בדיקת הריון היא ברוב המקרים הצעד הראשון שתעשה אישה שחושדת שהיא עשויה להיות מעוברת. הבדיקה הביתית המוכרת, בה מעורבים מקלון, שתן וכמה דקות מורטות עצבים של ציפייה, נמכרת במיליונים, כ-20 מיליון ערכות כאלה נמכרות כל שנה בארה"ב בלבד, אלא שמתברר שאותה בדיקה מפורסמת, שמככבת במאות סרטים וסדרות, לא ממש מדוייקת.

על פי מחקר חדש של אוניברסיטת וושינגטון, תשע מתוך 11 בדיקות הריון שונות שנמכרות בשוק ונוסו, נתנו מפעם לפעם תוצאות שגויות. מדובר כמעט תמיד ב׳פולס נגטיב׳, בתוצאה שלילית על אף שבמציאות קיים הריון, ולא בצד השני, ובמילים אחרות - הבדיקות סובלות מכשל לזהות את הורמון ההריון HGC. כאשר מתרחש זיהוי, הוא כנראה נכון ובר קיימא.

View this post on Instagram

A post shared by Carma DK (@carmadk) on

45 מההריונות, חושף המחקר הזה, אינם מתוכננים, ורבים מהמוצרים שנבדקו, כאמור, טעו להרגיע נשים הרות שלא מעוניינות בהריון, והביאו אותן למצב שבו הן צריכות לקבל החלטות מורכבות כי מועד ההפלה הפשוטה יותר חלף עבר לו. הערכות הגרועות ביותר טעו בחמישה אחוזים מהמקרים, כשרוב המוצרים מתחייבים לדיוק של 99 אחוזים ומעלה.

מי שעלתה על העניין היא הגניקולוגית ד"ר אן גרונובסקי ששמה לב לאי דיוקים הללו אצל פצינטיות במשך עשור והחליטה לצאת למחקר. "בקליניקה אני משתמשת בבדיקות דומות לאלה שנמכרות בפארמים השונים, ונתקלתי במקרים רבים בהם אצלנו הבדיקה שללה הריון ובהמשך גילינו שזו היתה טעות. בבדיקת דם תמיד ניתן לגלות את ההריון. המטרה שלי היא לייצר כללים מחמירים יותר ליצרני הבדיקות הללו."

>> 5 טעויות שאת עושה בזמן בדיקת הריון

View this post on Instagram

A post shared by Window To The Womb, Leicester (@windowtothewombleicester) on

במסגרת המחקר נבדקו כל הבדיקות הכי פופולריות ומוכרות בשוק ונוסו על נשים הריוניות. כאמור, 9 מתוך 11 הסוגים שנבחנו הציגו תשובות שליליות שגויות. "חלק מהבדיקות טעו בחמישה אחוזים מהזמן, מה שאומר שאחת מכל עשרים נשים עשויה לקבל תוצאה שלילית שגויה, ולהאמין שהיא לא בהריון כשלמעשה היא כן." רק שתיים מתוך שלל סוגי הבדיקות יצאו אמינות באנליזה הקפדנית.

מאז שיצא דבר המחקר לתקשורת, נשים רבות עולות ומספרות על חוויות דומות שקרו להן, והזהירו נשים שיש לעשות יותר מבדיקה אחת, וכדאי שהשתן יהיה חזק ולא מדולל. ד"ר גרונובסקי מודה שלשתן לא מדולל יש סיכוי גדול יותר לשאת בעוצמה את ההורמון, אבל מבקשת מהנשים לא להסתפק בבדיקות הללו וללכת לעשות בדיקת דם.