בדרך כלל לא תמצאו הריוניות שעברו את שבוע 40 במצב רוח טוב. ההריון ארוך, כבד, מעיק, תיק הלידה מוכן כבר מזה שבועיים, הבית מתוקתק ואפילו יש שלל מאכלים קפואים מוכנים בפריזר. את כבר מוכנה, אבל התינוק? לא דחוף לא לצאת.

יש שלל שיטות טבעיות לזירוז לידה – מהליכה, אכילת חריף וכמובן סקס, שידוע כמזרז טבעי מובטח. אבל הנה מגיע מזרז מפתיע ממסעדה בקליפורניה ,שמוכנה להישבע שכל מאמא הריונית שאכלה את הסלט שלה, יולדת מיד אחר כך.

הכירו את "סלט הלידה" – הוא התחיל בתור מנה מקומית שנהנו ממנה הריוניות שעברו את המועד, וכעת הפך לאגדה ארצית והוא מושך שלל נשים מתפקעות לנשנש את עליו. עד כדי כך, שנשים ממדינות אחרות בארה"ב מזמינות משלוח מהרוטב של הסלט הזה, כי לכי תטוסי לקליפורניה כשאת בשבוע 40.

A post shared by Emily Sudd (@ml8r) on

סירי דיילי, כתבת אוכל של רשת today ומאמא מאל.איי, פנתה לעזרת הסלט בלידה של שתי בנותיה. ולמרות שהיא לא בטוחה ב-100 אחוז שהסלט הוא הסיבה היחידה לכך שהלידה שלה התחילה, היא בהחלט חושבת שהוא עזר. "בפעם הראשונה שניסיתי את הסלט הייתה בהריון עם הבת שלנו", אמרה לטודיי, "זה היה תאריך הלידה המשוער שלי, אז מיותר לציין שהייתי די מוכנה. אבל אחרי שעות ספורות שאכלתי את הסלט, התחלתי להרגיש צירים קלים, והבת שלי נולדה יומיים לאחר מכן". דיילי סיפרה שהסלט היה טעים, אבל שהיא בעיקר זוכרת את הרוטב, משום שהיה לו טעם מאוד חזק. דיילי סבורה שהוא היה בו שמן קיק, הידוע כמזרז לידה. "אולי היה בזה פיטוצין", היא התלוצצה. כשהגיע זמן הלידה של בתה השנייה, בעלה של דיילי, מגיש הטלוויזיה קרסון דיילי, הזמין משלוח מהרוטב הסודי הזה לביתם בניו יורק, ואז דיילי שתתה אותו ישר מהבקבוק, בתקווה להניע את הלידה. "עשו לה סוג של זירוז בלידה הזאת, אז אני לא יודע להגיד מה בדיוק עבד", סיפר דיילי, "אבל כל אשה בהריון תסכים שזה שווה לנסות הכל".

A post shared by Karlyn Nelson (@karlynnelson) on


סלט הלידה מוגש במסעדה בשם Caioti pizza cafe, באחת השכונות של לוס אנג'לס. בעלת המקום מספרת שב-30 שנה האחרונות היא הגישה את הסלט הזה לאינספור הריוניות שקיוו לייבא בעזרתו את הצירים. רוב המעריצות של המקום נותנות את הקרדיט לרוטב, כאמור, שהוא סוד משפחתי שבעלת המקום לא מוכנה לגלות את תוכנו. הסלט עצמו מורכב מחסה רומיין, גרגר נחלים, אגוזי מלך, וגבינת גורגונזולה. נשמע טעים, הריון או לא. "אנחנו לא יודעים אם זה הרוטב, או השילוב של העלים עם הרוטב", מסבירה בעלת המסעדה קרי לאדו, "אז אני תמיד אומרת ללקוחות – אם אתן פה בשביל ללדת תינוק אתן צריכות לאכול את הסלט כמו שהוא".

בעלת הקפה נותנת את הקרדיט למוניטין שיצא לסלט שלה, לגניקולוגים ומיילדים ששולחים נשים לאכול אותו. למעשה, גם הרופא שלה המליץ לה לאכול את הסלט כשהיא הייתה בהריון. "הוא הסתכל עליי ואמר שיש מקום שמגיע סלט שמזרז לידה", היא מספרת, "גם היום רופאים שולחים את המטופלות שלהן לפה, וגם מיילדות ודולות. הסלט הזה הפך למסורת של סיום ההריון עבור רוב המקומיים".

A post shared by B E C K Y J E N N I N G S (@becky_jennings) on

אם תזדמני למסעדה, תוכלי לראות את "לוח התינוקות" שתלוי על הקיר, שבו לאדו עוקבת אחרי כל התינוקות שנולדו באותו חודש, אחרי שהאמהות שלהן נשנשו את הסלט שלה. כבוד. 

>> הצצנו לאינסטגרם של אור גרוסמן, אמא ל-2, ופיתחנו כמה קמטים ברגע