זה לא סוד שקימת היום מעין ציפיה חברתית לא מציאותית לגבי איך כדאי שייראה גוף של אישה לאחר לידה. בשפה המדוברת היא נקראת תרבות ה-Snapback (בתרגום מילולי - "חזרה ממש מהירה") והיא די רעילה. בכל זאת, המדיה החברתית מלאה בתמונות גוף מפולטרות וערוכות שאינן ברות השגה. זה יכול להרגיש לפעמים כאילו יש פער גדול עוד יותר בין איך שאנחנו נראים (או במקרה הזה יותר נכון להגיד - נראות) בפועל, לבין איך שאנחנו צריכים להיראות לפי האינטרנט. 

אולי זו הסיבה שכשמישהי מפרסמת תמונה אמיתית, גולמית ולא ערוכה של הגוף שלה אחרי הלידה - דווקא זה נחשב לחידוש מרענן שהופך לוויראלי במיוחד. דנישה לסטאיוול, אינסטגרמרית וטיקטוקרית פעילה, פרסמה את השינויים בגוף שלה לאחר הלידה. לסרטון טיקטוק ויראלי אחד שבו היא תיעדה את עצמה במשך שבועיים לאחר שילדה את ילדה הרביעי, הצטברו עד כה למעלה מ-15.5 מיליון צפיות. בתקופה שבה העדכונים החברתיים שלנו מוצפים בתמונות גוף ערוכות, הסרטון הזה והסרטונים האחרים שלה (לעדכון של שלושה שבועות אחרי הלידה כבר יש למעלה מ-17 מיליון צפיות) שמראים את המציאות של שלבי הלידה שלה - הם כל כך מיוחדים.

@mama3xxx Postpartum Update #postpartum #postpartumbody #WorldPrincessWeek #AEJeansSoundOn #pregnancy #babyfever #bodypositivity #bodypositive #bodyconfidence #newborn ♬ BIZCOCHITO - ROSALÍA

במחקר שנערך בקרב למעלה מ-500 נשים על חוסר שביעות הרצון מהגוף שלהן לאחר הלידה, עלה כי במשך תקופה של 9 החודשים לאחר הלידה, חוסר שביעות הרצון של האימהות מגופן החמיר. יש הרבה גורמים שתורמים לאופן שבו אנחנו מרגישות לגבי עצמנו כשאנחנו מסתכלות במראה, אבל מכיוון שהרבה מכך לא בשליטתנו, במיוחד לאחר הריון ולידה, זה לא בסדר שהחברה או הרשת החברתית יתערבו, יחטטו ויכתיבו לנו איך אנחנו "אמורות" להיראות.

הצהרות האהבה העצמית של לסטוואל והמסרים החשובים שלה לגבי דימוי גוף חיובי,  הם בדיוק מסוג המסרים שאפשר להפיק מהם תועלת. ד"ר שרי לוסון מרפואת הופקינס הסבירה בהקשר הזה לאתר motherly: "זה לא ריאלי להשוות את עצמך לסלבס שיש להם מאמנים אישיים ושפים אישיים". עוד היא הוסיפה שלמרות הדברים האלו, זה נורמלי לחלוטין להרגיל תסכול כשמסתכלים על מגזינים או מפורסמות שחוזרות לגזרה מאוד מהר. מה שחשוב, לדבריה, הוא להתייחס לזה בפרספקטיבה הנכונה.

View this post on Instagram

A post shared by نيشا (@mama3x__)

 

הגוף שלנו לא זהה לזה של כל אחד אחר. וזה לא משנה איך ילדת, איך הבטן שלך נראתה במהלך ההיריון או איך הבטן שלך נראית לאחר הלידה. אנחנו לא אותו דבר בשום דרך אחרת אז למה שנצפה שהגוף שלנו אחרי הלידה ייראה אפילו מעט זהה לזה של כל אחת אחרת?

בתגובות על הסרטון הוויראלי, ניכר שהגולשים והגולשות כיום מעדיפים ומעדיפות לקבל תוכן יותר אותנטי ונאמן למציאות. "תודה שהראית איך נראית בטן אמיתית לאחר לידה! שלי נראית אותו הדבר, נמאס לי מסלבס שמראות בטן שטוחה שבועיים לאחר הלידה", כתבה גולשת אחת. "כל סוגי מבני הגוף של אמהות הם יפים אני אוהב את זה", הוסיף גולש אחר. 

View this post on Instagram

A post shared by نيشا (@mama3x__)

בעקבות הבאזז והוויראליות של הסרטונים, לסטוואל קיבלה שבחים ממאות אלפי אמהות מרחבי העולם ואפילו התראיינה בנושא לבאזפיד. "נפלתי לדיכאון אחרי לידה לאחר הלידה, הרגשתי לבד", היא סיפרה בריאיון, "לא ראיתי מישהי עם גוף דומה ולא חשבתי שזה נורמלי שיש לי עור רפוי וסימני מתיחה כמו שלי יש. זה היה כמעט כאילו הגוף שלי זר לי, הוא לא שלי. הבנתי שאני לא מוכנה לשינויים הגופניים שהתרחשו לאחר הלידה", היא מוסיפה.

למרות שלדבריה היה לה "מאוד" קשה לשתף את הגוף שלה אחרי הלידה באופן פומבי כך שכל העולם יוכל לראות ולהגיב עליו, היא התחילה לקבל תגובות חיוביות וזה גרם לה להרגיש "כבוד להיות קולית לנשים ולהראות איך בטן אחרי לידה יכולה להיראות. אני רוצה שאנשים שאין להם ילדים יידעו שלא כל הגופים זהים ושתרבות ה-Snapback היא רעילה ביותר, מכיוון שהיא מציבה סטנדרטים וציפיות לא מציאותיים של יופי. זה גובה מחיר גדול מהגוף שלנו וצריך להתקיים שיח נוסף שידבר על השינויים הטבעיים האלה. עור רפוי, סימני מתיחה, שדיים נפולים ועוד".