אז יש לכם כבר שם? בישראל מקובל להתחבט בבחירת השם לתינוק בעודו בבטן; יש משפחות שכבר סגורות לגמרי על השם עוד לפני הלידה, אחרות נתקעות - ומספר ימים אחרי הלידה עוד מתלבטות עד שמבשרות לעולם באופן רשמי מהו השם שנבחר. לא מעט זוגות סבורים שמצאו את השם המושלם לתינוק שלהם עוד במהלך ההיריון, אבל פתאום כשהוא מגיח לאוויר העולם – הוא לא נראה להם מתאים יותר, וההורים הנבוכים נאלצים לפתוח את הראש ולהתחיל להריץ את רשימת השמות מההתחלה.

איך זה עובד במדינות אחרות סביב העולם? מצאנו כמה הרגלים מעניינים ושונים בחו"ל.

ברזיל: ג'ון, תיוולד כבר

בברזיל בוחרים ההורים שם לתינוק שלהם מיד אחרי שהם מגלים מה יהיה המין שלו, והם גם מיד רצים לספר לכל העולם. בחלק מבתי החולים כבר בחדר הלידה מעטר את דלת החדר של היולדת שלט עם שמו של התינוק. בארצות הברית 75 אחוזים מההורים מחליטים מה יהיה שמו של התינוק שלהם עוד בטרם הלידה, ובשוויץ נהוג למלא טפסים הכוללים את שמו של היילוד עוד לפני האשפוז ללידה. גם בגרמניה מקובל לבחור את השם של התינוק עוד בטרם הלידה, ולמעשה אי אפשר להשתחרר מבית החולים ללא שם לילד. במהלך ההיריון מתייחסת החברה אל התינוק בשמו העתידי.

גרמניה: שומרים על כבוד התינוק

בגרמניה ישנה חקיקה בנושא השמות, שמטרתה הגנה על זכויות הילד. פקידי המדינה רשאים לסרב לשם שבחרו הורים, אם הם מוצאים אותו פוגעני או מגוחך. המדינה מציעה לעזרת אזרחיה רשימת שמות מקיפה מאוד, ומהגרים יכולים לבחור שמות המקובלים בתרבויות שלהם – בתנאי שיוכיחו שהשם אמיתי ונהוג. במדינה האירופאית לא גמישים מבחינה מגדרית, ודורשים מההורים לבחור שם שמתאים למין של התינוק שנולד.

תינוק מתוק אוכל מבקבוק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לאן אתם ממהרים? קחו שנה ותחליטו על שם | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

שוויץ: כאן גרים בכיף

לאחר הלידה מקובל בחלק מהאזורים בגרמניה ובשוויץ להניח ליד הבית שלט בצורת חסידה המבשר על לידת התינוק, על שמו ולעתים גם על משקלו או גובהו. במקרים אחרים, שולחת המשפחה תמונה של התינוק ואת פרטיו לכל המקורבים, לבשר על הלידה.

סין: תינוק של אבא

בסין האבא הוא הסמכות האחרונה והבלעדית להחלטה איך ייקרא התינוק. השם חשוב מאוד בסין, והוא נקבע על סמך גורמים רבים – שאחד מהם הוא תאריך הלידה עצמו.

דנמרק: לוקחים את הזמן

בדנמרק מותר להצהיר ולרשום את הילד בשמו עד תקופה של חצי שנה מרגע הלידה, ולכן ישנם הורים הדוחים את ההחלטה ומתוודעים אל התינוק שלהם, בנחת, עד שיחליטו מה יהיה השם הראוי למראהו ולאופיו. בנורבגיה מכריזים על השם של התינוק או התינוקת רק שלושה חודשים לאחר הלידה, בזמן ההטבלה. ביוון לוקחים את זה אפילו יותר רחוק: עד טקס ההטבלה, הנערך בדרך כלל בסביבות גיל שנה, קוראים לתינוק רק "תינוק" – גם כאשר יודעים מה יהיה שמו (לרוב הוא ייקרא על שמם של אחד מהסבים או הסבתות).

תינוק סיני (צילום: Shutterstock)
בסין האבא הוא הסמכות האחרונה והבלעדית להחלטה איך ייקרא התינוק | צילום: Shutterstock

בולגריה והונגריה: יום הולדת ליוסי

ישנן מדינות, כמו בולגריה והונגריה, בהן מקובל לחגוג יום הולדת לשם עצמו, כלומר ביום מסוים חוגגים כל האנשים החולקים את אותו השם. זהו יום משמעותי מאוד, לעתים יותר מיום ההולדת עצמו, והמשפחה והחברים מפנקים את בעלי השם החוגגים בממתקים ושוקולדים.

הודו: כוכב נולד

בהודו מקובל לבחור את השם של התינוק בהתאם לכוכב הלידה שלו, מתוך 27 כוכבי לידה שונים. אתרי אינטרנט שונים מציעים להורים ההודים עזרה בהתאמת השם הנכון לילד בהשראת כוכב הלידה שלו.

>> אז איך עובר עלייך השבוע? היכנסי למחשבון ההריון שלנו