"פלורנטין": לצאת מהארון בהלוויה של רבין

סדרת הטלוויזיה פורצת הדרך של איתן פוקס וגל אוחובסקי  "פלורנטין" חוללה מהפכה בייצוג של ההומואים בתרבות הישראלית, ואף הציגה את הנשיקה ההומוסקסואלית הראשונה בטלוויזיה הישראלית. סצנת היציאה מהארון שלה נראית, על פניה, שגרתית – תומר אומר להוריו שהוא צריך לספר להם משהו, ומתוודה בפניהם שהוא הומו. אמו ההמומה ממהרת להבהיר שהיא מקבלת אותו, אביו מתמרד וקורא לו "סוטה", אחיו יוצא מהחדר בסערה. אבל שני דברים מוזרים קורים תוך כדי – האחד, תומר מצלם את הכול ללא ידיעת המשפחה לשם תרגיל ללימודי הקולנוע, והשני והחשוב יותר, הסצנה הזו מתרחשת כשהמשפחה יושבת בסלון לצפות בטקס ההלוויה של יצחק רבין. הוריו של תומר לא מבינים למה דחוף לו לפתוח את הנושא דווקא עכשיו – אבל הוא פשוט לא יכול להסתיר את זה יותר, ויוצר הקבלה מעניינת בין האישי ללאומי ובין חשיפה לטרגדיה.

"הנערה הדנית": כשאתה מגלה את עצמך יחד עם אשתך

בסרטו המבוסס על סיפור אמיתי של טום הופר, הצייר איינר וגנר מתלבש בבגדי נשים בפעם הראשונה בתור בדיחה: אשתו הציירת גרדה צריכה מודל נשי, ובהיעדרה של דוגמנית היא משתמשת בבעלה. בני הזוג מגלים יחדיו את זהותו המינית האמיתית, כשהם נראים יחד בציבור לראשונה כשתי נשים, גרדה ולילי, בתור בדיחה, ואיינר/לילי מתנשק עם גבר - ונתפס על ידי אשתו. בהמשך הסרט הוא יהיה הגבר הראשון אי פעם שיעבור ניתוח לשינוי מין, אבל כך הוא מגלה על משיכתו לגברים - והדבר גם מתגלה לאשתו. היא, אגב, אמנם בשוק בהתחלה, אבל בהמשך מגלמת מופת מדהים של קבלה ותמיכה, כאלה שיכולות לנבוע רק מאהבה אמיתית.

"רק שאלה של אהבה": לצאת מהארון בלי להיות שם באמת

לורן וסדריק, זוג האוהבים בסרטו של כריסטיאן פור, דנים בשאלה האם לורן צריך לצאת מהארון בפני הוריו השמרניים. בסופו של דבר סדריק מחליט לקחת את העניינים לידיים, ומבקש מאמו לדבר עם הוריו של לורן. כך, יציאתו מהארון של לורן בפניו הוריו, האירוע שכה חשש ממנו, מתרחש כשהוא בכלל לא נוכח. אמו בשוק; אביו, בתגובה, נוסע לביתו של לורן, סוטר לו מבלי לומר מילה, זורק במפתן הדלת תיק המלא בחפציו ואומר לו שלעולם לא ידרוך שוב בביתם. לורן, שהשליטה באירוע הכה מאיים נשללה ממנו לחלוטין, מנסה לקנות לעצמו אחיזה מחודשת כעבור כמה ימים, כשהוא נוסע לעבודתם של הוריו ואומר לאביו שלא אכפת לו אם הוא לא רוצה לראות אותו שוב, אבל לורן אוהב אותו. ההבנה מתחילה לחלחל באב רק כשבנו אומר לו: "זו לא שאלה של להיות גיי או סטרייט; זו רק שאלה של אהבה".

"דגראסי": לצאת מהארון על הבמה בסגנון שייקספירי  

גם סדרת הנוער הנועזת ורבת העונות "דגראסי" כללה סצנה של יציאה לא מתוכננת מהארון בזמן לא מתאים – פשוט כי אי אפשר להחזיק את זה בפנים יותר. מרקו יוצא מהארון בפני אביו כשהוא נמצא על הבמה, לבוש בבגדים מפונפנים ומדלקם מונולוג של שייקספיר. כשמבטו נפגש עם זה של אביו, הוא מפסיק את ההצגה ואומר לו בלי היסוס: "אבא, אני הומו". האבא יוצא מהאולם בתדהמה, ומרקו ממשיך את המונולוג כאילו כלום לא קרה.

"הכול לטובה": כשההורים מנסים לשדך לך בחורים

הסיטקום של רשת ABC לקח את סטריאוטיפ היציאה מהארון המודרנית שלב אחד הלאה. דמות ההומו של הסדרה, מקס, הייתה מרעננת למדי – גיי שלא מפחד לדבר על הנושא עם חבריו הסטרייטים, ומספר להם על הסטוצים שלו בדיוק כמו שהם מספרים לו על כיבושיהם. ובכל זאת, הוריו לא ידעו דבר, והוא פחד לספר להם. כשהוא כבר אוזר את האומץ, ידידה שלו מתפרצת לדבריו ומעמידה פנים שהיא החברה שלו. בסופו של דבר, כשהוא חושף את התרמית, הוריו מגיבים בקוליות גמורה – אם כבר, הם מוקלים לדעת שהוא לא יוצא עם המעצבנת הזו שהציגה את עצמה כחברה שלו. הם מקבלים אותו לחלוטין, ואפילו מתחילים לשדך לו במקום את הבנים ההומואים של החברים שלהם. כדי להוריד אותם מהגב, ידיד הומו שלו צריך להעמיד פנים שהוא בן הזוג שלו. שאלו יהיו הצרות שלנו.

"האחיות המוצלחות שלי": לצאת מהארון בנונשלנטיות

במשך כל הסדרה אורית מסתירה מהוריה שגרים בחו"ל את מערכת היחסים שלה עם קארן ואת עובדת היותה לסבית, עד שבפרק האחרון הסוד הגדול מתגלה – בדרך לא גדולה בכלל. אורית ושתי אחיותיה מנהלות שיחת סקייפ עצבנית במיוחד עם הוריהן לכבוד השנה החדשה, וכשנטלי מטיחה בהם שהם בכלל לא מכירים את הבנות שלהן, היא מכריחה את אורית לצאת מהארון. התגובה של האם? "הייתה לי הרגשה חזקה לגבי זה". בכך מסתיימת השיחה, ואורית רק מעלה את החשש שזה יעשה לאבא שלה התקף לב לפני שגם היא עוברת הלאה כאילו כלום לא קרה. ואולי באמת שום דבר לא קרה.

והנה עוד כמה יציאות מהארון שקרו באמת:

>> יצאה מהארון - וזכתה לתגובה הכי לא צפויה

>> בן 13 יצא מהארון בדרך הכי מקורית שראיתם

>> יצאה מהארון בדרך הכי הזויה - והפכה ויראלית