זאת לא הפעם הראשונה שזוג המצפה לילד מפרגן לעצמו סט צילומים מושקע והופך ויראלי, אבל בהודו זאת הפעם הראשונה שהזוג המדובר המצולם מורכב משני אנשים טרנס*: זיה פאבל בת ה-21 ובן זוגה זאהד בן ה-23, שהביאו אתמול (שלישי) לעולם את ילדם הבכור, אותו נשא שאהד. 

השניים, שגרים בדרום מדינת קראלה, היו בשיאו של תהליך התאמה מגדרית כשהחליטו להרחיב את המשפחה. סט הצילומים המושקע שלהם, בו נראים בני הזוג המאושרים לבושים בבגדים מסורתיים, הפך ויראלי, ומאז סוקרה המשפחה בכל רחבי העולם והברכות לא הפסיקו לזרום מאז. "לטרנסג'נדרים מגיעה משפחה", כתבה השחקנית ההודית הטרנסג'נדרית נגהא שאהין, בפוסט בו שיתפה את תמונות בני הזוג.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ziya Paval (@paval19)

זיה וזאהד נפגשנו לפני כשלוש שנים, כששניהם מנותקים ממשפחותיהם. "אני מגיעה ממשפחה מוסלמית שמרנית שמעולם לא הסכימה לי ללמוד ריקוד", סיפרה פאבל לכלי התקשורת. "ההורים שלי היו אורתודוקסיים עד כדי כך שהם נהגו לקצץ לי את השיער כדי שלא אוכל לרקוד". כדי שתוכל לברוח הרחק ממשפחתה, סיפרה פאבל להוריה שהיא נוסעת לפסטיבל נוער ומעולם לא חזרה. היא למדה ריקוד במרכז קהילתי לטרנסג'נדרים וכעת מלמדת ריקוד בעצמה, אך למרות שהשנים עברו הקשר עם משפחתה מעולם לא חודש. 

לעומתה, זאהד הגיע ממשפחה נוצרית והוכשר כרואה חשבון, אבל עובד כיום בסופרמרקט. בתחילה יצא מהארון וברח ממשפחתו, אבל לאחר שנודע להם כי הוא עתיד להפוך לאב גאה, חידשה המשפחה את הקשר עמו. בתחילה, אמו של זאהד ביקשה מבני הזוג לא לפרסם את ההיריון ברבים, אך בהמשך נתנה את אישורה לפרסם את התמונות ברשתות החברתיות והיא אף מופיעה לצידו בסרטונים רבים. "הם עוזרים לו הרבה במהלך ההיריון", סיפרה פאבל. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ziya Paval (@paval19)

בני הזוג החליטו להיכנס להיריון לפני שנה וחצי, כששניהם בשלבים שונים של הליך ההתאמה המגדרית. לשם כך הם נאלצו להפסיק את הטיפול ההורמונלי, מתוך ידיעה כי זאהד עדיין יכול להרות. הרופאים אשר מלווים את בני הזוג אינם מוסמכים לדבר עם התקשורת בשל חיסיון רפואי, אך אנדוקרינולוג ששוחח עם ה-BBC אמר כי מיד לאחר ההיריון, זאהד יוכל להמשיך ליטול הורמונים לצורך המשך ההתאמה המגדרית. 

בני הזוג מאושרים, אך אומרים שהם יצטרכו למצוא עבודה נוספת כדי להסתדר. "קשה מאוד לשרוד", משתפת פאבל. "אני אצטרך לקחת עוד סטודנטים למחול וזאהד יחזור לעבודה חודשיים אחרי הלידה, אז אני אדאג לתינוק". עוד מספרים בני הזוג כי הקהילה הטרנסית במדינה קיבלה בברכה את ההיריון הראשון, אם כי "גם בתוך הקהילה הטרנסית וגם מחוצה לה יש אנשים שמאמינים בסטריאוטיפים. הם חושבים שגבר טרנס לא יכול לשאת תינוק, אבל לא אכפת לנו".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ziya Paval (@paval19)

זיה וזאהד סיפרו לכלי התקשורת כי החוויה שלהם נדירה מאוד בהודו, זאת משום שהם הראשונים בקהילה הטרנסג'נדרית שמביאים לעולם ילד ביולוגי משלהם. על פי ההערכות, במדינה האסייתית יש כשני מיליון טרנסג'נדרים, אם כי פעילי להט"ב טוענים שהמספר גבוה בהרבה. בשנת 2014, בית המשפט העליון של הודו פסק כי לחברי וחברות הקהילה הטרנסג'נדרית יש אותן זכויות כמו לשאר האוכלוסייה, אך למרות הפסיקה חברי הקהילה עדיין מתמודדים עם דעות קדומות וסטיגמה, ופעמים רבות מתקשים לקבל שירותי חינוך ובריאות.