מי מפלה את מי? שאלת זכויות הפרט מול הזכות לאמונה דתית עומדת שוב על סדר היום הציבורי האמריקאי: מנהלת מרכז החינוך במעון מדליין קיקרסיי ועמיתתה אקשה וויאט, טוענות כי פוטרו מעבודתן לאחר שסירבו לשתף פעולה עם הוריה של ילדה קטנה הלומדת במעון, שאותה החליטו לגדל כבן וביקשו לפנות אליה כאל ילד.

"מדובר בילדה בת 6, המבקרת במעון הפרטי מזה ארבעה חודשים, שהוריה, זוג גברים הומואים, החליטו שהיא טרנסג'נדרית", הסביר אנדי טיילור, עורך הדין של השתיים, שאף לקח חלק פעיל במאבק המשפטי נגד פקודת שוויון הזכויות של יוסטון (HERO), שבוטלה לבסוף במשאל עם. "ביום שישי הילדה הקטנה עזבה את בית הספר כשהיא ידועה לכולם כ'סאלי' (שם בדוי), וביום שני, לאחר חופשת סוף השבוע, חזרה כשהיא קוראת לעצמה "ג'וני'".

הגננות המפוטרות הוסיפו כי ההורים החזירו את הילדה לבית הספר עם שיער קצר ודרשו מבית הספר לשנות את שמה. לדברי עורך הדין השינוי הפתאומי "נזרק" אל המנהלים ללא כל אזהרה מוקדמת. קירקסיי הסבירה כי אמונותיה הדתיות מנעו ממנה לשתף פעולה עם השינוי, והיא הרגישה כי מחובתה להגן על הילדה מפני בריונות אפשרית ולעזור לעשרות ילדים אחרים והוריהם, שלטענתה ראוי לספר להם על השינוי. לדבריה, האמונה שלה עלתה לה באיבוד מקום עבודתה.

"מדובר בהתעללות בילדים"

הפיטורים הביאו לתחילתה של סערה ציבורית במדינה, בנוגע לבלבול הגדול הקיים בבתי הספר בנוגע לטיפול במקרים של טרנסג'נדרים צעירים מאד והבחירות של הוריהם.

"האנשים שנמצאים בקו החזית: המנהלים, נהג האוטובוס, המורים, מתמודדים עם בעיה אמיתית", הסביר עו"ד טיילור, "טרנסג'נדריות היא נושא מרכזי ושנוי במחלוקת אצל כולם, גם אצל מבוגרים, על אחת כמה וכמה כשמדובר מדובר בילדה קטנה וחפה מפשע, בת 6".

אין תמונה
נוגד את אמונותיה. קירקסיי

לדבריו, פסיכיאטרים רבים מסכימים שילדים צעירים אינם מוכנים עדיין לקבל סוג כזה של ההחלטה. "בגיל הזה הם עדיין מנסים להחליט איזה סוג של גלידה ואיזה סוג של דגני בוקר הם אוהבים. ודעתם על דברים משתנה לא רק על בסיס יומי, אלא על בסיס שעתי", אמר עורך הדין, "להטיל על ילדה בת 6 את ההחלטה הכבדה בנוגע לזהותה המינית היא לא פחות מהתעללות בילדים".

לדבריו, שתי הנשים אותן הוא מייצג שילמו את המחיר על ניסיונן להגן על הילדים במעון. "האם אתם יכולים לדמיין את התגובה של כמה עשרות בני 6 כאשר מודיעים להם שסאלי היא פתאום ג'וני?" טיילור שאל את העיתונאים, "הם אולי חושבים שזה משחק אכזרי של יום הפוך. ואז תתפתח תופעה של ילדות קטנות רצות לשירותים של הבנים וילדים קטנים רצים לשירותי הבנות?".

לדבריו, הנושא יצא מכלל שליטה והתלונה הזו היא שלב ראשון לקראת הגשת תביעה פדרלית. "הגיע זמנם של האנשים המאמינים  לקום והתנגד להתעקשותם של הלהט"בים לדחוף את האג'נדה שלהם, המדירה את זכויות האזרח של כל שאר המעורבים", אמר טיילור. "אנחנו מאמינים בשוויון זכויות וכבוד לכל. אנחנו לא מסכימים עם יצירת זכויות מיוחדות שבו זכויות אלה מורמות מל שאר הזכויות. אתה לא יכול לבחור את זכותו של איזה ילד אתה הולך לכבד, כי החובה היא לכבד את כל הילדים".

דובר המעון מסר בתגובה כי שתי העובדות פוטרו בשל סיבות אחרות, שאינן קשורות למקרה המוצג על ידי עורך דינן. ואכן, בדו"ח סיום העסקתה של קירקסיי נכתב כי עבודתה הופסקה לאחר ש"לא הצליחה לעמוד במדיניות החברה, בכך שביצעה שיחות בטלפון סלולרי בנוכחותם של ילדים; ריכלה; וקיימה שיחות בלתי הולמת עם הורים". אך בשורה נוספת בדו"ח נכתב כי קירקסיי לא פעלה בהתאם להוראות כאשר "התבקשה על ידי ההורים והמנהלה לקרוא לילד טרנסג'נדר בשמו החדש".

לטענת הדובר, המורות ועורכי הדין שלהן מציגים במצג שווא את עובדות המקרה. "זה מצער שמקרה של תלמיד בעניין פרטי משודר לכל העולם. ברור לכולם שהנושא נועד לשרת אג'נדה גדולה יותר של מישהו אחר, ולא של התלמיד עצמו או המורות".