אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
"חייו היו בסכנה נוראית אבל זה לא הזיז לאף אחד". צילום אילוסטרציה | צילום: רויטרס
המקרה הלא שגרתי התרחש לפני כ-11 שנה, כאשר בני זוג ממרכז הארץ: עדי (שם בדוי), אז מורה בשנות העשרים לחייה ובחודש השביעי להיריונה, ובעלה נהג האוטובוס הגיעו בבהילות לבית החולים 'אסף הרופא', שם ילדה עדי פג במשקל של 1.26 ק"ג.

"הילד נלקח מיד למחלקת טיפול נמרץ בפגייה בבית החולים והצוות הרפואי הבטיח שהוא יעשה הכול כדי לטפל בו. האמת היא שהייתי די רגועה והאמנתי שהכול יהיה בסדר", משחזרת היום עדי בשיחה עם mako, "בהתחלה הייתה ירידה קלה במשקל שלו אבל לאט-לאט, ככל שהימים חלפו, המצב שלו התייצב".

"ראיתי שהוא לא מגיב והבנתי שהחיים שלו בסכנה"

עדי ובעלה הגיעו מדי יום ביומו לפגיה בבית החולים ועקבו אחר מצבו של בנם הפג. "היה חשוב לי להיות שם שעות על גבי שעות, לראות שהוא מקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר", הסבירה עדי. אלא שכעבור כמה ימים חלה הרעה במצבו של הפג: משקלו ירד מתחת לק"ג (990 גרם), הוא סבל מחום והתייבשות ומצבו הבריאותי הלך והחמיר עד כדי כך שהוא סבל מאי ספיקת כליות קשה עקב מחסור חמור בנוזלים.

אין תמונה
גיורא אבן צור

"יום אחד הגעתי למחלקה וראיתי שהמצב של הבן שלי לא טוב. הייתה לי תחושה לא טובה שהוא לא מטופל, שמזלזלים בחייו", נזכרה עדי, "ראיתי שהוא לא מגיב כל כך והבנתי שהחיים שלו בסכנה. פניתי לצוות הרפואי אבל הם המציאו כל מיני תירוצים כדי להתחמק מהאמת: שהם פשוט התרשלו ולא טיפלו בו במשך שלושה ימים".

אחד הרופאים טען שהפג התייבש בגלל עודף לבוש, אבל בכתב התביעה נטען כי גם לאחר שהוריד לו הרופא את חלק מבגדיו, חום גופו של התינוק לא ירד. נטען גם כי לא נלקחו מהפג בדיקות דם, שיוכלו לסייע באבחון הבעיה הרפואית ממנה סבל.

"הם פשוט נרדמו בשמירה"

"אחרי בערך יום, פנה אליי אחד הרופאים וטען שהוא חושש שהבן שלי סובל מדימום במוח. אמרתי לו שזה מחדל שלו ושל הצוות, שלא טיפלו בו. הם פשוט הזניחו את הבן שלי, נתנו לו להתייבש ולא דאגו להחדיר נוזלים לגופו", קבלה עדי, "הרי הוא יכול היה למות חס וחלילה, חייו היו בסכנה נוראית אבל זה לא הזיז לאף אחד. היה פה מחדל נוראי. זה שהוא התייבש וירד במשקל לא גרם להם לחשוב שהוא במצוקה? הם פשוט נרדמו בשמירה".

הרופאים נאלצו לבצע בפג אקט של החייאה, מה שגרם לשיפור ניכר יחסית במצבו הבריאותי, אבל דימום מוחי גרם לו לפגיעה מוטורית קשה ביד וברגל שמקשים עליו בחיי היום יום עד היום.

אין תמונה
עו ד אביתר קציר

עדי ובעלה הגישו  לפני כשנתיים תביעת נזיקין לבית המשפט המחוזי בלוד באמצעות עורכי הדין אביתר קציר וגיורא אבן צור, נגד משרד הבריאות שבית החולים אסף הרופא נמצא בתחום אחריותו, בסכום של 2.5 מיליון שקל.

לכתב התביעה צורפו חוות דעת של רופאים מומחים, שהביעו תמיהה על הטיפול שקיבל בנם של בני הזוג בעת ששהה בפגייה של בית החולים במשך כשלושה חודשים.

לטענת אחד הרופאים המומחים, למרות כל נורות האזהרה שדלקו לא טרח הצוות הרפואי משום מה לתת לפג טיפול מתאים, מה שגרם לדימום המוחי ולשיתוק החלקי ממנו הוא סובל עד היום כילד - ושרק באורח נס הוא לא מת.

מתברר, שהדרדרות במצבו של הפג התרחשה בסוף השבוע – אולי משום שבבית החולים  לא שהה רופא מומחה וצוות האחיות היה מצומצם יחסית, מה שמנע טיפול רפואי ראוי בו.

>> איך מתלבשים בתחילת ההיריון, כשהבטן עוד לא יצאה?