תינוק בוכה (צילום: BananaStock, Thinkstock)
לא תמיד יודעים מה לעשות עם תינוק בוכה, אבל מה שלא יהיה - אל תטלטלו אותו בחיים | צילום: BananaStock, Thinkstock
"תסמונת התינוק המטולטל" היא תופעה שמפגישה אותנו עם כל מה שרע בעולם הזה. בכל פעם שמתרחש אסון, ותינוק שמטולטל נפצע או אפילו נפטר, מתייצבים המומחים באולפני הטלוויזיה, מסבירים על הסכנות הפוטנציאליות בניעור אגרסיבי של התינוק, ומכריחים אותנו להתעמת עם המציאות: הדברים האלו קורים, לפעמים הרבה יותר קרוב אלינו מכפי שנוח לנו להודות.

מדי פעם, נערכות תכניות הסברה ומניעה בבתי חולים, בטיפות חלב ובמסגרות אחרות, וסרטונים קשים, כמעט בלתי אפשריים לצפייה, מנסים המחיש את חומרת הנזק. בובת סימולציה חדשה, שנכנסה לשימוש ניסיוני בארה"ב, מנסה לקחת את ההסברה צעד קדימה, ולהראות להורים איך נראה הנזק מקרוב.

עוד ב-9 חודשים:
>> סקס בהריון: איך אפשר לזוז בכלל?
>> ילידי שבוע 23: הרופאים לא נתנו להם סיכוי, אבל הם הוכיחו אחרת
>> יולדת וכבר עובדת: עמוד הפייסבוק שכל אמא צריכה להכיר

 

 

הבובה, שמצוידת בגולגולת שקופה, פותחה במחלקת הטראומה של בית החולים הממשלתי במדינת מיזורי. יתרונה הגדול טמון בעובדה שהיא ממחישה היטב כיצד גם טלטול שאינו דרמטי או אלים מאוד עלול לגרום ל"צליפת שוט" (פגיעת צוואר אופיינית לתאונות דרכים  המזיקה לשרירים, לעצבים ולחוליות הצוואר) ולדימום מוחי שיסבו נזק בלתי הפיך. תינוקות שמטולטלים עלולים לפתח מגבלות פיזיות (עד נכות מלאה), הפרעות למידה, עיוורון והתקפים דמויי-אפילפסיה בשארית חייהם. בתי חולים בארה"ב כבר התחילו להעביר להורים טריים הדרכות בעזרת הבובה, ואף מבקשים מהם להתנסות בטלטול בעצמם, כדי להמחיש להם עד כמה מספר תנועות לא זהירות עלולות להזיק.

ביום חמישי הקרוב (30/10) תעלה בקשת סדרה דוקומנטרית המתעדת 100 זוגות משלב ההחלטה על כניסה להריון ועד ללידה עצמה. הסדרה תעקוב אחרי מגוון רחב  של זוגות ותיתן הצצה נדירה לרגעים אינטימיים ומרגשים במסע  הזוגי  המורכב שבסופו ישתנו חייהם. 
"9 חודשים" – פרק הבכורה: החל מה-30/10 ב-21:00