בתקופה פרה היסטורית, לפני 70,000-120,000 שנה, בני האדם איבדו את מרבית השיער שכיסה את כל גופם. למרות זאת, לרובנו עדיין נותר שיער גוף, במיוחד בבתי-השחי וסביב איברי המין החיצוניים.

למעשה, אנו המין היחידי ממשפחת היונקים שיש לו שיער ערווה גס וארוך. חלק מן המדענים סבורים ששיער הערווה מתפקד כסימן חיצוני. הוא נועד להבהיר לסביבה שהאדם בשל לפעולות רביה או רק לבילוי לא מחייב. חלקם סבורים שהוא נועד למזער את החיכוך במהלך קיום יחסי מין.

>> מצעד הגאווה 2016 - כל התמונות
>> פרויקט מיוחד: 40 הלהט"בים המשפיעים בישראל

מדענים אחרים סבורים שתפקיד השיער הוא לשמור על כמות גדולה של פרומונים, החלקיקים המרכיבים את ריח הגוף היחודי לכל פרט. תפקיד הפרומונים הוא למשוך (או לדחות) מועמדים פוטנציאליים לרביה. מחקרים אחרים תומכים בהשערה זו, וממצאיהם מצביעים על משיכה גדולה יותר בין אנשים בעלי מערכת חיסונית שונה זו מזו, כאשר הדרך להבדיל היא באמצעות חוש הריח בלבד, או בדיקות גנטיות.

גבר בתחתונים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
75% חווים גירוד באותם אזורים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

על סמך מחקר שבו השתתפו יותר מאלף סטודנטים אמריקאים, 96% מהנשים ו87% מהגברים הורידו את שיער הערווה באופן חלקי או מלא בחודש האחרון. מחקרים אחרים מצביעים על החסרונות של הסרת שיער באזורים רגישים, מסתבר ש-75% חווים גירוד באותם אזורים, ו-40% חווים סוג כלשהו של פריחה.

החדשות המטרידות הן, שמרבית הפגיעות באיברי המין שנצפו בחדרי המיון באמריקה היו כתוצאה ישירה מהסרת שיער. צפו בסרטון כדי לקבל את ההסבר המלא:

>> למתחם אירועי הגאווה 2016
>> ראיון בלעדי: "מדונה שינתה לי את החיים"
>> הזמינו את הזוג אובמה לחתונתן - ונדהמו מהתגובה