גבר ואישה ערומים מחובקים (צילום: najin, Istock)
התגברנו על הבעיות, אבל האם לנסות שוב בלידה השנייה? | צילום: najin, Istock
"לפני שנתיים נולד בננו הבכור איתמר", כותבת בת שבע בת ה30 במדור הריון ולידה באתר askpeople. "לא ידעתי מה לצפות מלידה ראשונה, הייתי נורא לחוצה ורק רציתי שבעלי ייכנס איתי לחדר לידה. גם מבחינתו לא הייתה אופציה אחרת.. בעת הלידה ראיתי שהוא מאוד נרגש, שמח ומחוייך, אבל גם הבחנתי בהבעת פנים מאוד מוזרה. לאחר כמה חודשים התברר לי שעצם היותו בחדר לידה, עשתה לו לא טוב. זה גרם לו לריחוק ממני, הביא לחוסר חשק מיני ומין דחייה כלפיי. 

"בעזרת המון טיפולים זוגיים, הצלחנו להתגבר על המשבר ובעלי חזר להיות כפי שהיה לפני הלידה. אנחנו עכשיו רוצים להביא עוד ילד, אבל אני מפחדת ממצב דומה. אין לי כוחות נפשיים לעבור את אותו התהליך. בעלי מאוד מתעקש להיות בלידה ומבטיח לא להסתכל כדי לא ליצור את אותה בעיה שחווינו אך אני מאוד מפחדת ממה שיקרה אחרי. אני רוצה שהוא יהיה נוכח איתי בלידה ולא יודעת מה לעשות".

עוד ב9 חודשים:

>> העובר שדורש נשיקות מהרחם
>> הדבר הכי הזוי שהגבר שלי עשה בחדר הלידה

>> 10 עובדות מדהימות על עוברים

הדיון אודות המלווה הצמוד בחדר הלידה הוא לא חדש. יש כאלה שלא יכולות בלי, יש כאלה שרק רוצות בלעדיו, ויש כמובן גברים שנמנעים מראש ומהעבר השני, את אלה שרוצים לתעד הכול ולהוציא בעצמם את הבייבי ולחתוך את חבל הטבור. קשה לקבוע חד משמעית מה לעשות, אבל בכל זאת ניסינו להבין את הלך הרוח של הגולשים. ובכן, הדעות חלוקות, כפי שצפינו. מה שכן הפתיע אותנו, שמרבית המגיבים היו הפעם הגברים.

איידן מקמנוס לידה בשידור חי (צילום: צילום מסך טוויטר)
הגבר שלך לא עומד במראות? כמה הצעות לפתרון | צילום: צילום מסך טוויטר
ראובן בן 45, היה האסרטיבי מכולם, ואולי גם קצת קיצוני מכולם: "מדוע את רוצה שיהיה איתך בחדר הלידה אם את יודעת שזה פתח לצרות? אני לא ממש מבין את הקטע שבעלים, אמהות וחמות מרגישים שהם צריכים להיות שם. יולדת צריכה מיילדת ואחות ולא קרוב משפחה שילחיץ".

אריק בן ה18, הוסיף: "ועוד איך לא להכניס אותו. לא חוזרים על טעויות פעמיים. יש סיכוי שזה יחזור לו. אם לא אכפת לך שהוא לא ישכב איתך – אז תכניסי אותו". גם שחר הסכים ואמר: "אם זה נכשל בפעם הראשונה, זה בטוח יעבוד בפעם השנייה. נכון? קצת היגיון..."

גבר בן 42 דווקא ביקש להעביר את המסר ההפוך מקודמיו: "זה לקח לכל הגברים. זה חשוב להיות בלידה, אני הייתי בשלוש הלידות של הילדים שלי אתם רוצים להיות נוכחים ברגע כל כך חשוב ומהותי בחיים של הילדים שלכם. זה חשוב לאישה שתהיו איתה ותתמכו בה.  אבל יש דברים שאתם לא רוצים לראות. תעמדו ליד הראש של האישה, תסתכלו על הפנים שלה, תעזרו לה במאמצים, תעסו אותה, תזכירו לה לנשום, תנגבו לה את הזיעה, אבל אל תסתכלו על האיזור שממנו יוצא התינוק, לא לפני הלידה ובטח שלא במהלך או מייד אחרי הלידה".

הנשים בחבורה שהגיבו היו בדעה אחת, שטוענת כי לאור ניסיון העבר, מוטב שלא יהיה בחדר הלידה מתוך מקום של כבוד ותקשורת. ומי שסיכמה את הדיון עם טיעון הלכתי, הייתה צופן הנצח שכתבה: "סתם בשביל הידע, על פי הדת אסור לגבר להיות ליד אשתו בזמן שהיא יולדת. זה משפיע לא טוב על חיי הנישואים".