ג', מורה המתגוררת באחד היישובים בנגב, הייתה בת 23, כשהגיעה לבית החולים "סורוקה" בחודש תשיעי להריונה לאחר שחשה בצירים. היא נבדקה על ידי הצוות הרפואי בחדר המיון, וזמן קצר לאחר מכן שוחררה חזרה לביתה.

שילוב מסוכן שהביא לתוצאה הטראגית

בעירום חלקי (צילום: jupiter images)
שילוב של שתי החלטות מסוכנות שהביאו לתוצאה הטארגית | צילום: jupiter images
כאשר הצירים תקפו בשנית, שעות מאוחר יותר, ג' שוב חזרה לחדר המיון. הפעם, הרופאים אבחנו האטה בדופק העובר, והצירים לא היו סדירים. הצוות הרפואי החליט להחדיר קטטר לתוך צוואר הרחם (פעולה שמטרתה להגביר את פעילות הרחם ולגרום לו להיפתח ולזרז את הלידה), ובמקביל הרופאים גם הזליפו לג' דרך הווריד טיפות פיטוצין להגברת הצירים. 

ההחלטה להחדיר לג' את הפיטוצין לאחר החדרת הקטטר התבררה בדיעבד כמוטעית, שכן למעשה אלה הגבירו את הצירים וכיווצו את הרחם. כתוצאה מכך התינוק נולד במצב של מוות קליני וכעבור 40 דקות, נפטר לאחר שכל מאמצי הרופאים להחיותו עלו בתוהו. אך הטרגדיה לא הסתיימה כאן. ג', הובהלה  לחדר הניתוח, והרופאים נאלצו לכרות לה את הרחם כדי להציל את חייה שלה.

המקרה אירע לפני כ-12 שנה, והיום – תביעת הנזיקים שהגישה ג' נגד בית החולים סוקורה ושירותי בריאות כללית באמצעות עו"ד גדעון פנ הגיעה לסיומה. בכתב התביעה נטען, כי רשלנות הרופאים והחלטתם המוטעית להחדיר פיטוצין לגופה של ג' גרמו למות התינוק ולכריתת הרחם.

חוות דעת של רופא מומחה שצורפה לכתב התביעה קבעה, כי הרופאים חרגו מהסטנדרט הרפואי המקובל במקרים כאלה כאשר עשו זאת. לדבריו, השילוב בין הקטטר וטיפות הפיטוצין מסוכן שכן הוא עלול לגרום לפגיעה בצוואר הרחם ולקרע ברחם. במקרה של ג' זה בדיוק מה שקרה – השילוב גרם לקריסת הרחם ולמותו של התינוק. עוד נטען, כי בעקבות כריתת הרחם ביטוח לאומי קבע לג' נכות בשיעור של 40 אחוז. בעקבות המקרה הזה התובעת אינה יכולה להביא יותר ילדים לעולם.

הנתבעים הכחישו את טענותיה של ג' ובכתב ההגנה נטען כי פעלו כראוי ועל פי הכללים המקובלים ושלא מדובר ברשלנות רפואית.

הרופאים התרשלו, נדרשים לפצות כספית

השופט יעקב פרסקי ששמע את הרופאים המומחים של שני הצדדים קיבל את תביעתה של ג' וקבעה, שהנתבעים התרשלו בכך שביצעו את הפעולות לזירוז הלידה ללא התייעצות עם רופא בכיר, ללא אישורו ובניגוד לנהלי המחלקה.

עו"ד גדעון פנר
עו"ד גדעון פנר
"התובעת הוכיחה, כי הנתבעים פעלו בסטייה מהסטנדרט הרפואי המקובל ופעולה זו הביאה לכריתת רחמה", ציין השופט. לדבריו, הצוות הרפואי לא טרח  להסביר לג' את משמעות הצעדים הרפואיים שהם עומדי לנקוט טרם הלידה כפי שמתחייב על פי הנהלים. 

השופט קבע, כי הנתבעים ישלמו לאשה פיצוי של  900 אלף שקל וכן שכר טרחת עו"ד בסכום של כרבע מיליון שקל.

זקוקים לייעוץ משפטי? היכנסו עכשיו והתייעצו עם עורך דין

 

>> הרופא אמר שהכל תקין, התינוקת נולדה עיוורת
>> סיפורי הישרדות מדהימים של תינוקות

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים