם שחשב שקבע איתו פגישה, אך במקום זאת הוא נתקל בשוטרים שחיכו לעצור אותו". 

עוד טען אנריקה כי במהלך המעצר שתלו השוטרים על גופו מתאמפטמינים כדי להפליל אותו על עבירת סמים. "נכון להיום, הוא נשאר בכלא שלא בצדק", הוא כתב בעמוד הקמפיין לשחרורו של אחיו, ואף הפנה ביקורת חריפה לממשלה, שלטענתו לא עושה דבר על מנת להביא לשחרורו. "מדוע הממשלה לא עושה דבר כדי לעזור למנואל, שנעצר בקטאר בגלל שהוא הומו? איפה המדינה המקסיקנית?". 

קמפיינים נוספים שנאבקים למען שחרורו של מנואל, בעל אזרחות בריטית ומקסיקנית, טוענים כי הוא נפל קורבן ל"יחס אכזרי, לא אנושי ומשפיל", וכי הוא אף נדרש לזהות חברים נוספים בקהילה הגאה. "נשללה ממנו הזכות לעורך דין והוא נאלץ לחתום על מסמכים בערבית ללא תרגום", נטען לגבי המקרה. "גרוע מכך, נמנעה ממנו גישה לתרופות אנטי-רטרו-ויראליות שהוא צריך כדי להיות מסוגל לחיות עם HIV - מעשה עינויים המסכן את חייו. הוא גם נאלץ לחזות בסבלם של עצורים אחרים בזמן שהם חטפו הצלפות. איימו עליו, בודדו אותו ומנעו ממנו מזון ומים בגלל נטייתו המינית ומצבו הבריאותי". 

משרד החוץ הבריטי אישר כי הוא מעניק סיוע למשפחתו של מנואל, בשיתוף דיפלומטים מקסיקנים. דיפלומטים בריטים הם אלו שמתנהלים מול פקידים בקטאר, זאת משום שמנואל נרשם שם כאזרח בריטי לאחר שעבר לעבוד שם. "אנחנו מעניקים סיוע קונסולרי לגבר בריטי שנעצר בקטאר ותומכים במשפחתו", נמסר מדוברות משרד החוץ הבריטי. 

גם בשגרירות מקסיקו בקטאר התייחסו לתקרית, אך הדגישו כי שגרירות בריטניה מטפלת בעניינו, שכן הוא רשום כאזרח בריטי במדינה. "בהתייחס למקרה של מנואל גררו אביניה, בעל אזרחות בריטית ומקסיקנית שנמצא כעת במעצר בדוחא, שגרירות מקסיקו בקטאר מאשרת שהיא עוקבת אחרי ההתפתחויות מאז שנודע לה על המעצר", נכתב בהודעה מטעם השגרירות.

לפני תשעה חודשים, הודיע מנואל ברשתות החברתיות שהוא מתחיל עבודה חדשה בתור ממלא מקום ראש פיתוח מוצר ועיצוב שירותים בחברת "קטאר איירוויס". מבחינה מקצועית, מנואל תיאר את עצמו כבעל הבנה מעמיקה בעסקי חברות התעופה ו-18 שנות ניסיון בחברות תעופה שונות ותואר בניהול עסקי. הוא עבד עשור בחברת "בריטיש איירוויס", בהתחלה בתור דייל ובהמשך בתפקידי ניהול, והוא עבד גם בחברות תעופה אחרות כמו "לופטהנזה" ו"אמריקן איירליינס". עד כה חברת "קטאר איירוויס" לא סיפקה התייחסות למקרה. 

כידוע, הומוסקסואליות אינה חוקית בקטאר ואין בה חוקים המגנים על להט"ב מפני אפליה. העונשים הקבועים בחוק במדינת המפרץ על הומוסקסואליות כוללים קנסות גבוהים, מלקות בפומבי, עונשי מאסר ממושכים ואף עונש מוות, אם כי ארגוני זכויות אדם מדווחים כי אין שום ראיות לכך שמישהו אי פעם הוצא להורג במדינה באשמה זו.