הכנסת מקיימת עשרות דיונים כל שבוע ובדיונים האלה עולות סוגיות בחינוך, רווחה, בריאות, כלכלה, מדיניות פנים ועוד. מדברים שם על הצרכים של נוער ושל נשים, על קליטת העולים ודיור לוותיקים, על הטבות לקיבוצניקים וארנונה לתושבי הערים. ומידי פעם, מעת לעת, מקיימים גם דיון על הקהילה הגאה. הבעיה היא שאנחנו לא צריכים דיון על הקהילה הגאה, אנחנו צריכים שהקהילה הגאה תהיה נוכחת בכל דיון.

לסביות, הומואים, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים נמצאים בכל פלחי האוכלוסייה. יש נערות לסביות ויש חיילים ביסקסואלים. יש טרנסג'נדריות בוגרות והומואים קשישים. להט"ב דתיים, חרדים וחילוניים. רווקות וזוגות צעירים. כל דיון בהם קשור בנו, וכל דיון בנו קשור בהם. המטרה שלנו היא לא ועדת כנסת לנושאי להט"ב, משרד ממשלתי לענייני הקהילה או מפלגה משלנו – המטרה היא לדאוג שהוועדות, המשרדים והמפלגות הקיימות ייצגו אותנו. ואת זה עושים במאבק יומיומי עיקש ומתמשך. בקיצור: זה לא סטוץ חד פעמי, זו מערכת יחסים רצינית וארוכת טווח.

לשנות את המערכת מבפנים

כשוועדה בכנסת מתכנסת לדבר על פערים בשירותי הבריאות בין הפריפריה למרכז אנחנו צריכים להיות שם. להזכיר שלצד הסטודנטית מנהריה שנאלצת לקחת שלושה אוטובוסים כדי לראות גסטרולוג, יושבת טרנסג'נדרית שנוסעת באותם שלושה אוטובוסים לראות אנדוקרינולוג. שתיהן צריכות יותר רופאים מומחים בפריפריה. כשהצעת חוק שקובעת שהקלה במס תינתן לזוגות נשואים תעלה לדיון, אנחנו צריכים להיות שם. להזכיר שליד האישה שזה עתה נישקה את בן זוגה מזה שנתיים תחת החופה, עומדת החברה הכי טובה שלה ובת הזוג שלה מזה עשור, שלא יכולות להינשא כחוק במדינת ישראל. כשמשרד הרווחה מבקש לאשרר את רישיונן של העמותות המנהלות את האימוץ הבין ארצי בישראל, אנחנו צריכים להיות שם. עלינו לוודא שלפחות אחת מהעמותות תתקשר בהסכמי אימוץ עם מדינות שמאפשרות אימוץ על ידי להט"ב.

עודד פריד (צילום: ישראל הדרי,  יח"צ)
פריד. "זה המאבק של כולנו" | צילום: ישראל הדרי, יח"צ

אנחנו צריכים לשנות את המערכת מבפנים כי רק ככה נוכל לשנות את המציאות. בגלל זה אנחנו שם בכל מושב כנסת ונהייה בכל דיון. זה המאבק של כולנו וכל אחת ואחד יכולים לקחת חלק בעשייה. מעורבות פוליטית מתחילה בדברים הקטנים כמו לעקוב אחר הדיונים השבועיים בכנסת (אפרסם אותם בעמוד חברות האגודה ובפייסבוק שלי), ולשלוח מייל לח"כ או לכתוב פוסט בנושא. בגלל זה גם הקמנו את החזית הגאה – פרויקט ההתפקדות הקהילתי. כי בכל מפלגה במדינת ישראל צריכים להיות להט"בים פעילים, מחויבים ורתומים למאבק הקהילתי לשוויון זכויות. כל אחד ואחת יכולה להשפיע, להתפקד למפלגה או להתנדב לעשייה.

>> 8 רגעים גאים ששינו את פני הטלוויזיה הישראלית

>> לפני ואחרי: 5 טרנסג'נדריות חושפות את המעברים שלהן

אחרי שהתרגלנו שהזירה המרכזית במאבק לשוויון זכויות היא הזירה המשפטית, הפסיקות האחרונות בנושאי האימוץ, הפונדקאות ורישום ההורות ללא צו הורות הבהירו לנו שאסור להזניח את הזירה הפרלמנטרית והפוליטית. המערכת הפוליטית היא שוק של אינטרסים, וכוח פוליטי הוא המטבע שבו סוחרים. יחד אנחנו חזקות וזה הזמן להראות את זה.