ארנד ואניסה פינסטרה, בני זוג נוצרים ושמרנים מקנדה שהביאו שמונה ילדים וילדות לעולם, הרגישו שנמאס להם מכל "האידיאולוגיה הלהט"בית" שיש בקנדה ולכן החליטו לברוח ממנה הכי רחוק שרק אפשר - לרוסיה, שם, כידוע, בית המשפט העליון פסק בנובמבר כי "תנועת הלהט"ב הבינלאומית" היא תנועה "קיצונית" ואסר את פעילותה במדינה, מה שהוביל למסע רדיפה בלתי פוסק נגד להט"ב

אבל מה שהיה עבורם הגשמת חלום התברר מהר מאוד בתור סיוט, זאת למרות שהמשפחה קיבלה לכאורה הבטחות מ"גורמים רוסיים" שהם יעזרו להם להשתקע במדינה. המסע של המשפחה הקנדית התחיל לפני קצת יותר מחודש, אז מכרו בני הזוג האידיאליסטים את החווה הכפרית שלהם בקנדה והעתיקו את מקום מגוריהם, יחד עם כל הילדים, לרוסיה.

מיד לאחר שהגיעו למדינה, העבירו בני הזוג כל הכסף ממכירת החווה לחשבון הבנק הרוסי שלהם, אך להפתעתם החשבון והכסף הוקפאו אוטומטית משום שסכום הכסף היה גדול מדי, מה שנתפס על ידי הבנק כ"חשוד". כשהם ניסו לשחרר את הכסף הם נתקלו בחומה בצורה, בעיקר משום שאף נציג לא ידע לדבר אנגלית והם עצמם לא יודעים רוסית. "עד כמה שהבנקים בקנדה מתסכלים אותי, אני יודע שאני יכול לשבת ליד שולחן מול מישהו ולהסביר לו את המצב", אמר ארנד בסרטון שפרסם על המעבר. 

ארנד ואניסה פינסטרה (צילום: Countryside Acres, Youtube)
ארנד ואניסה פינסטרה | צילום: Countryside Acres, Youtube

המומים ממה שאירע ומתוסכלים מכך שנאלצו להתגורר בדירת שני חדרים קטנה עם כל ילדיהם, כשרק סכום כסף זעום נותר להם למחיה, פנו בני הזוג להתלונן על המצב בסרטון YouTube. בסרטון, שנמחק מאז, התלוננה אניסה ארוכות ארוכות על ביתם החדש, זעמה על כך שאין דוברי אנגלית שיכולים לסייע להם ואמרה שהיא "מאוד מאוכזבת מהמדינה הזאת בשלב הזה". 

"אני מוכנה לקפוץ על מטוס ולברוח מכאן. נתקלנו במכשול הראשון שלהם כשהיינו צריכים לעסוק בהיגיון במדינה הזאת וזה מאוד מתסכל", היא אמרה בסרטון שנמחק מאז, שם גם סיפרה כי המשפחה כולה הגיעה למדינה הקרה עם בגדים לא מתאימים, מה שהוביל תושבים רבים בסביבה להירתם לעזרתם ולתרום למשפחה ביגוד חם לחורף.  

הסרטון המדובר נצפה על ידי מספר פקידים בקרמלין, מה שכנראה רק החמיר את מצבם העגום ממילא. סרטון התלונות המדובר הוסר לפתע מעמוד היוטיוב שלהם, Countryside Acres, ובמקומו פורסם סרטון אחר, שבו ארנד נראה מתנצל על הסרטון הקודם ומסביר כי לפעמים "המחשבות שלנו לא עוברות כמו שצריך". בסרטון ההתנצלות ארנד גם אמר כי הוא "התבקש להסיר" את הסרטון שנמחק, אבל בשלב מאוחר יותר טען כי איש לא לחץ עליו לעשות זאת, הבטיח שאשתו מתוסכלת רק מהקפאת הכספים, והתעקש כי הדיבורים שלהם לא כוונו לאומה הרוסית. 

