אישה לוחצת בלידה (צילום: lovleah, Istock)
"הנשימות הדרמטיות? רק בסרטים" | צילום: lovleah, Istock

יש דברים שקריאת מדריכים, שריצה בפורומים או שיחות עם אמהות ותיקות לא תמיד יכולים ללמד אותך. בדיוק בגלל זה, החליטה צ'וני מארי ברוז'י, מיילדת אמריקאית ותיקה, שראתה אינספור נשים ותינוקות מגיחים עולם, לתת ליולדות טיפים חשובים, שהן לא ימצאו באף מקום אחר.

אז מה היא אומרת? הרשימה החלקית לפניכן:

"יציאות בחדר לידה? מעולה!"

1. את לא חייבת לגלח. אם את מחובבות המראה העירום, לכי על זה. אבל כשהמורטת מנסה לשכנע אותך לעשות ברזיליאן בחודש תשיעי, ומאיימת עלייך שאם לא תעשי את זה אצלה יגלחו אותך למשעי בחדר לידה, את יכולה להיות רגועה. בניגוד לעבר, היום מגלחים רק אם מבצעים חתך יזום, ורק באזור החתך.

2. יציאות בחדר הלידה? זה סימן טוב. נכון שהחרדה הכי גדולה של הריוניות היא לאבד שליטה על הסוגרים בחדר לידה, ולא הכוונה היא לא לדליפת פיפי חיננית. מכיוון שהצוות כבר ראה הכל, ויותר מפעם אחת, תהיי בטוחה שהקקי שלך לא יגרום לכולם לרוץ החוצה בצרחות ולהשאיר אותך ללדת לבד. להפך – זה סימן שהלידה מתקדמת.

3. אל תלחצי אם האגן שלך צר. אגן ירכיים של דוגמנית לא אומר בהכרח שתצטרכי קיסרי, אבל מצד שני – גם פולקעס מכובדים וישבן דשן לא מנבאים הצלחה. מיילדות ותיקות ראו אמהות של 40 קילו שהצליחו ללדת תינוקות עצומים, ולעומתם תינוקות ממוצעים לגמרי שנתקעו אצל נשים רחבות אגן.

4. את ממש לא חייבת לנשום בדרמטיות. אז וותרי על הנשימות המוגזמות, שראית בסרטים. הכי טוב שתנשמי עמוק, תני לך ולעובר חמצן – אל תנשמי בהיסטריה.

5. אל תתאהבי בתכנית הלידה שלך. אין דבר שמשבש תכנית לידה מהר יותר מנסיון עיוור לדבוק בה. בשבילך שלא תתאכזבי, קחי בחשבון שזה התסריט האופטימי ביותר, אבל הוא תמיד נתון לשינויים.

"ברגע האמת: מצאי נקודת פוקוס להתרכז בה בצירים"

6. את לא חייבת לשכב. נכון שתמונת האישה השוכבת במיטה ויולדת צרובה בתודעה הקולקטיבית כמעט כמו הצעת הנישואים שכוללת טבעת וכריעת ברך, אבל באמת שזו אחת מני אופציות רבות. העניין היחיד הוא למצוא מיילדת שתסכים לקבל את הלידה בתנוחה לא שגרתית, אבל גם אם לא נפלת על המשמרת הכי זורמת בעולם – עד שלב הלחיצות את יכולה לנסות הרבה תנוחות, אפילו עם אפידורל.

למשל, לבקש שיחברו את הבר למיטה, ולהיתלות עליו, או לבקש מהמלווים שיטלטלו אותך בעדינות מצד לצד עם כל ציר, כדי לעזור לתינוק להתברג טוב יותר ולזרז את הלידה.

אישה בחדר ניתוח - ניתוח קיסרי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
"תהיי בטוחה, את תברכי על הוילון הזה" | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

7. אל תתעצבני על הוילון. אם הגעת לקיסרי והתרגזת כשהבנת שהוילון הזה הולך לראות את התינוק שלך לפנייך, תירגעי. באמת שיש דברים – כמו איך הבטן שלך נראית מבפנים – שאת מעדיפה לא לראות. חכי בסבלנות, ואל תסתכלי עד שמסיימים לתפור.

8מצאי נקודת פוקוס. אולי שמעת על זה בקורס הכנה ללידה, אבל כדאי שתדעי שברגע האמת, זה אחד הטיפים הכי חשובים: חפשי לך משהו, כל דבר שהוא, כדי להתמקד בו בזמן הצירים. תמונה על הקיר, האף של המיילדת, ידית הדלת – כל דבר שתצליחי לשמור את העיניים שלך עליו במשך הצירים.

9. אם את מספיק רגועה, אולי יתנו לך ליילד את עצמך. יש מיילדות שנותנת לאמא לתפוס לבד את התינוק שיוצא – בהשגחה כמובן, אף אחד לא יסמוך עלייך שתצליחי על הפעם הראשונה. אם הכל הולך בסדר, ונראה לך שתעמדי בחוויה, בקשי לתפוס את הראש כשהוא יוצא. אם את חוששת, נסי לנדב את בן הזוג למשימה. זה רגע שלא תשכחו לעולם.  

10. תביאי נשנושים טעימים. לא בשבילך, בשביל הצוות. גם היולדת הכי סלב, הכי שקטה או הכי משתפת פעולה, וגם לא לידת תשיעייה – אף אחת לא תזכה באהדת הצוות כמו יולדת שיש אצלה בחדר עוגות טעימות וממתקים. במיוחד אם את יולדת במשמרת לילה.

ומה קורה כשהמיילדת יולדת? 5 מיילדות מספרות על הצד השני של המיטה