שירות הביטחון והמודיעין בקנדה הזהיר כי פעילים וארגונים אנטי-להט"ביים המתנגדים לתיאוריות מגדר מהווים סיכון ל"אלימות קיצונית" נגד הקהילה הגאה במדינה ובפרט נגד הקהילה הטרנסית, כך דיווח תאגיד השידור הציבורי בקנדה, CBC. 

האזהרה של שירות הביטחון והמודיעין מגיעה לאחר שנה שבה חלה עלייה דרמטית בהפגנות אנטי-להט"ביות ורטוריקה פוגענית נגד הקהילה הטרנסית מצד ממשלות מחוז ברחבי קנדה, וכאשר ברקע מספר מחוזות במדינה בהם התעוררו ויכוחים חריפים סביב חוקים הנוגעים להתאמה מגדרית ולשון פנייה. 

בדו"ח, שהגיע לידי השידור הציבורי ופורסם על ידי המרכז המשולב להערכת טרור של סוכנות הביון, נכתב כי המרכז עוקב אחרי פוטנציאל ממשי של התקפות אלימות על פסטיבלי גאווה ומועדונים גאים ברחבי המדינה, בהתבסס על נתונים המעידים על כוונה לעשות זאת, בשילוב יכולת והזדמנות. "רטוריקה אנטי-להט"בית נפוצה בקרב לאומנים לבנים, ניאו-נאצים, תנועת 'החירות' וקונספירטורים מהימין הקיצוני", נכתב בדו"ח. "הקהילה הטרנסית וקהילת הדראג בקנדה היו יעד למספר איומים ברשתות וטקטיקות הפחדה בעולם האמיתי בחודשים האחרונים". 

בחודש יוני האחרון, במהלך שיעור פילוסופיה של מגדר באוניברסיטת ווטרלו בקנדה, דקר גבר פרופסור ושני סטודנטים, וכעת הוא עומד לדין תחת 11 אישומים הקשורים לטרור. "אנחנו מעריכים שהאיום האלים שנשקף מהתנועה האנטי-מגדרית יימשך בשנה הקרובה ושפעילים אלימים עלולים לקבל השראה מהמתקפה הזו ולנהוג באלימות קיצונית נגד להט"ב או יעדים אחרים שהם רואים כמייצגים 'סדר יום' של אידיאולוגיית מגדר", אמר דובר CSIS והוסיף כי הם מאמינים כי קהילות ימין-קיצוני בקנדה עלולות להיות כר פורה לגידול בפעילויות אלימות. 

"בזמן שרטוריקה אלימה לא משתווה או מובילה לרוב לאלימות, המערכת החברתית בתנועה האנטי-מגדרית, בשילוב תפיסות עולם קיצוניות אחרות, עלולות להוביל לאלימות חמורה", הסביר הדובר. "אנחנו מעריכים שחשיפה לקבוצות או יחידים שדוגלים ברטוריקה קיצונית נגד מגדר עלולה לעורר ולעודד אלימות חמורה נגד להט"ב, או נגד מי שנתפסים כתומכים במדיניות או באירועים של אידיאולוגיה פרו-מגדרית". 

החשש בקנדה מגובה סטטיסטית, שכן מספר פשעי השנאה על בסיס נטייה מינית המדווחים על ידי המשטרה גדל באופן עקבי כבר מספר שנים: מ-265 פשעי שנאה ב-2019 ל-491 פשעי שנאה ב-2022, כאשר ב-2019 היה מדובר במספר שיא, ועדיין בשנת הנתונים האחרונה חלה עלייה דרמטית של 85% אחוזים בפשעי השנאה נגד להט"ב. 

קבוצות ימין קיצוני בקנדה התאחדו בתקופת הקורונה כדי להפגין נגד מגבלות הקורונה וחיסונים, אך כשהנושא דעך פעילים רבים מהקבוצות שהתערבבו זו בזו החלו למחות נגד זכויות להט"ב, ובפרט נגד זכויות הקהילה הטרנסג'נדרית. קבוצה קטנה יחסית, אך מאורגנת היטב, של פעילים קנדיים אנטי-להט"בים אחראית לקמפיינים מתמשכים נגד מועצות בתי ספר, ספריות, מופעי דראג, אירועי גאווה ובתי מחוקקים מקומיים במטרה להתנגד לזכויות להט"ב או לחינוך מיני בבתי ספר בשנים האחרונות. באופן עקבי מספר ההפגנות עולה, כמו גם הדיווחים על אלימות בהן ומעצרים.