שלושה ימים אחרי הפגיעה בבית החולים בעזה והטענות בתקשורת העולמית כי הפגיעה נגרמה מתקיפה ישראלית, תאגיד השידור הבריטי ה-BBC מודה היום (שישי) שטעה בדיווח על כך שישראל אחראית לפגיעה. כתב ה-BBC ג'ון דוניסון דיווח בשידור חי ביום שלישי האחרון על הפגיעה בבית החולים ואמר כי פנה לצה"ל לקבלת תגובה והוסיף: "קשה לראות מה זה יכול להיות, בהתחשב בגודל הפיצוץ, מלבד תקיפה אווירית ישראלית או כמה תקיפות אוויריות". לפי ההודעה של ה-BBC היום, הדיווח היה "לא נכון".

"אנו מקבלים שגם באותו רגע לא היה נכון לשער כך, למרות שהכתב לא דיווח בשום שלב כי מדובר בתקיפה ישראלית", כתב ה-BBC בעמוד ה"תיקונים והבהרות" שלו. "זה לא מייצג את כלל הסיקור של ה-BBC וכל מי שצופה, מאזין או קורא את דיווחינו יכול לראות שפירטנו את הטענות של שני הצדדים לגבי הפיצוץ".

על אף שבתקשורת העולמית מיהרו לאמץ את טענות חמאס, לפיהן ישראל תקפה את בית החולים, בישראל סיפקו ראיות שלא כך הדבר. דובר צה"ל קיים בבוקר שלמחרת האירוע תדרוך לעיתונאים זרים, ובו הציג הוכחות לכך שבית החולים בעזה נפגע משיגור כושל של הג'יהאד האיסלמי ולא מהפצצה ישראלית. בתדרוך, הסביר דובר צה"ל שאופי הפגיעה במקום מתאים לפגיעת רקטה, ולא להפצצה של חיל האוויר שאמורה ליצור "מכתש" קטן ופגיעה אגבית, שלא קרתה במקרה הזה. הוא גם השמיע שיח בין פעילי חמאס שמודים שהג'יהאד עומד מאחורי האירוע.

בנוסף, ביום רביעי האחרון הביא הכתב אוהד חמו תיעוד בלעדי ממצלמות חדשות 12, שמתעד את שיגור מטח הרקטות מרצועת עזה, אשר אחת מהן נפלה בשטח העיר עזה ופגעה בבית החולים. החומרים הופצו לעולם בעברית, אנגלית וערבית.

לצד הדיווח המוטעה בנוגע לבית החולים בעזה, ה-BBC מעורר סערה עוד מתחילת הלחימה על רקע החלטתו שלא לכנות את אנשי חמאס טרוריסטים. ביום שני האחרון מאות אנשים הפגינו על כך, מול הבניין המרכזי של תאגיד השידור בלונדון.

בהפגנה שאורגנה על ידי ארגונים יהודיים בבריטניה, נצפו רבים מניפים דגלי ישראל ואחרים מחזיקים כרזות הנושאות תמונות של ילדים שנחטפו לרצועת עזה במתקפת הטרור חמאס על עוטף עזה. כמו כן, נשמעו קריאות "בושה" על ההחלטה להתייחס למחבלים כאל "חמושים" או "קבוצה מיליטנטית". "חמאס מחבלים", קראו חלק מהמפגינים בעוד שאחרים צעקו: "תתביישו". "זה לא הזמן שה-BBC יכנה את חמאס בשום דבר אחר - מלבד טרוריסטים", כתבו מארגני המחאה ברשתות החברתיות.