כיצד תיראה מדינת ישראל בשנתה ה-100? "הבצפר" ואתר "Creatives" השיקו לאחרונה תערוכת כרזות ייחודית תחת הכותרת "מאה שנים למדינת ישראל", במסגרתה אלפי גולשים, יוצרים, אנשי תוכן וקריאייטיב נתבקשו לנסוע בזמן 34 שנים קדימה ולתת ביטוי אישי לאופן בו הם רואים את מדינת ישראל בשנת ה- 100 להקמתה.

עינב אלמקייס, בת 24 מאשקלון ואביב בכר, בן 24 מתל אביב, הם שני סטודנטים לתקשורת חזותית שהחליטו שהחזון שלהם לשנת ה-100 הוא חזון גאה במיוחד. השניים בחרו לעצב כרזות שמדגישות את הפן הגאה של המדינה, מתוך מחשבה/תקווה שמה אולי יהיה פה שוויון זכויות עד אז. "כשהתחלתי לחשוב על רעיונות לכרזה שמתי לב להמון דברים שאנחנו רוצים לתקן במדינה שלנו", מספרת עינב. "החלטתי להתמקד בדבר שנראה לי הכי חשוב - קבלת השונה, הרעיון של להתייחס לאדם רק על פי היותו אדם, בלי קשר לבחירות האישיות שלו. בכרזה עצמה בחרתי לשלב בין תפילין ודגל הגאווה, חיברתי בין שני הסמלים של העולמות השונים האלה כדי ליצור את האחדות הזו שאני כל כך מייחלת לה בעם שלנו".

שוויון זכויות ביום העצמאות ה-100 (צילום: עינב אלמקייס)
שני סמלים של עולמות שונים | צילום: עינב אלמקייס

"אני רוצה לשנות את כל היחס ואת כל ההטבות לטובתנו, הקהילה הגאה", אומר אביב, "ואולי גם את נקודת המבט של אנשים מסביב, בעיקר של הממשלה. דרך הכרזה אני חוזה שכשיגיע יום העצמאות ה-100 למדינת ישראל כבר יהיה שוויון לחד מיניים כי בשורה התחתונה כולנו בני אדם, כולנו עובדים, כולנו משלמים מיסים ולא צריך שיווצר הבדל בין סטרייטים לחד מיניים".

אתם מאמינים שבעוד 34 שנים הכרזות שלכם יהפכו למציאות?
עינב: "אני בוחרת להיות אופטימית ואני מקווה שעוד לפני. אני מאמינה שאם יש איתי עוד אופטימיים, זה גם יקרה בסופו של דבר".
אביב: "כן, כל עוד זה תלוי בי ואני יכול להשמיע קול - אני אעשה מה שצריך כדי לחולל שינוי. כבר אני רואה פה ושם דברים שמשתנים לטובה, לגליזציות למיניהן שעומדות על הפרק. אחרי הכל זה עולם מודרני ובנאדם שרוצה להשמיע קול כמוני, יכול לעשות את זה בכל דרך שיבחר". 

אילו תגובות קיבלתם מהסביבה? מהמורים? מהקהילה?
עינב: "קיבלתי תגובות נלהבות יותר ונלהבות פחות. מה שכן היה מובן זה המסר שניסיתי להעביר, וזה היה בדיוק בתקופה שבה כולם החליפו את תמונות הפייסבוק שלהם לסימן השווה הכחול והמודעות לנישואים גאים עלתה. אז חלק מהתגובות היו נלהבות כי זה תרם לקידום הנושא, וחלקן פחות מכיוון שעשיתי שימוש בסמל קדוש וחשבו שזה לא היה הולם".
אביב: "יצאתי מהארון לפני כ-8 חודשים ועסקתי בנושא בכל העבודות שלי במסגרת הלימודים. אני חושב שהצלחתי להביא שינוי כי עשיתי דברים מאד מרגשים וקיבלתי ביקורות מאד טובות. לגבי הכרזה הספציפית הזאת, חברים לכיתה ולשכבה אמרו שהעבודה שלי מאד מרגשת". 

שוויון זכויות ביום העצמאות ה-100 (צילום: אביב בכר)
אחרי הכל, זה עולם מודרני | צילום: אביב בכר

מה אתם מאחלים למדינת ישראל של היום, ושל העתיד?
אביב: "עצמאות, שוויון, כוח ואושר. ושנפסיק עם כל השטויות ונתרכז בעיקר".
עינב: "אני מאחלת לנו שנתעורר כמה שיותר מוקדם, נסתכל לצדדים ונבין שאין שוני בינינו, אנחנו לא יותר ולא פחות מאף אחד. וזה נכון לגבי הרבה דברים אחרים בחיים שלנו".


בתחרות התמודדו מאות יוצרים שעיצבו כרזות מגוונות בנושאים פוליטיים, לאומיים, חברתיים, טכנולוגיים וכלכליים, המתארים את צביונה של מדינת ישראל. תוצאות התחרות נקבעו על ידי סגל שופטים מגוון ורחב מעולם הפרסום והעיצוב וכן על ידי הצבעות הגולשים באתר. לתחרות הוגשו כ-225 כרזות, אותן שפטו עשרות אלפי גולשים. 20 העבודות שזכו במקומות הראשונים מוצגות בימים אלה בתערוכה בדיזינגוף סנטר, עד ה-15.5. ניתן לצפות בכל הכרזות באתר התחרות 

עוד ב-mako גאווה: