לפני 30 שנה, זה אולי היה טאבו להביא ילדים לעולם בגיל מאוחר יותר, אבל בימים אלה, על פי נתוני המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, הרבה נשים מעל גיל 35 ואפילו כמה מעל גיל 40 יולדות את ילדן הראשון. על הנושא הזה מדברת ד"ר כריסטין נועה סטרלינג, שהיא ד"ר ומייסדת SterlingParents, תכנית משאבים לחברות שנוצרה עם תקווה להפחית את העומס הנפשי של ההיריון.

"זו הסיבה שאני תמיד אתמוך בנשים שרוצות לדחות את ההורות - גם אם זה אומר שהן יהיו אימהות בגיל מתקדם יותר - להיות ילד להורים מבוגרים יכול להיות דבר קשה, להיות ילד להורים צעירים יכול להיות קשה יותר".  לאחר מכן היא ממשיכה לפרט כמה יתרונות בלהביא ילדים מאוחר יותר בחיים ולהיות "הורה מבוגר".

לדבריה של ד"ר סטרלינג יש יתרונות הן לגיל האם המתקדם והן לצאצאים. בהקשר מסוים למונח זה, ד"ר סטרלינג אמר שגיל אימהי מתקדם אינו מוגדר באופן אוניברסלי, אך בארה"ב נחשב גיל 35 ומעלה כתאריך היעד המשוער. "אורך חיים מוגבר הוא אחד היתרונות של הבאת ילדים בגיל מבוגר יותר. יש עדויות לכך שהיריון אחרי גיל 35 יכול למעשה לשנות מהותית את תהליך ההזדקנות על ידי השפעה על משהו שנקרא טלומרים שהם חיוניים בגנטיקה של ההזדקנות", מסבירה ד"ר סטרלינג.

@drsterlingobgyn Replying to @i.fifi #advancedmaternalage #pregnancyafter35 #pregnantmillennial #pregnancy #pregnanttiktok #pregnant ♬ original sound - drsterlingobgyn

ד"ר סטרלינג ממשיכה ומשתפת חלק מהיתרונות שילדים להורים מבוגרים יכולים לחוות כמו הפחתת הסיכון לפציעות (כילדים), ושיפור הבריאות וההתפתחות. יתרונות נוספים כוללים סיכון נמוך יותר לקשיים התנהגותיים, חברתיים ורגשיים. למרות היתרונות הרבים של כניסה להיריון בגיל מבוגר, דאגה נפוצה היא האפשרות של מומים מולדים, וד"ר סטרלינג בהחלט מכירה בכך. היא שיתפה עוד ואמרה ל-BuzzFeed כי "יש סיכון מוגבר להפרעות כרומוזומליות בגיל אימהי מתקדם (כמו תסמונת דאון) הקשורים לסיכון מוגבר למומים מולדים".

יחד עם זאת, לדבריה על פי העדויות המתוארות במחקר שנת 2017, קיימת אפשרות שהכרומוזומים תקינים, וכשזה קורה, יש למעשה ירידה בסיכון למומים מולדים בהריונות בגיל מתקדם יותר של האם. ד"ר. סטרלינג אומרת שחשוב לזכור שהסבירות להיכנס להיריון עם קיום יחסי מין ביום הפורה ביותר של המחזור אכן פוחתת ככל שהאישה מתבגרת. לדוגמה, הסיכוי של אישה להיכנס להיריון כאשר היא מבייצת בין הגילאים 19 ל-26 הוא 50%, ומספר זה יורד ל-30% בין הגילאים 35 ל-39.

עם כל זאת חשוב לזכור שאי פוריות יכולה לקרות לכל אחד, וישנם גורמים נוספים שמשחקים תפקיד מלבד הגיל. "גם צעירים חווים אי פוריות. יש אי פוריות בגלל בעיות זרע, גם בריאות משחקת פה תפקיד. לכן בעוד שהגיל הוא פקטור - הוא לא היחיד", אומרת ד"ר סטרלינג ל-BuzzFeed.

אז אם את חושבת לחכות עם ללדת ילדים ורוצה לדעת את האפשרויות שלך, ד"ר סטרלינג מציעה לשקול להקפיא את הביציות שלך אם את יכולה. "אני חסידה ענקית של שימור פוריות עם הקפאת ביציות או עוברים. אמנם זו לא ערובה שתצליחו להביא ילד ביולוגי משלכן, אבל זה יכול להוריד הרבה לחץ", היא אמרה. צריך לשקול בשנות ה-30 המוקדמות לחייהם ולחלקן אפילו מוקדם יותר", ממשיכה ד"ר סטרלינג.

לסרטון של ד"ר סטרלינג יש למעלה מ-400 אלף צפיות עם אלפי גולשות וגולשים שחולקים את המחשבות והחוויות שלהם בתגובות. יש מי שמשתפים על החוויה החיובית שלהם בלגדול להורים מבוגרים ויש מי שמספרים על ההפך. בסופו של דבר חשוב לזכור שהגוף של כל אחד ואחת מאיתנו שונה, וההחלטה צריכה להתקבל, אחרי התייעצות עם הרופא, אך ורק בעקבות הלב שלכן.