אלוהימ.ה שומע.ת? כנסיית אנגליה הקימה ועדה חדשה שתבחן את השימוש בשפה נייטרלית מגדרית כלפי האל, זאת בעקבות בקשה שהוגשה לאשר פנייה חסרת מגדר במהלך טקסים. באופן רשמי, אין כל כוונה לבטל את הפנייה הנוכחית לאל בלשון זכר, אלא פשוט להכיר בעובדה שנוצרים האמינו מאז ימי קדם כי אלוהים הוא אינו זכר ואינו נקבה. 

יש מי שטוען כי הדיון המחודש הוא חלק נוסף בתרבות הפרוגרסיבית "המטורללת", אך האמת היא שהנוצרים מנהלים דיונים בנושא הזה שנים ארוכות. מהות הדיון הממושך אינה קשורה לתרבות מודרנית ולא נובעת ממנה, אלא פשוט לדרך שבה אנשים שונים מפרשים את כתבי הקודש. 

הכומר, חוקר הדת והסופר הגאה שאנון קירנס סיפר בשיחה עם המגזין הבריטי PinkNews כי בנצרות יש מסורת ארוכה של חקר השפה לתיאור האל. "זה לא חדש בכלל. ג'וליאן מנוריץ' קרא לאלוהים 'אמא' במאה ה-14", הסביר. "בכל הכתובים, אלוהים פונה בשפה מגוונת, כולל פנייה עצמית בלשון רבים בספר בראשית: 'נעשה אדם בצלמנו כדמותנו', ועד לרוח הקודש המתוארת כמעט אך ורק בלשון נקבה. יותר מזה, אנחנו מבינים שאלוהים הוא 'אחר', לא אנושי. הוא לא מוגבל לחוויה אנושית או לשפה, אז יהיה הגיוני להשתמש במגוון אפשרויות כדי לדבר על אלוהים ולהדגיש את גדולתו ואיך הוא אינו כבול לשפה או תפיסות אנושיות". 

הדיון סביב לשון הפנייה הראויה ביותר עבור האל הוא אולי מורכב וארוך שנים, אבל עבור שרה ברלי-מקמולן, נוצרייה גאה וחברת קהילת הלהט"ב, התשובה ברורה. "כדי שאלוהים יהיה אלוהים לא צריך מגדר, כי הכוח והסמכות של האל גדולים מהאנושות ולכן בהכרח גדולים גם ממגדר", היא מסבירה. "אם נוצרנו בצלם אלוהים אז למעשה אלוהים הוא כל המגדרים, ודרך הפנייה היא בחירה אישית. הכתובים קוראים לאלוהים האב, אבל הם נכתבו בהקשר חברתי ותרבותי בו האבות היו ראש המשפחה. בזמנים המודרנים המצב שונה ולאבות אין היררכיה על אמהות". 

הקמת הוועדה החדשה מעוררת מטבע הדברים לא מעט התנגדות, אך מנקודת מבטה של שרה האנשים שכועסים על כך "לא מכירים היטב את התנ"ך" ויש לה מעט מאוד סבלנות אליהם. "להיות מודעת לאפליה ולאתגר אותה באופן פעיל זה לא דבר רע", אמרה, "אבל אני מאמינה שהדרך שבה את מגדירה את אלוהים היא העדפה אישית".