אגף המודיעין הכללי והמשרד לביטחון פנים של ירדן מאיימים על פעילי הלהט"ב המוכרים והבולטים במדינה באלימות, מעצרים והעמדה לדין, בניסיון לשים קץ לפעילות החברתית שלהם. הדבר הוביל מספר פעילים לסגור את הארגונים שהפעילו ואף לברוח מהמדינה, כך על פי דיווחים של ארגוני זכויות אדם.ארגון "משמר זכויות האדם" (HRW) ראיין 13 פעילים ופעילות להט"ב שהעידו כי כוחות הביטחון בירדן, בדגש על סוכני מודיעין, זימנו אותם פעם אחר פעם לחקירות, במהלכן הן ספגו באופן קבוע איומים שונים.

"הרשויות פתחו במתקפה מתואמת נגד פעילי זכויות להט"ב, שמטרתה למגר כל דיון על נטייה מינית או זהות מגדרית מהמרחב הציבורי או הפרטי", אמרה ראשה יונס, חוקרת בכירה בארגון "משמר זכויות האדם". "טקטיקת הפחדה והתערבות בלתי חוקית בהתארגנויות גאות הובילו את הפעילים לרדת למחתרת והעמידו את מנהיגי הארגונים החברתיים בפני בחירה בלתי אפשרית: צנזורה עצמית חמורה או בריחה מירדן". 

אחד הבעלים של מרכז תרבות בבירת ירדן, עמאן, שאירוע הקרנת סרטי להט"ב שארגן בוטל בעקבות הפחדה ואיומים מצד הרשויות, סיפר כי הוא נחקר על ידי לא אחר מאשר מושל העיר בכבודו ובעצמו. מנכ"ל ארגון להט"ב אחר סיפר כי בעקבות האיומים הוא נאלץ לסגור את המשרדים, להפסיק את הפעילות במדינה ובסופו של דבר גם לברוח מהמדינה. 

"בן הזוג שלי ואני נאלצנו להשאיר הכל מאחור - את העבודה, החברים, המשפחות והזיכרונות - ופשוט לברוח", הוא סיפר. "זה מפחיד איזו השפעה יכולה להיות להם עם הפחדה בלבד, מבלי להרים אצבע. הם הפכו את חיינו עם איומים, והחלק הכי מפחיד הוא שאנחנו יודעים שהם יעשו כל מה שהם אמרו שיעשו אם אי פעם נחזור". 

האשמות דומות של הפחדה מצד המשטרה החשאית בירדן פורסמו באוגוסט האחרון ב"דה גרדיאן", אז מקורות שונים דיווחו על עלייה חדה במתקפות נגד פעילים וארגוני להט"ב במדינה, זאת במקביל למספר מעצרים שבוצעו במהלך השנה. אחד המקורות, מנהל מרכז להט"ב, אולץ להיכנס למכונית על ידי הרשויות ונחקר לאורך הלילה. לאחר החקירה התקשרו החוקרים להוריו של הפעיל והוציאו אותו מהארון כהומו, מה שהרס את מערכת היחסים בין הפעיל למשפחתו. 

כדאי לציין כי הדבר קורה למרות שירדן היא אחת המדינות היחידות במזרח התיכון שבהן יחסי מין חד-מיניים אינן אסורות על פי החוק, לאחר ש"חוקי סדום" מימי המנדט הבריטי בוטלו בשנת 1951. בעקבות הדיווחים החדשים, "משמר זכויות האדם" יצא בקריאה לממשלה לאסור בחוק על אפליה ורדיפה של אנשים על סמך נטייתם המינית או זהותם המגדרית. נוסף על כך, הארגון דחק בירדן "להגן על חופש הביטוי", כמו גם על "פרטיות התקשורת באינטרנט". "הפסיקו להפחיד את פעילי החברה האזרחית, כולל להט"ב", נכתב מטעם הארגון. 

על אף שהומוסקסואליות אינה אסורה במדינה, ירדן היא עדיין מדינה מסוכנת לחברי וחברות הקהילה הגאה. במדד השוויון היא מדורגת במקום ה-142 מתוך 197 מדינות, וסקר אחרון מצא כי יותר מ-95% מתושבי הממלכה ההאשמית מאמינים כי הומוסקסואליות אינה אתית או מוצדקת, וכי הם לא יקבלו להט"ב בתור שכנים.