איש הרדיו והעיתונאי מולי שפירא הלך לעולמו אמש (רביעי) בגיל 81. שפירא שימש בשלל תפקידים בגלי צה"ל מאז הצטרפותו לתחנה לפני יותר מ-50 שנה. הוא היה ממקימי חטיבת התרבות והמוזיקה של התחנה, והגיש במשך למעלה מ-30 שנה את מוסף התרבות של גלי צה"ל, "בילוי נעים". ב-2009 זכה בפרס סוקולוב לעיתונות על מפעל חיים ואף זכה בפרס התיאטרון ובפרס אמ"י. הניח אחריו את אשתו כרמלה ואת בנו, השחקן דן שפירא.

שפירא נולד בכפר מל"ל ב-1942 וגדל בתל אביב. את שירותו הצבאי עשה בלהקת פיקוד צפון. בסוף שנות השישים הצטרף לגלי צה"ל ומאז מילא בתחנה מספר רב של תפקידים. ב-1999 מונה שפירא לראש חטיבת התרבות והבידור בתחנה, לאחר שניהל את מחלקת התרבות מסוף שנות השבעים. בין התוכניות הרבות שערך נמנות "ציפורי לילה" ו"בילוי היום", ובמשך שנים רבות הגיש בעצמו את מוסף הבידור והתרבות של התחנה הצבאית "בילוי נעים", שמשודר מדי יום שישי.

ב-2009 פרש שפירא מתפקיד ראש מחלקת התרבות בגלי צה"ל, אך המשיך בהגשת תוכניתו השבועית "בילוי נעים" עד סוף 2016. ב-2009 גם הוענק לשפירא פרס אמ"י למפעל חיים. כמו כן באותה שנה זכה בפרס סוקולוב למפעל חיים וב-2007 זכה בפרס מפעל חיים מטעם האקדמיה הישראלית לתיאטרון.

ממלא מקום מפקד גלי צה"ל דני זקן ספד לשפירא: "מולי שפירא היה מעמודי התווך של גלי צה"ל ומי שעיצב דורות של עיתונאים ואנשי תרבות. את כולם חינך על ערכיו שלו, מקצועיות בלתי מתפשרת, חתירה מתמדת אל מה שמאחורי הקלעים ושאינו גלוי לעין. מולי הביא למאזיני גלי צה"ל את התרבות הישראלית כפי שראה אותה בעיניו שלו". 

בנוסף לזקן, עוד שורה של חברים ועמיתים ספדו למגיש המיתולוגי. יורם רותם, עורך המוזיקה הראשי בגלי צה"ל וחברו הקרוב של שפירא, מסר: "מולי היה איש תרבות, בידור ועיתונאי שחי והכיר את התחומים האלה מקרוב. הוא ידע להגיע לקהל גדול מבלי לוותר על עקרונותיו המקצועיים ותרם רבות לגלי צה"ל בתכניות, במופעים ובדפוסי השידור שעיצב לאורך השנים. מולי חינך ולימד דורות של עיתונאים בגלי צה"ל, (וביניהם גם אותי) את רזי המקצוע. למדתי ממנו המון".

ענבל גזית, עורכת תחום התרבות בגלי צה"ל, ספדה: "מולי לימד אותי שאין דבר כזה תרבות גבוהה או נמוכה. המדד היחיד הוא שיהיה מעניין. ועוד יותר, שיהיה סיפור טוב. הוא אהב את המקצוע באמת ובתמים, והיה מורה הדרך הראשון שלי בתחום התקשורת והתרבות. שלי ושל כל המאזינים והמאזינות שלא יכלו שלא להידבק בהתלהבות האמיתית שלו".

נחמן שי, מפקד גלי צה"ל לשעבר: "מולי שפירא היה לוחם נחוש ועקשן למען התרבות בישראל. הוא הטביע חותם עמוק על התרבות הישראלית ומצא דרכים אין סוף כדי לקרב אותה לציבור הרחב ולחבב אותה. באמצעות תכניותיו השונות בגלי צה"ל, החל מתכניתו השבועית, דרך הפקות מיוחדות ושידורים חיים מולי השכיל לפלס דרכים חדשות בעבודת הרדיו ועשה זאת בקסם, באהבה גדולה ובמקצועיות שאין דומה לו. התרבות הישראלית איבדה אחד מאוהביה ואנחנו איבדנו חבר ואיש נפלא". 

המגיש והעיתונאי יגאל רביד ספד לשפירא: "מאוד אהבתי את מולי, ברמה האישית היה כיף להצטרף מדי פעם לפרלמנט שלו בסטקיית כתר המזרח באבן גבירול. למולי תרומה חשובה לתרבות ולזמר בארץ. הקדשנו לו שעה בתכנית 'כך היה' בערוץ הראשון. הפרוייקטים המוסיקלים שיזם והוביל צולמו ושודרו אצלנו ועליהם היתה גאוותו. נתגעגע לידענות והדעתנות".