את מעצב האופנה, האקטיביסט ואיש התקשורת יואב מאיר לרוב לא צריך להציג. פועלו של מאיר (42), במקור מהישוב אורנית, נמתח לקריירה מגוונת של קרוב ל-20 שנה בתחום וכולל פריצה מתוקשרת במסגרת תכנית הטלוויזיה "פרויקט מסלול" ב-2005. משם, בין פינות אופנה וסטיילינג בתוכניות טלוויזיה ומגזינים, לערוץ יוטיוב עם מאות אלפי צפיות (תמיד עם אאוטפיט ייחודי וצבעוני) - מאיר הוא אוטוריטה בכל מה קשור לאופנה.

בין לבין עיסוקיו המסחריים מאיר גם מוצא זמן להתנדב בארגוני הקהילה ולהפיק אירועי תרבות שונים לקידום הקהילה הגאה, באמצעות מה שהוא יודע לעשות הכי טוב: פשוט להיות אותנטי. כעת, יחד עם גילי סיוון כהן, ארגון חוש"ן ודיזינגוף סנטר, הוא אוצר תערוכה חדשה עמוסת סלבס לקידום שוויון זכויות ללהט"ב, "אהבה שווה", בה משתתפים בין היתר הראל סקעת ועידן רול, יניב ביטון, אוהד חיטמן, עידו תדמור, נדב בורנשטיין ועוד – כולם מצולמים לצד בני זוגם, איתם הם נאלצו להתחתן בחו"ל.

מאיר, המשמש כיום כרכז הלהט"ב מטעם המשרד לשוויון קהילתי של אורנית, הישוב בו גדל, יצא מהארון בגיל 17. הוא מספר שזו לא הייתה הפתעה לאף אחד וכי הדרך שלו הייתה יחסית קלה כאשר כל המשפחה, החברים ובעבודה קיבלו אותו כבר מההתחלה. לאחרונה הוא ציין 19 שנות התנדבות בארגון חוש"ן, שעורך את התערוכה.

יואב מאיר ובן זוגו ארי, מתוך "תערוכה שווה" (צילום: ג'סטין זוזו)
יואב מאיר ובן זוגו ארי, מתוך "תערוכה שווה" | צילום: ג'סטין זוזו

את דרכו עם גילי סיוון כהן, סטייליסטית ומפיקת אופנה שאוצרת יחד איתו את "אהבה שווה", הוא החל בשנת 2015, כאשר החלו לאצור יחד תערוכות חברתיות כדי לקדם אג'נדות שונות. "אני באמת מאמין שאפשר דרך אמנות לקדם מסרים ולתמוך במחאות ולעורר שיח ודיון במרחב הציבורי", הוא מספר בשיחה עם mako על התערוכה, אשר תושק הערב בדיזינגוף סנטר לכבוד יום האהבה ותוצג בקומה מינוס 1 עד ה-29.2. "יהיה גם קיר חופה מפרחים לצילומים וגם יועבר טקס חידוש נדרים על ידי השחקנית אוולין הגואל לזוגות שנישאו", הוא מוסיף. 

מאיר נזכר איך לפני שנתיים, כאשר כהן והוא אצרו יחד את התערוכה "לובשים גאווה", הם ביקשו ממספר מעצבים חברי הקהילה הגאה לעצב בגדי גאווה לגברים בעלי ברית של הקהילה הגאה. מטרת אותה תערוכה הייתה להראות שהמאבק לסובלנות הוא מאבק של כולם, ולא רק של הקהילה הגאה. שנה לפני כן הם אצרו  תערוכה דומה עם בגדי נשים בכיכוב זמרות, שחקניות ודוגמניות, ומבחינתו של מאיר היה זה היה חיבור טבעי, שכן נשים הרבה פעמים תומכות בקהילה.

"זה היה מאוד מסקרן לראות גברים סטרייטים בבגדי גאווה שאומרים 'אנחנו איתכם', וזה יצר המון דיון מסביב – 'האם הם הומואים או לא', וזה עשה הד ברשתות החברתיות, וזו בסוף המטרה – לעורר שיח", מסביר מאיר. "להראות שזה לא רק המאבק של הקהילה הגאה, לגייס אותם".

שיר סטר וירדן און, מתוך התערוכה "אהבה שווה" (צילום: ניצן קינן)
שיר סטר וירדן און, מתוך התערוכה "אהבה שווה" | צילום: ניצן קינן

על התערוכה החדשה, "אהבה שווה", מספר מאיר שנולדה דווקא במלחמה מתוך מקום כואב וצורם על כך שהקהילה הגאה בישראל נושאת בנטל החובות של החברה הישראלית, אבל זכויות שוות בנישואין עוד אין. אמנם חשוב לערוך אירועים כאלה גם בחודש הגאווה, אבל התאריך שנבחר לקיום התערוכה הוא דווקא ערב יום האהבה הבינלאומי, כדי להצביע על כך שהאהבה של להט"ב היא גם אהבה שווה, "אך במידה ואנחנו רוצים למסד את היחסים ולהתחתן על פי חוק, עלינו לצאת מחוץ לגבולות המדינה. זה אבסורד".

מאיר מוסיף, אולי מניסיון אישי, שהרבה פעמים מאחורי התמונות השמחות של אחד מהאירועים המרגשים ביותר בחייהם של זוג, מסתתר המון כאב. "יש מסע שהוא בכלל לא פשוט ומטלטל", הוא אומר. "התחושות של הבדידות, המרחק וההדרה מהמדינה שלך, דווקא באחד הימים החשובים בחייך, הן תחושות מאוד מורכבות".

בתערוכה "אהבה שווה" נחשפות 20 תמונות מחיי הזוגיות של להט"ב שונים מרחבי ישראל, וביניהם אקטיביסטים, סלבס, משרתי מילואים ועוד זוגות מהחברה הישראלית, לעיתים כאלה שלא מרבים לחשוף תמונות מחייהם האישיים. מאיר מספר שלמרות החשיפה האינטימית זה מובן שמדובר במטרה טובה של נראות במרחב הציבורי.

רן דנקר ואיתי וייזר, מתוך התערוכה "אהבה שווה" (צילום: instagram)
רן דנקר ואיתי וייזר, מתוך התערוכה "אהבה שווה" | צילום: instagram

על הבחירה להציג דווקא בדיזינגוף סנטר מספר מאיר שעוד מההתחלה כהן והוא החליטו שהמרחבים בהם יפעלו הם מרחבים ציבוריים מסחריים, כאלה שפתוחים לקהל הרחב, מתוך רצון להגיע לקהל מכוון ככל האפשר, ודיזינגוף סנטר הוא בית לקהילה הגאה עוד מימים עברו. הוא מוסיף שזה היה המקום הראשון שהם פנו אליו עם הרעיון והם שמחו לתמוך.

כשנשאל האם לדעתו יגיע היום שבו יהיה לנו שוויון זכויות משתררת שתיקה קצרה, ומתוך חיוך מבוייש הוא משחרר צחוק עצבני, אומר שחייבים להמשיך להיאבק ומוסיף שאינו יודע. "אנחנו צועדים במצעדים יותר מ-20 שנה, נמצאים בחזית האקטיביסטית ועד היום רוב הזכויות שלנו הן בזכות בג"צ ולא בזכות חוקים - אז אינני יודע".