"לא מביך אותך להיות בגיל הזה ובהיריון?", "האם העובדה שאת מפחדת להיות לבד הוגנת בשביל הילד שיגדל בלי אבא?", שאלו הרבה אנשים כשגילו שלימור, רווקה בת 42, החליטה שהיא רוצה להיות אמא, אבל לימור הייתה נחושה: "מה שמביך אותי זה להיות בת 48 או 49 ולהרגיש פספוס שלא הבאתי ילד. אתה מגיע למצב שיש לך דירה, מקום עבודה אבל אתה חוזר לבית ריק - מה עשית בזה?". את התהליך שלה היא החליטה לעשות תחת המצלמות של "9 חודשים".

"אני לא אכנע לפחד ולא אביא ילדים", הצהירה לימור בתחילת התהליך, "אני רוצה לראות מה הילד שלי יוציא ממני ואיך שאני מכירה את עצמי הוא יוציא ממני רק טוב", אמרה בביטחון. אבל לימור לא נאיבית, היא יודעת שהיריון בגיל מאוחר הוא לא דבר פשוט: "הביציות, כמו שאומר הרופא, הן 'זקנות' בדיוק כמו הגיל". האם היא תצליח להיכנס להיריון? את התשובה תוכלו לגלות הערב (יום ג') ב-21:00.

לימור כמובן לא לבד. בשנים האחרונות קיימת מגמה חזקה של נשים שמביאות ילד בגיל מאוחר. הסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן: אם בשנת 2000 מספר הנשים שילדו מעל גיל 40 בפעם הראשונה עמד על 477, הרי שבשנת 2013, הנתון הזה יותר מהכפיל את עצמו: 1019 אימהות מעל גיל 40 ילדו לראשונה. עבור נשים רבות, המספר זה הוא עדות להצלחה מסחררת: הנה עוד הוכחה שאפשר לעשות הכל – גם קריירה, גם ילדים, וגם לא להתפשר על זוגיות בינונית.

עוד בנושא:

בהיריון מאוחר הסיכויים להפלות ולסיבוכים הולכים וגדלים
אישה מסתכלת על שעון (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
השעון מתקתק? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אז כן, בגיל בו נשים אחרות מסירות מעליהן בחדווה את עול הטיפול בילדים, נשים אחרות בוחרות ללדת. הריון בגיל מאוחר אינו דבר פשוט, אך על אף הקשיים והמורכבות, הרופאים מציינים כי מדובר בתופעה גוברת. על ההשלכות, הסיבוכים ואפילו היתרונות של אמהות מאוחרת תוכלו לקרוא בהרחבה כאן, אבל הנה טעימה:

הצד הרפואי: מגיל 40 יש ירידה דרסטית בפוריות, ומגיל 45 הסיכוי להיכנס להריון טבעי הוא קלוש (למרות שיש מקרים בודדים של הריונות ספונטניים). חשוב לזכור שכיום, טיפולי פיריון מאפשרים לנשים לתכנן את חייהן בצורה אחרת, והגיל הביולוגי הוא כבר לא פקטור מכריע. אישה יכולה להחליט שהיא רוצה להתחיל ללדת בגיל 38 והדבר אפשרי. עם זאת, מעל גיל ארבעים גם לטיפולי הפריון סיכויי הצלחה נמוכים יותר ומעל לגיל 45 לא מבצעים הפריה חוץ גופית מכיון שהסיכוי להצלחת ההליך שואף לאפס.

בגילאים האלו הסיכויים להפלות ולסיבוכים במהלך ההריון הולכים וגדלים הן מבחינת האישה והן מבחינת העובר. גם בגזרת הלידה וההחלמה ממנה - הגיל לא משחק לטובת האישה מכיוון שהסיבולת הגופנית שלה נמוכה יותר.

הצד הרגשי: הריון בשלב הזה של החיים מלווה לא פעם בתחושה של "חייבים להספיק". הרבה נשים שוויתרו על זוגיות מחליטות, בשלב זה, להביא ילד לבד. העובדה שהאישה הופכת לאמא משנה את מעמדה החברתי ומעלה את הערך העצמי שלה.

הגיל היחסית מתקדם יכול לגרום ללחץ, והאישה עשויה לפחד מהסיכונים הרפואיים ומכך שיש לה פחות אנרגיה וסבלנות. יחד עם זאת, חשוב לזכור: אמהות מאוחרת היא תופעה מקובלת כיום, ונשים רבות בוחרות באופציה הזו. מרבית הנשים בשלב הזה לחייהן, כבר מגובשות ובשלות לקבל את ההחלטה ולהתמודד עם ההריון בצורה בוגרת ובריאה.

>> היריון בגיל מאוחר: הקשיים, היתרונות וההשלכות

"9 חודשים" – הערב ב-21:00

>>  המדריך המלא להריון ולידה מחכה לכם באתר תשעה חדשים