נשיא אוגנדה, יוארי מוסבני, יצא בהכרזה מזעזעת וקרא למדינות אפריקה "להציל את העולם מהומוסקסואליות, משום שהיא מסוכנת להמשך התרבות המין האנושי". את הדברים אמר הנשיא מוסבני בכנס שנערך באנטבה, אותו ארגן ארגון שנאה אנטי-להט"בי אמריקאי, כך דיווח "דה גרדיאן". 

מוסבני ביקש מכל מנהיגי המדינות האפריקאיות לדחות "קידום של הומוסקסואליות", ואמר כי הוא הולך לאשר סופית את אחת הצעות החוק האכזריות ביותר נגד להט"ב שהעולם ידע ואושרה על ידי הפרלמנט באוגנדה בחודש שעבר. הצעת החוק המדוברת קובעת עונש מוות על כל אדם המזדהה כחבר הקהילה הגאה, ועונש מאסר לכל החיים על "גיוס, קידום או מימון" של "פעילויות להט"ב". החוק החדש חטף ביקורת בינלאומית רבה, כאשר נציב זכויות האדם של האו"ם הפציר בנשיא שלא לחתום על החוק. 

בנאום אותו נשא ביום ראשון אמר הנשיא מוסבני שהומוסקסואליות "היא איום גדול וסכנה להמשך ההתרבות של המין האנושי", והוסיף כי "אפריקה צריכה להוביל בלהציל את העולם מניוון מוסרי זה. הוא מהווה סיכון מאוד גדול לאנושות. אם אנשים ממינים שונים יפסיקו להעריך זה את זו, כיצד המין האנושי יתרבה?". 

הערות אלו נאמרו לאחר שני ימי עיון במסגרת כנס פנים-פרלמנטרי שנערך בבית הנבחרים באנטבה בנושא "משילות וערכי המשפחה", בו השתתפו חברי פרלמנט ודיפלומטים מ-22 מדינות אפריקאיות, כולל זמביה, קניה וסיירה לאון. מבית הנבחרים נמסר שגם דיפלומטים בריטים השתתפו בכנס, אך לא הצליחו לנקוב בשמות.

האירוע קודם על ידי הפרלמנט באוגנדה, לשכת עורכי הדין האפריקאית ו"הקרן למורשת תרבותית אפריקאית" היושבת בניגריה. חברי המשלחות השונות יכלו להשתתף בוועידה גם בצורה מקוונת, כאשר את התשתית סיפק הארגון האמריקאי הנוצרי-אוונגליסטי Family Watch International (משמר המשפחה הבינלאומי), אשר מוגדר כקבוצת שנאה אנטי-להט"ב. מוסבני שיבח את הפרלמנט באוגנדה שהעביר את הצעת החוק האיומה. "אני נשבע שלעולם לא ארשה לקדם או לפרסם הומוסקסואליות באוגנדה", אמר והדגיש כי הדבר לעולם לא יהיה מקובל. 

פעיל זכויות להט"ב שנשאר עלום שם למען ביטחונו, השתתף בנכס בזום תחת שם בדוי. "הם מגבשים אסטרטגיה כדי להילחם בהומוסקסואליות", אמר האקטיביסט באומץ. "הם רוצים שכל ראשי הממשלות שלהם יתחייבו למה שהם מכנים 'העמדה האפריקאית'". במהלך הכנס אף יצאה קריאה למדינות זמביה, טנזניה וגאנה, בהן ביקשה בשבוע שעבר סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס, לדחות "השפעה אמריקאית". "הם קוראים עכשיו למדינות אפריקאיות להילחם בשחיתות, להיות עצמאיות, להתנתק מהשפעה ותמיכה מערבית", הוסיף האקטיביסט. 

בחשבון הטוויטר של הממשלה באוגנדה צייצו ציטוט מתוך דבריו של חבר הפרלמנט הקנייתי ג'ורג' פיטר קאלומה, שציין ש"אדם המציע קיומם של נישואין של בני זוג מאותו המין או מערכות יחסים כאלה הוא אדם השואף למחוק את האנושות מעל פני האדמה". הממשלה גם צייצה שקאלומה, שהשתתף בכנס, אמר שמדינות אפריקאיות רבות מנסחות הצעות חוק הדומות לזו באוגנדה, כולל קניה,גאנה ומלאווי.

סטלה נינזי, אקטיביסטית פמיניסטית מאוגנדה שכלואה משום שמתחה ביקורת על הנשיא, אמרה כי היא מגנה "גם את המארגנים וגם את המשתתפים הפתטיים של הכנס לערכי המשפחה לכאורה". ניקולס אופיו, פעיל זכויות אדם ועורך דין באוגנדה, אמר כי לגל ההומופובי השוטף את האזור אין קשר לערכים אפריקאיים. "זה קמפיין מוסווה של אוונגליסטים אמריקאים דרך השחקנים המקומיים שלהם", אמר. "הקמפיינים שלהם מאורגנים כעת תחת ארגונים מקצועיים מקומיים כמו קבוצות עורכי דין נוצרים ופורומים פרלמנטריים. התביעה שלהם על ערכים אפריקאיים היא פשוט שם קוד כדי לא לעורר התנגדויות, קמפיין שנאה וכפייה על כולנו של השקפת עולם צרה של ערכים נוצריים. שוב אנו עדים לכך שקהילת הלהט"ב באוגנדה משמשת מטרה לדיסאינפורמציה, הסתה, שנאה ומלחמות תרבות".