סנוקי (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
תראו אותי ותלמדו ממני. סנוקי משוויצה | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images
השם סנוקי מעלה לראש לא מעט אסוציאציות, שאת רובן לא מכובד להעלות על הכתב – מה שבטוח, "גורו דיאטות" אינה אחת מהן. הכוכבת, שפרסומה בא לה בעקבות השתתפותה בסדרת הטראש "ג'רזי שור", ילדה את בנה הבכור לורנזו באוגוסט שעבר, וכנראה לקחה ברצינות את המחמאות על החזרה המהירה לגזרה. בסוף השבוע הודיעה סנוקי בראיון ל-US WEEKLY  כי היא עומלת על ספר דיאטות לנשים אחרי לידה, שבו תחלוק עמן מניסיונה העשיר.

"ירדתי את עשרת הקילוגרמים הראשונים רק מהנקה"

סנוקי, באופן לא מפתיע, רק ממשיכה טרנד של עצות שנויות במחלוקת מסלבריטאיות אחרי לידה. ויקטוריה בקהאם, קייטי הולמס, וגווינת' פאלטרו היה שם קודם, וסיפקו עצות מחרידות כמו "דיאטת כף היד" של הבקהאמית (לאכול בכל יום חמישה דברים בגודל שלא יעלה על כף ידך – וב"דברים" הכוונה לחלבונים בלבד, ללא פחמימות חלילה), דיאטת מרק וברוקולי של קייטי הולמס או כריכת "צעיף הרזייה" הדוק למשך שעות בכל יום כמו גווינת'.

וכה אומרת סנוקי: "ירדתי את עשרת הקילוגרמים הראשונים תוך פחות מחודשיים, רק מההנקה, ושישה שבועות אחרי הלידה כבר היה לי מאמן כושר חדש, שגם בנה לי תפריט של 1.300 קלוריות ביום". בעבר הודתה סנוקי כי הייתה מכורה לאלכוהול, וכן כי השתמשה בגלולות הרזייה מסוג זנטרקס 3, שנחשבות מסוכנות במיוחד.  

ג'ניס מין, שערכה בעבר את ה-US WEEKLY  (בו התפרסם הראיון המדובר), מודאגת מתופעת האימהות המפורסמות שמרזות ורצות לספר לחבר'ה. "בעולם שלנו יש שני מצבים רצויים בלבד: אישה בהריון, שגם אז צריכה להיראות רזה ולטפח בטן קטנה בלבד, ואישה שנראית 'רגיל' לגמרי, בדיוק כמו קודם ואפילו טוב יותר. זה כמובן מפעיל המון לחץ ויוצר הרבה תסכול אצל אימהות צעירות. מצד שני, יש כאן מעגל קסמים – בתור מי שסיקרה ופרסמה המון סיפורים ותמונות של נשים שחזרו לעצמן מהר מאוד אחרי הלידה, אני בהחלט יכולה לומר שיש דרישה בציבור לראות את הסיפורים האלו"

מניקה? את צריכה לאכול לפחות 1,500 קלוריות ביום.

סנוקי בהיריון
אפילו בפוטושופ לא הצליחו לעבד את השיזוף המזוייף. סנוקי בתקופת ההריון
 אז עד כמה העצות של סנוקי גרועות? לדברי התזונאית הגר שפר, מחברת הספר OMG אני בהריון,  התשובה טמונה בשאלה האם היא מניקה וכמה היא מתעמלת. "בשום מקרה אסור לאכול פחות מ-1,000 קלוריות ביום, ואם עושים ספורט צריך להחזיר לגוף קלוריות בהתאם. אם את מניקה, אסור לך לרדת מ-1,500, ורצוי אפילו 1,800, אחרת ההנקה עלולה להינזק. גם עודף פעילות גופנית לא תורם להנקה. מה שבעייתי כאן הוא החזרה מאפס פעילות לפעילות אינטנסיבית, וחשוב להתייעץ עם רופא ולפרט בדיוק מה סוג הפעילות שאת מתכוונת לעשות: כוכבות שמתפרנסות מאיך שהן נראות יכולות להתאמן אפילו שלוש-ארבע שעות ביום, וזה כמובן מאוד שונה מאישה שהולכת קצת בערב או קופצת לחדר כושר פעמיים בשבוע.

"במיוחד אם עברת קיסרי, לוקח לשרירי הבטן זמן להשתקם, ובכל מקרה – רצפת האגן והרחם צריכים זמן להתאושש. בניגוד לעבר, היום לא אומרים לחכות כמה שיותר, אלא לחזור לפעילות מתונה והדרגתית מרגע שיש אישור רפואי לכך, אבל חשוב לא להתיש את הגוף. צריך לזכור שגם אם לא מניקים, התקופה שאחרי הלידה לא קלה, לא ישנים הרבה ומתמודדים עם לא מעט, ולא צריך להעמיס על הגוף יותר מדי.

צריך להקפיד על 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג של משקל גוף ליום, אחרת אולי תהיי רזה, אבל במקום לבנות שרירים תהרסי אותם, ותיראי מדולדלת. לפי הנוסחה הזו, מישהי ששוקלת 70 ק"ג צריכה  56 גרם חלבון ליום – וכדי לקבל אותם היא צריכה לאכול מנה בשרית (חזה עוף, או קופסת טונה, או פילה דג או 3-4 קציצות), חצי גביע קוטג', כוס חלב וגביע יוגורט, שייתנו לה גם מספיק סידן למלא את החוסרים מההריון. חוסר סידן בשילוב עם פעילות גופנית מאומצת זה מתכון לשברי מאמץ, ולכן, במיוחד אם את מתאמנת, חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת גם כשנורא רוצים לרזות ולחזור לגוף של לפני ההריון".   

>> דיאטניות חושפות: כל הטיפים להריון בריא