קאי היה בן 9 בזמן שהצליח לאזור מספיק אומץ לספר לאמא שלו שהוא טרנסג'נדר. זמן מה לאחר מכן היא התחילה לתעד יחד עם יוצר.ת הסרטים הא-בינארי.ת פוקס פישר את הדרך והשינוי שלו - מההליך ההתבגרות, דרך ההתמודדות עם מערכת הרפואה בבריטניה ועד לחגיגות יום ההולדת ה-18 שלו, אז הגיע הפרויקט המיוחד לסיומו. 

"התחלתי את תהליך ההתבגרות בגיל צעיר יחסית, וכבר כשהייתי ילד הייתי מסתכל על הגוף שלי ויודע שמשהו בו לא נכון", משתף קאי. בגיל 10, אחרי שהחזה שלו התחיל לגדול, קאי אמר לאמו "שהוא רוצה לחתוך את החזה" שלו כי הוא לא "מתאים לגוף שלו". הוא סירב להתקלח או להסתכל במראה, והחל בגיל צעיר ללבוש ביינדרים - בד צמוד שמטרתו להשטיח את החזה, שאכן מקל במעט על תחושת הדיספוריה אבל גם מקשה על התנועה. 

לאורך השנים שוחררו ליוטיוב מספר סרטונים שצולמו על קאי, אבל עכשיו, עם הגיעו לגיל 18, הפיק.ה יוצר.ת הסרטים סרט תיעודי באורך מלא על תהליך ההתבגרות שלו, במקביל ליום הולדתו ה-18 -  "החיים של קאי". עם יציאת הסרט, פרסמו קאי ואמו קמפיין מימון המונים לטובת ניתוח עליון עבורו, שישנה עבורו את חייו. "הניתוח הוא שלב חיוני בתהליך שלי", סיפר. "אני רוצה לפתוח פרק חדש בחיים שלי שבו אוכל סוף סוף להרגיש חופשי להפסיק להסתיר את הגוף שלי. ללכת לים בלי חולצה ואפילו ללכת לחדר כושר". 

קאי ואמא שלו (צילום: @MyGenderation, Youtube)
קאי ואמא שלו | צילום: @MyGenderation, Youtube

ניתוח עליון אמנם ניתן כחלק משירותי הבריאות באנגליה, אך בדומה לישראל רשימת ההמתנה יכולה לארוך שנים ארוכות, מה שמוביל לא מעט טרנסג'נדרים לעבור את הניתוח באופן פרטי, ללא סבסוד. אמו של קאי התחייבה כי אם יצליחו לגייס את מלוא הסכום הנדרש לניתוח היא תגלח את ראשה, ועד כה הצליחה המשפחה לגייס כמחצית מהסכום. "המסר שאני רוצה שיקחו מהסרט זה שלמרות כל הקשיים הרבים, תמיכה וסיוע של אדם אחד יכול לעשות שינוי גדול. במקרה שלי, אמא שלי היתה מקור מדהים לתמיכה לאורך השנים". 

השקת הסרט החדש מתרחשת בתקופה בה הקהילה הטרנסג'נדרית מוצאת את עצמה בעין הסערה ובפרט נוער טרנס - האווירה הציבורית בממלכה המאוחדת אנטי-טרנסית. החל מסופרת סדרת ספרי הארי פוטר ג'יי.קיי רולינג שמרבה להתבטא נגד הקהילה הטרנסית, ועד לממשלה השמרנית של בריטניה, שהעומד בראשה, רישי סונאק, הצהיר כי נשים טרנסיות אינן נשים במהלך קמפיין הבחירות שלו -  נראה שטרנסג'נדרים מותקפים מכל עבר בבריטניה. 

קאי ואמא שלו (צילום: @MyGenderation, Youtube)
קאי | צילום: @MyGenderation, Youtube

לפני כשנה על רקע ביקורת ציבורית רבה, הורה משרד הבריאות הבריטי לסגור את המרפאה היחידה שמתמחה בטיפולי התאמה מגדרית לבני נוער. בנוסף, לפני כשבועיים פורסמה ידיעה שעוררה את זעמה של הקהילה הגאה במדינה, במרכזה משרד החינוך הבריטי עובד בימים אלו על הנחייה חדשה, אשר תחייב מורים להוציא מהארון תלמידים טרנסג'נדרים בפני הוריהם, כל עוד הדבר לא מסכן את הנערים והנערות. 

האווירה הציבורית לא פועלת בוואקום, ומובילה בבריטניה לעלייה גדולה באלימות נגד טרנסג'נדרים - רק לפני מספר חודשים נרצחה בבריטניה בריאנה גריי, טרנסג'נדרית בת 16. המציאות העגומה גורמת לכך שסקר שפורסם השבוע על ידי ארגון הנוער הלהט"בי בבריטניה מראה כי תשעה מכל עשרה בני נוער על הקשת הטרנסית חשבו מחשבות אובדניות בשנה האחרונה.   

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by My Genderation (@mygenderation)

גם בארצות הברית, שם נרצחת מדי שבוע בממוצע אישה טרנסג'נדרית, הפוליטיקאים מכים בכל הכוח בקהילת הטרנס. עד כה עברו ברחבי ארצות הברית בשנת 2023 לבדה 54 חוקים נגד הקהילה הטרנסג'נדרית, כשמטרת רבים מהם היא למנוע טיפולי התאמה מגדרית והשתתפות באירועי ספורט ומניעת גישה לשירותים ציבוריים.

אחד החוקים הקיצוניים שבהם עבר השבוע במונטנה, שם עבר השבוע חוק דרקוני האוסר באופן גורף טיפולים לתהליכי התאמה מגדרית במדינה. החוק עורר הדים רבים מכמה סיבות. הראשונה, בנו של מושל מונטנה, המזדהה כא-בינארי, התראיין באופן חריג לתקשורת וקרא לאביו להטיל וטו על החוק (מה שלא קרה לבסוף). השנייה, המחוקקת הטרנסג'נדרית היחידה במונטנה, זואי זפייר, הוענשה בהרחקה מבית המחוקקים המקומי בעקבות ביקורת נוקבת שלה על החקיקה.   

גם בישראל קיימת הקצנה. מדו"ח הלהט"בופוביה האחרון של האגודה למען הלהט"ב עול כי 52% מסך כל הדיווחים בשנת 2022 התייחסו לפגיעה באנשים על הקשת הטרנסית, המהווים בסך הכל 15% מהקהילה הגאה בישראל כולה.