הורים ברוסיה שוכרים כנופיות של גברים ושולחים אותם לחטוף את ילדיהם, במטרה לאשפז אותם בכפייה במרכזים ל"טיפולי המרה", כך על פי דיווח של "וושינגטון פוסט". על פי העדויות שפורסמו, הם מוחזקים בכפייה לתקופות ארוכות ועוברים עינויים פיזיים ופסיכולוגיים קשים האסורים במדינות מערביות רבות. 

ניצולים ששרדו את מרכזי ההמרה ונמלטו למדינות מערביות סיפרו כי הם היו כלואים במרכזים מבודדים ויקרים, לרוב בין מטופלים המכורים לסמים או מתמודדים עם בעיות נפשיות מורכבות. העדים סיפרו כי קיבלו סמים מחלישים, נאלצו לבצע עבודות פיזיות ממושכות, ספגו התעללות נפשית הקשורה לנטייה המינית או הזהות המגדרית שלהם, ואף חטפו מכות קבועות מצד הצוות שעובד במקום. 

השהות במרכזים המדוברים ארכה ללא הגבלת זמן תחת תנאים קיצוניים. אחד השורדים סיפר על כליאה שנמשכה 20 חודשים, בעוד ניצול אחר סיפר כי נכלא במשך למעלה מ-10 חודשים במהלך החורף הסיבירי הקשה. 

פעילת הלהט"ב הטרנסג'נדרית, העיתונאית אדה בלקוול, סיפרה בעבר כי אמא שלה ארגנה את חטיפתה במטרה לאשפז אותה בכפייה במרכז שכזה השוכן בסיביר. בעדותה סיפרה בלקוול כי היא נאלצה לשחות בכל בוקר בנהר קפוא וסבלה ממשטר מתעלל ואכזרי שפגע בראייה שלה. היא סיפרה איך נכפו עליה עבודות "גבריות" כמו חטיבת עצים ושחיטת בעלי חיים, ואיך נכפה עליה לסרס חזיר, משימה שהיא לא הייתה יכולה לעמוד בה והותירה בה פוסט טראומה. "נתנו לי סכין מנתחים וקיבלתי הוראות איך לסרס חזיר, אבל לא הצלחתי לסיים את זה", היא סיפרה בראיון. "קיבלתי התקף פאניקה חמור ואחר כך עלו בי מחשבות אובדניות". 

אדה בלקוול
אדה בלקוול

אלכסנדרה, טרנסג'נדרית בת 28 שנחשפה רק בשמה הפרטי והעידה כי היא מגיעה ממשפחה עשירה מאוד שבה ההורים לא מקבלים את זהותה המגדרית ומתנכרים לה. אלכסנדרה סיפרה כי נשלחה בכפייה לשהות במשך 21 חודשים במרפאה השוכנת מחוץ למוסקבה, בין מכורים לסמים קשים ואלכוהוליסטים. בעדותה היא סיפרה שקיבלה תרופות שגרמו לה להרגיש "כמו זומבי". 

עוד העידה אלכסנדרה כי תושבי הסביבה הטיחו בה פעם אחר פעם איומים ברצח, וכי השומרים במקום הטילו עליה עונשים קשים ופוגעניים. גם היא, כמו אנשים אחרים, סיפרה כי החוויות הקשות הותירו אותה עם תחושה קשה של בדידות והיא מטילה כעת ספק בערכה כבת אדם. "הרגשתי לבד כי אנשים סביבי היו מעולם אחר", היא סיפרה. "כולם היו מאוד מרוחקים, הרגשתי שמבטלים אותי, שאני לא חוקית". 

על פי עדותה של אלכסנדרה, היא שוחררה בחודש יוני האחרון לאחר ששברה מעקה בחדר מדרגות ואיימה על המנהלים שתמשיך לשבור דברים אלא אם תשוחרר. בעוד קשה לאמת לחלוטין את העדויות הקשות של בלקוול ואלכסנדרה, הן היו עקביות עם דיווחים קודמים של התקשורת הרוסית וארגוני זכויות אדם הנוגעים למרכזי טיפול המרה ברוסיה.

כידוע, משטרו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מנהל מדיניות אנטי-להט"בית קיצונית כבר יותר מעשור. השיא הגיע בחודש נובמבר האחרון, אז פסק בית המשפט העליון ברוסיה כי "תנועת הלהט"ב העולמית" היא תנועה "קיצונית" ואסר את פעילותה במדינה, זאת למרות שלא הגדיר במדויק מהי בדיוק "תנועת הלהט"ב העולמית". בימים שלאחר הפסיקה פשטו כוחות משטרה על מועדונים וברים גאים במוסקבה, סנקט פטרסבורג ויקטרינבורג בטענה כי הם מחפשים סמים, וצילמו את פרטיהם של הבליינים. 

הצעדים החריפים שנוקטים הרשויות ברוסיה נגד הקהילה הגאה הובילו גם למקרים ביזארים יותר. קינופויסק, אחד משרתי הסטרימינג הגדולים במדינה, ערך את פרטי המידע של תוכנית האנימציה לילדים "הפוני הקטן שלי", וכעת  היא מדורגת באתר כאילו היא מתאימה לבני 18 ומעלה. הסיבה הרשמית לעריכה לא פורסמה, אך אפשר לשער כי הדבר קשור לזנב הקשת של אחת הדמויות. 

קונסטנטין בויקוב, עורך דין שעבד בארגון הגאה DELO LGBT ומייצג כעת את בלקוול ואלכסנדרה, נמלט בחודש שעבר מרוסיה לניו יורק לאחר שהיה נתון לאיומים והתעללות להט"בופובית, זאת למרות שהוא עצמו אינו מזדהה כבן הקהילה הגאה. בויקוב סיפר כי ביצים ועגבניות הושלכו על דלת ביתו, ומכתבי איומים לצד ראשי תרנגולות כרותים הושארו על מפתן הדלת. 

מתוך חשש לאלימות פיזית נגדו או מעצר על ידי השלטונות הרוסים, הוא ברח לארצות הברית. "אנחנו לא יכולים להמשיך את הפעילות שלנו בתור ארגון", סיפר בויקוב, אחד מחמישה פעילי הארגון שיושבים כעת בניו יורק. "רוסיה מנסה לשכנע את האוכלוסיה שכל תחלואי החברה נובעים כולם מהאויבים האלה, כדי שאנשים יתאחדו סביב מנהיג אחד, בלי לחשוב". 

"הפוני הקטן שלי", נשיא רוסיה ולדימיר פוטין (צילום: "הפוני הקטן שלי": YouTube | פוטין: gettyimages)
"הפוני הקטן שלי", נשיא רוסיה ולדימיר פוטין | צילום: "הפוני הקטן שלי": YouTube | פוטין: gettyimages