טור דעה שנוי במחלוקת שפורסם בעיתון האמריקאי "ניו יורק טיימס" מעורר זעם בסביבתה הקרובה של הזמרת המצליחה טיילור סוויפט, משום שהוא העלה ספקולציות הנוגעות לנטייה המינית שלה, כך על פי פרסום של רשת CNN. 

"בגלל ההצלחה האדירה שלה, עכשיו יש חור בצורה של טיילור באתיקה של אנשים", אמר אחד המקורבים שלה באנונימיות ל-CNN. "מאמר כזה לא היה מתפרסם אם היה מדובר בשון מנדס, או כל אמן גבר אחר שהמעריצים הטילו ספק במיניות שלו. נראה שאין גבול שעיתונאים לא יחצו כשהם כותבים על טיילור, לא משנה כמה זה פולשני, לא נכון ולא הולם - והכל תחת מעטה של 'טור דעה'". 

טור הדעה, שאורכו 5,000 מילים, פורסם במדור הדעות של "ניו יורק טיימס", והכותבת, אנה מרקס, פירטה בו רשימה ארוכה של התייחסויות קוויריות ביצירותיה של סוויפט, חלקן ברורות מאליהן וחלקן נסתרות. מרקס הציעה בטור שייתכן והזמרת ניסתה במשך שנים לאותת כי היא עצמה מזדהה כקווירית, אך מסתירה את האמת מהעולם כולו. 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Taylor Swift‎‏ (@‏‎taylorswift‎‏)‎‏

בטור, השוותה מרקס את ההתייחסויות הקוויריות ביצירה שלה לסיכות ראש של בלרינה שנופלות בזו אחר זו מראשה של הכוכבת. אם היה מדובר בסיכה אחת, כתבה מרקס, אפשר היה לומר שהדבר מקרי או חסר משמעות, אך העובדה שהן כל כך רבות בוודאי אומרת כי יש לכך משמעות. "סיכות השיער הללו כיכבו ביצירה של סוויפט הרבה לפני שזהות קווירית הייתה ניתנת לשיווק למיינסטרים באמריקה", כתבה מרקס. "הם מציעים לאנשים קווירים שהיא אחת מאיתנו". 

המעריצים של סוויפט, שמתארת את עצמה כבעלת ברית הקהילה הגאה ונמצאת כיום במערכת יחסים עם שחקן הפוטבול טרוויס קלסי, קוראים כעת להחרים את העיתון בגלל טור הדעה של מרקס. "ביטלתי את המנוי שלי כרגע", כתב אחד מהם ברשתות. "המאמר הזה סקסיסטי ולא הולם בעליל". "יש משהו ממש לא בסדר עם עיתון שמפרסם מאמר עם השערות שטיילור עשויה להיות קווירית בסתר בהתבסס על כלום", כתב גולש אחר. 

לסוויפט יש עבר עשיר של תמיכה בקהילת הלהט"ב, והיא נקטה עמדות בלתי מתפשרות לצד הקהילה הגאה כשברקע מספר שיא של הצעות חוק נגד להט"ב בכל רחבי ארצות הברית. היא כינתה את ההופעות שלה "מרחב בטוח" ללהט"ב יותר מפעם אחת, אבל מעולם לא הזדהתה כחברת הקהילה הגאה. בשנת 2019, בראיון למגזין האופנה "ווג", היא אמרה שהיא מתכוונת להיות בעלת ברית של קהילת הלהט"ב בזמן שזכויותיה מותקפות. "זכויות נשללות מכל מי שאינו גבר סיסג'נדר לבן וסטרייט", היא אמרה אז. "עד לאחרונה לא הבנתי שאני יכולה לתמוך בקהילה שאני לא חלק ממנה".

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Taylor Swift‎‏ (@‏‎taylorswift‎‏)‎‏

בפרולוג לאלבום "1989" שהוקלט מחדש ויצא לאור בשנה שעברה, סוויפט כתבה שהיא הקיפה את עצמה בחברות בגלל שהתקשורת והמעריצים העלו ספקולציות רבות על החיים הרומנטיים שלה בכל פעם שהיא נראתה עם גבר בפומבי. "אם הייתי מסתובבת רק עם החברות שלי, אנשים לא יכלו להעלות ספקולציות או להפוך את זה למיני, נכון?", היא כתבה. "מאוחר יותר למדתי שאנשים יכולים לעשות וגם עושים". 

טור דעה שמעלה השערות לגבי הזהות המינית של אדם הוא אירוע חריג מאוד בנוף התקשורתי, בטח ובטח אם מדובר במוסד עיתונאי מכובד ומוערך כמו "ניו יורק טיימס". קטעים שכאלה נחשבים לא הולמים, ובתגובה לכך חטף כלי התקשורת ביקורת חריפה מהקוראים, המעריצים ואפילו ממקורביה של הזמרת. 

נדמה שגם כותבת הטור עצמה הייתה מודעת לכך שהקביעות שלה בעייתיות, שכן היא בעצמה התייחסה לכך במאמר. "אני יודעת שלדון בפוטנציאל הקוויריות של כוכבת לפני הכרזה רשמית מרגיש לחלק פרוע מדי ומלא ברכילות מכדי להיות ראוי לדיון, אני חולקת הרבה הסתייגויות כאלה", היא כתבה. "אבל הסיפורים ששולטים בדמיון הקולקטיבי שלנו מעצבים את מה שהתרבות שלנו מאפשרת לאמנים ולקהל שלהם לומר ולהיות. בכל פעם שאמן מבטא קוויריות ואף אחד לא מקשיב הביטוי הזה מת. הכרה באפשרויות של קוויריות, בעוד אנחנו מודעים להבדלים בין אפשרות לוודאות, משאירה את הביטוי הזה בחיים".