1. הורית עוד בערב שבת (שנאת ישראל דוחה שבת) על צעדים דיפלומטיים נגד סנגל וניו זילנד. בהמשך גם ביטלת את ביקור ראש ממשלת אוקראינה. אבל גם רוסיה, בריטניה, צרפת, ספרד, סין, יפן ועוד מדינות הצביעו בעד ההחלטה. אילו צעדים אתה מתכנן נגדן?

2. אגב, אנחנו נדבר מתישהו על זה שלהחזיר שגרירים ל"התייעצות" זה הצעד הכי סתמי בתורת היחסים הדיפלומטיים, או שבהזדמנות אחרת? כלומר, לכולם במשחק הזה ברור שאפשר להתייעץ גם בטלפון, כן?
3. ארה״ב היא המדינה היחידה שלא הצביעה בעד ההחלטה. אתה לא חושב שזה קצת מוזר לתקוף דווקא אותה?

4. אה, זה בגלל הווטו. רגע, אתה זוכר שגם לרוסיה (ולבריטניה, ולצרפת, ולסין) יש זכות וטו במועצה?

5. אתה מנהל מדיניות לעומתית כלפי ממשל אובמה כבר שנים. זכותך להתנהג בטיפשות, אבל למה אתה מצפה בכל פעם שהממשל ייחלץ לטובת ישראל כשתצטרך אותו?

6. זו לא הפעם הראשונה שארה״ב לא מטילה וטו על הצבעה במועצת הביטחון. אמנם זיכרון אינו החלק החזק שלך, אבל אתמול הזכרת בחטף החלטות שהתקבלו בתקופת ג'ימי קרטר (בוודאי שאתה זוכר – אתה היית אז השגריר באו"ם שלא הצליח למנוע אותן, אבל לפחות הצליח לא להיות מזוהה עם הכישלונות). אחר כך סיפרת שהנשיאים שבאו אחרי קרטר לא ניסו להכתיב תנאים להסדר קבע. כן, אבל אתה בטח זוכר שגם הם הניחו להחלטות נגד ישראל לעבור, נכון? לא זוכר? הנה כמה רגעים נבחרים בהיסטוריה הישראלית במועצת הביטחון בשלושת העשורים שבין קרטר לאובמה (שלושה נשיאים רפובליקאים, אגב):

דצמבר 1981: מועצת הביטחון קובעת שהחלטת ישראל להחיל את החוק הישראלי ברמת הגולן בטלה ומבוטלת. ארה"ב (הנשיא: רונלד רייגן) לא מטילה וטו (למעשה, היא מצביעה בעד).

אוגוסט 1989 (ושוב בדצמבר 1990, במאי 1991, בינואר 1992 ועוד): מועצת הביטחון מגנה גירוש פלסטינים מהשטחים. ארה"ב (הנשיא: ג'ורג' בוש האב) לא מטילה וטו.

אוקטובר 1990: מועצת הביטחון מגנה את פעולות ישראל במהומות הר הבית. ארה"ב לא מטילה וטו.

אוקטובר 2000: מועצת הביטחון מגנה את ביקור אריאל שרון בהר הבית. ארה"ב (הנשיא: ביל קלינטון) לא מטילה וטו.

דצמבר 2002: מועצת הביטחון קוראת לישראל להפסיק את כיבוש המוקטעה והפעולות הצבאיות ברמאללה. ארה"ב (הנשיא: ג'ורג' ו' בוש) לא מטילה וטו.

מאי 2004: מועצת הביטחון מגנה הרס בתי פלסטינים. ארה"ב לא מטילה וטו.

אז לא רק שארה"ב איפשרה לעשרות החלטות נגד ישראל לעבור במועצת הביטחון; ולא רק שזה קרה גם בתקופות של נשיאים רפובליקאים שאינם חשודים בחוסר אהדה לישראל – בנוסף לכל זה, זו בעצם הפעם הראשונה (אחרי חמש הטלות וטו, כולל אחת בנושא ההתנחלויות) שממשל אובמה לא מטיל וטו (ומחליט "רק" להימנע). אז אולי הבעיה היא לא רק אובמה?

7. למה התכוונת כשאמרת "לשם (לאו"ם) אנחנו לא הולכים"? הרי אתה הולך לאו"ם מדי שנה. אז למה אתה נוסע לשם כל שנה, בשביל לבלות במלון ולקנות מעיל ביוניקלו? כי אם כן, זה מובן לגמרי, אבל שמע, זה עולה לנו כמעט 7 מיליון דולר.

8. את מי לדעתך משרתת העובדה שכבר שלושה ימים אנחנו מתעסקים בשאלת הווטו במקום להתעסק בסוגיה שעלתה לדיון באו"ם?