בסרטון נוסף שפורסם לפני כשבועיים, ארנד עדכן כי הכספים של המשפחה שוחררו וכבר לא מוקפאים על ידי הבנק הרוסי, והתעקש כי הם מתכוונים להישאר במדינה "לטווח הארוך". בסרטון המדובר נראית אניסה מתייפחת מהכרת תודה, אבל מגיבים רבים כתבו כי לתפישתם היא רק מנסה להסתיר את העובדה שבשלב הזה היא כבר מפוחדת ואומללה מאוד. 

הסיפור של בני הזוג זכה להד תקשורתי מסביב לעולם, וגם ברוסיה ניגשו כלי התקשורת לשוחח עם בני הזוג על החלטתם. "בקנדה לא הרגשנו בטוחים עם הילדים שלנו או לגבי העתיד שלהם", הסביר אב המשפחה את ההחלטה לעזוב את המדינה בכתבה ששודרה ברוסיה. "יש הרבה אידיאולוגיה שמאלנית, להט"ב, טרנס, הרבה דברים שאנחנו לא מסכימים איתם, רצינו להתרחק מזה בשביל הילדים שם. אבל גם מסיבות כלכליות, הרגשנו שרוסיה הכי טובה מבחינת הזדמנויות טובות לחקלאות". 

באותה כתבה ארנד התעקש כי לרוסיה יש את "הכוח להתייצב מול לחצים מערביים", וכי הקרמלין יוכל "להרחיק את הדברים האלה" במשך שנים רבות. "מדינות אחרות נמצאות תחת השפעה מערבית ולא יוכלו להתנגד לה", הואאמר. ארנד גם סיפר כי הוא מודע לסיקור התקשורתי, אבל הזהיר את העוקבים ש"התקשורת המערבית ברובה משוחדת וכנראה מושחתת". "יש שקרים והמון שטויות מופצים עלינו במערב", הוא אמר. "אנחנו ממש מאושרים פה ולא מתכננים לעזוב את רוסיה. אנחנו לא תקועים, אנחנו לא בני ערובה". 

משפחת פינסטרה (צילום: instagram)
משפחת פינסטרה | צילום: instagram

לסיום, הפציר ארנד בעוקבים שלו לעקוב אחרי המעבר שלו לרוסיה, וטען כי "גורמים רשמיים מקלים" על אמריקאים לעבור לרוסיה. "בעיקר למשפחות גדולות ונוצריות אשר עוסקות בחקלאות, אנשים שמרנים, והם רוצים אותם פה. יש הרבה אדמה והזדמנויות כאן", הוא אמר והוסיף שעצם קיומם של הסרטונים שלו מוכיחים שברוסיה יש חופש ביטוי, מה שהוביל את אחד הצופים לאתגר אותו לומר דבר שלילי על פוטין או על המלחמה באוקראינה. 

המשפחה השמרנית שעברה לרוסיה צברה בעקבות הסרטונים שלה יותר מ-120 אלף מנויים, אבל על פי התגובות (שמאז הספיקו להימחק והאופציה להשאיר תגובות בסרטון בוטלה) נראה שרבים תפסו בעין רעה את המעבר שלהם. "עזבתם מדינה המדורגת במדד החופש 98 נקודות מתוך 100 למדינה עם 16 נקודות", כתב אחד המגיבים. "חירויות אזרח קיבלו ברוסיה 11 נקודות מתוך 60. מזל טוב למשפחה". 

אבל מתברר כי הקשיים הרבים שבהם נתקלו עם המעבר והביקורות הרבות ברשת, ארנד ממשיך להתעקש כי הוא לא מתחרט על המעבר ושמח מאוד על כך שהמשפחה כולה התרחקה מהחברה הקנדית. "אני רק רוצה לעסוק בחווה ולגדל את הילדים שלי במה שאני מאמין שהיא מדינה חופשית", הוא אמר. נזדרוביה, ארנד.