מלונית - אמא ותינוק בן יומו (צילום: joruba, Thinkstock)
מזל טוב, ילדת. עכשיו תשבי - אנחנו צריכות לדבר | צילום: joruba, Thinkstock
מתברר שחוץ מהפחדות על חוסר שעות שינה וקשיים עצומים בזוגיות, יש גם חוכמה של בעלי ניסיון שאמהות טריות דווקא היו שמחות לשמוע. נועצנו בנשות "מאמאזון" וליקטנו את הדברים שהכי היינו שמחות לשמוע לפני שילדנו. 

1. "לא לשכוח מבן הזוג. זה שנולד לכם תינוק לא מבטל את זה שאתם זוג, חוץ מזה שאתם הורים". 

2. "במילה אחת: להרפות. הרגע ילדת, זה לא מובן מאליו! תרפי מהלחץ לרזות, מהציפייה שהכל יהיה מושלם, מהציפיות של אנשים אחרים ופשוט למצוא את הדרך שלך". 

3. "שאין לנו שמץ של מושג איך להיות הורים עד שזה קורה, ושום עצה של אף אחד לא בהכרח תקפה גם לחיים שלנו ולילדים שלנו. ולהורים שיש להם יותר מילד אחד - אל תצפו שזה יהיה דומה לפעם הקודמת, כל ילד הוא אחר לחלוטין". 

4. "להקשיב לאינטואיציות שלך. גם אם לא פעלת ככה עד עכשיו בחיים, גם אם נראה לך שאין לך מושג איך להיות אמא - אחרי הלידה זה פשוט קורה". 

5. "מותר לך להיות עצובה. אפילו מאוד. זה קורה כמעט לכולן. מה שאסור לך הוא להתבייש או לפחד לקבל עזרה". 

6. "החודש הראשון נורא קשה, וגם אחריו זה לא פיקניק. אסור להתבייש וצריך לארגן מראש כמה שיותר עזרה - משפחה, חברים ושכנים שמוכנים לעזור ויגיעו עם סיר אוכל מבושל, או לבייביסיטר קצר או סתם לשטוף את ההר שהצטבר בכיור". 

7. "לא להתאבד על ההנקה. זה חשוב, זה נפלא - אבל שום דבר לא שווה את השמחה שלך ואת הרוגע שלך. אם זה סיוט שלא משתפר גם אחרי שניסית וקיבלת עזרה - פשוט שחררי, תני תוספות או תאכילי רק בפורמולה, העיקר שתהיי שלמה ורגועה". 

אבא ותינוק (צילום: Thinkstock, getty images)
שחררי את התינוק למי שרק רוצה (בהנחה ואת מכירה אותו, כן?) | צילום: Thinkstock, getty images

8. "לא להשקיע בעגלה! ממילא די מהר היא מתבלה ומתלכלכת ואחרי כמה חודשים מחליפים אותה בטיולון, אז ממש חבל על הכסף". 

9. "שיש דבר כזה קפיצות גדילה. אם מישהו היה אומר לי את זה, לא הייתי בטוחה שנגמר לי החלב ושיש לי ילד מופרע שרק בוכה שלושה ימים רצוף פעם בכמה שבועות".  

10. "אל תילחצי אם את לא מתאהבת מיד בגוש הקטן והקצת מכוער הזה. יש כאלה שלוקח להן זמן, ימים ואפילו שבועות, והן בשום אופן לא אמהות פחות טובות". 

11. "לא הכל בגללך, ולא הכל בזכותך. זה אמנם לא נראה ככה בהתחלה, אבל לילד יש אופי שהוא נולד איתו, ולא צריך לחשוב שכל דבר שאת או אבא שלו עושים מקלקל או משפר את הילד שיצרתם". 

12. "להקפיא קצת חלב אם במנות קטנות (כמו ארטיק פצפון) ולתת לתינוק כשהוא מתחיל להוציא שיניים ובוכה וסובל". 

13.  "שחררי את התינוק. לאבא שלו, לאמא שלך, לחמותך, לחברות שבאות. זה לא הופך אותך לפחות לביאה, זה רק ירגיל אותו לעוד ידיים אוהבות שיאפשרו לך להתקלח, לאכול משהו ולנוח כדי לצבור עוד כוחו בשבילו". 

14. "לעזוב את דוקטור גוגל ואת כל הפורומים שרק מפחידים בהם. למצוא רופא ילדים שסומכים עליו וללכת איתו ועם האינטואיציות, ולא לחפש בעיות איפה שאין". 

15. "לא להיות לבד. אם יש לך חברות עם ילדים שגרות לידך זה מעולה, אם לא תבררי מראש על מעגלי אמהות, חוגים לתינוקות וכל מה שיגרום לך לצאת מהבית ולא לשקוע לבדידות ולעצבות למרות השמחה בתינוק החדש". 

16. "לחסוך לפני. אם אתם לא ממש ממש עשירים, הלידה תשפיע עליכם - ההוצאות מסביב גדלות, ההכנסות קטנות ואם תרצי להאריך את חופשת הלידה אז בכלל. פשוט לשים כל חודש סכום מסויים בצד לטובת הציוד לתינוק, פינוקים אחרי הלידה והארכת חופשת הלידה אם את בעניין". 

אמא עייפה תינוק  לידה - איומים על הריוניות (צילום: Naomi Bassitt, Thinkstock)
תשני כשהוא ישן. תעשי הכל כדי שזה יקרה | צילום: Naomi Bassitt, Thinkstock

17. "שהילד שלך הוא שלך - לאף אחד, גם לא לרופאים ולאחיות בבית החולים, יש רשות להגיד לך שאת לא יכולה לקחת אותו או להכתיב לך איך לטפל בו". 

18. "לשים את טיפת חלב על מיוט". 

19. "הכי קלישאה, אבל: לישון כשהוא ישן. לא להיות גיבורה, הכביסה תחכה וגם הספונג'ה וגם הטלפון שאת חייבת לעשות". 

20. "שהכל עובר והכל זמני, גם מה שנראה לך עכשיו כמו סוף העולם".

>> 54 דברים שמשמחים כל אישה אחרי לידה