9. אם גם אתה כבר מבין שפינוי עמונה בלתי נמנע ("פסיקת בית המשפט מחייבת את כולנו"), למה המשכת ואתה עדיין ממשיך לדחות אותו, במקום לגמור עם זה, להוריד את הסיפור מסדר היום, ולא לחמש את כל האנטישמים האלה באו"ם?

10. ואפרופו עמונה: האם לא היה כדאי לחכות עם חוק ההסדרה עד שיתחלף הממשל בזה שאתה חושב שיהיה יותר נוח לך?

11. האם לאומות העולם אסור להחזיק בדעה שההתנחלויות אינן לגיטימיות?

12. איך זה לעזאזל קשור למלחמת האזרחים בסוריה? אפשר להיות לא בסדר (באופן שונה ולא סימטרי) גם ביו״ש וגם בחאלב?

13. למה שלא תגיב פעם אחת לגופה של הביקורת ולא לגופו של המבקר?

14. בשיחות הרקע שאתה מנהל בשנה האחרונה עם עיתונאים במשרד רה"מ, ובשיחות העל-תקשורתיות שאתה מנהל בשנה האחרונה עם בוחרים בפייסבוק, אתה מספר כל הזמן איך חיזקת את הקשרים של ישראל עם העולם, לרבות רוסיה ("הפגישה החשובה שקיימתי עם פוטין") ואפריקה ("ממשיך לחזק את הקשרים שלנו עם אפריקה"). איך זה מסתדר עם ההחלטה של מועצת הביטחון?

15. שמתי לב ששמת לב ששמנו לב שהסבת את תשומת לבנו לכך שהתקשורת לא מדווחת על פעילותך בעולם. האם אתה מרוצה סוף סוף מהסיקור?

שאלות בונוס לאנשים שאינם ראש הממשלה:

1. יאיר לפיד: לפני ההצבעה כתבת בפייסבוק ש"דיברת עם בכירים בבית הלבן". נניח לרגע שאני מאמין לזה שבכירים בבית הלבן החליטו לדבר דווקא אתך – אדם שלא נושא באף משרה רשמית בממשל הישראלי, אפילו לא יו"ר האופוזיציה. האם אתה מבין שהעובדה שההצבעה עברה ללא וטו פירושה שנכשלת בניסיונות השכנוע שלך, ואולי אתה שר-חוץ-מטעם-עצמו פחות טוב מכפי שאתה חושב?

2. רגע, יאיר, עוד שאלה: כתבת שם גם ש"בנושא זה אין בישראל אופוזיציה וקואליציה".  רציתי לעדכן אותך שכמו שאמרת פעם על נתניהו – אתה מנותק. ועוד איך יש אופוזיציה וקואליציה – אני יכול להפנות אותך לאנשי שמאל רבים שבירכו אתמול על ההצבעה באו"ם (בוגדים, עוכרי ישראל, זה ברור). אבל העובדה שאתה חושב שאין אופוזיציה וקואליציה מסבירה לחלוטין איך אדם שיושב באופוזיציה מתנהל כמו ח"כ מהקואליציה לכל דבר.

3. רגע, יאיר, שאלה אחרונה: כינסת מסיבת עיתונאים מיוחדת במוצאי שבת בעקבות ההחלטה. תגיד, יש סיכוי שפעם תכנס מסיבת עיתונאים מיוחדת על יוקר המחיה, או על משבר הדיור, או על הרפורמה בגז, או שאתה מתעסק רק במדיניות חוץ ומרדף אחרי שוברים שתיקה ובאסל גאטס?

4. נפתלי בנט: לא שציפינו ממך לשתוק דווקא הפעם, אבל אתה לא זה שאמר שוב ושוב שלעולם לא אכפת מהבעיה הפלסטינית ומההתנחלויות, ש"הסכסוך לא מעניין את הסבתא של אף אחד"? אז כן, בטח שנקשיב לכל מילה שאתה אומר. זו הרי אף פעם לא דמגוגיה שמתעלמת מהמציאות.

5. השר בנט, רק עוד שאלה אחת: כשהיית שר הכלכלה הגדרת את הסחר עם סין כיעד אסטרטגי עליון. ב-2014 גם ביקרת שם וחזרת עם פוסט עם המון תובנות ועם השורה התחתונה: "חייבים להסתער על השוק הזה". האם בעקבות העובדה שסין לא הטילה וטו על ההצבעה, ואפילו הצביעה בעד ההחלטה, אתה מציע לעצור את השיחות להסכם סחר חופשי איתה?

6. דני דנון: אתה טוען ש"אף פתרון לא יקודם דרך החלטות או״ם". אוקיי, אז אם החלטות האו"ם האלה לא יכולות לקדם פתרון, למה בעצם אנחנו בכלל צריכים אותך שם?