לא חסרים מיתוסים על ההבדלים בין בנים לבנות בתקופת ההיריון, ולא יהיה מופרך לומר שהסללה מגדרית מתחילה פחות או יותר בסקירה המוקדמת. וכדי לתת תוקף מדעי לעניין, מחקר חדש מגלה שלאחל למישהי בנים זכרים היא מחווה חביבה הרבה פחות ממה שחשבתם.  

המחקר, שנערך באוניברסיטת גרנדה שבספרד, גילה כי בכל היריון מפריש העובר כימיקלים שונים שמזיקים לגופה של האם, הן באופן מיידי ולטווח הארוך. עם זאת, החוקרים גילו כי כאשר העובר ממין זכר, כמות הכימיקלים המופרשת גדלה משמעותית. "הנזק הוא ברמה התאית", מסביר ד"ר חוויאר דיאז-קסטרו, ממובילי המחקר. "לפי מה שגילינו, היריון עם בת פחות אגרסיבי כלפי הגוף של האם, אבל חשוב לציין שהלידה עצמה לא כואבת או מסוכנת יותר כשמדובר בבנים או בבנות". 

הכימיקלים המדוברים הם רדיקלים חופשיים (כן כן, בדיוק אותם חבר'ה מהפרסומות לשמפו), שגורמים לגוף של האם למצב דמוי דלקתי וגובים מחיר גם שנים לאחר ההיריון, בעקבות נזק קבוע לתאים שמתבטא בדיכאון, אלצהיימר ומחלות נוספות. 

המחקר בדק 56 נשים - 27 היו בהיריון עם בן, ו-29 בהיריון עם בת. לאורך ההיריון נמדדו רמת הרדיקלים החופשיים בדמן של הנשים, ואחרי הלידה נלקחו דגימות מהתינוק ומחבל הטבור. באופן עקבי, לנשים שהיו בהיריון עם בן, וכן לתינוקות הזכרים בעצמם, היו רמות גבוהות יותר של הורמוני סטרס ושל רדיקלים חופשיים. 

"המחקר שלנו פותח פתח לתחום חדש ומרתק של מחקר", הסביר דיאז-קסטרו. "מעכשיו אני מניח שייעשו יותר מחקרים על מין העובר כגורם סיכון הריוני, ואולי יוכלו לזהות מוקדם יותר בעיות שעלולות להתפתח אצל נשים". 

>> כל מה שצריך לדעת על קשירת חצוצרות