תאומה ב-2014, תאומה ב-2015 (צילום: RTL info, istockphoto)
נולדו בהפרש של 7 שבועות | צילום: RTL info, istockphoto
אישה בת 41, תושבת רומניה, נשאה ברחמה תאומות. ההיריון עבר על מי מנוחות, בלי הדרמות המצופות מהיריון תאומים (ובפרט בגיל מבוגר), אולם את סופו המפתיע אף אחד לא יכול היה לחזות. בחודש נובמבר 2014, כשהייתה בחודש השביעי להיריונה, נתקפה האישה צירים מוקדמים. היא הגיעה לבית החולים, וחרף המאמצים - לא הצליח הצוות הרפואי לעצור את הלידה. התאומה הראשונה הגיחה לאוויר העולם במשקל של 900 גרם בלבד, ונלקחה לטיפול בפגייה. הרופאים התכוננו ללידת התאומה השנייה, אלא שלפתע פסקו הצירים של האם כלעומת שבאו. 

עוד ב9 חודשים:

>> מה גברים באמת חושבים על הגוף שלנו בהיריון?
>> ממה נשים פוחדות בהיריון? 
>> בדרך לבית החולים: מתנדב מד"א יילד את אשתו באמבולנס

לאחר שהמתינו כדי לראות אם הלידה מתחדשת, וגילו כי לפחות מבחינת הרחם של היולדת - ההצגה הסתיימה לאותו יום, החליטו הרופאים שלא להשתמש בזירוז מלאכותי, ולהמתין להתפתחות מחודשת של צירים. האישה אושפזה בבית החולים, מחשש לזיהום (אף כי התאומות לא היו זהות, וכל אחת מהן הייתה עטופה בשק מי שפיר נפרד, הסיכון לזיהום ברחם עולה, וכמוהו גם הסיכון לדימום - בשל קושי של הרחם להתכווץ כראוי - וכן להיפרדות שליה של העוברית שנשארה בפנים, מצב מסכן חיים שעלול לעלות בחייהם של האם והעובר).

כולם המתינו בסבלנות כמעט חודשיים (!) עד שבחודש שעבר, שבעה שבועות אחרי שנולדה אחותה התאומה, העלו הבדיקות כי התאומה הנותרת נמצאת במצוקה, והיא חולצה בניתוח קיסרי -  כבדה רק ב-100 גרם ממשקל הלידה של אחותה אבל בהחלט עקשנית ממנה.  

תאומה ב-2014, תאומה ב-2015 (צילום: RTL info, istockphoto)
הייתה בלידה פעילה ולפתע, ההצגה נגמרה | צילום: RTL info, istockphoto

"זה נדיר מאוד, אנחנו לא ממש מבינים איזה מנגנון פיזיולוגי עצר את הצירים אחרי שהתאומה הראשונה נולדה", אמר ד"ר אדריאן קרציון, רופא בבית החולים שבו בתרחשה הדרמה. "היה שם הרבה נס משמיים, זה בטוח".