הרגע הזה, שאת רואה את שני הפסים המיוחלים, מלווה בתחושת אושר והתעלות. אבל רגע אחרי, מגיעות השאלות. עשרות שאלות, תהיות וכמובן, איך לא, המוני דאגות. מה אני אמורה או לא אמורה לאכול? אני עדיין יכולה להתאמן? האם זה הזמן להפסיק לשתות כל כך הרבה קפה? כמובן שאת רוצה לעשות כל מה שאת יכולה כדי להגן על צבר התאים שגדל לך ברחם ויהפוך עוד מעט לתינוק המהמם שלך.

אבל מתברר שלא הכל עד כדי כך מדאיג, ולא הכל אסור. ולמעשה יש כמה דברים בהריון שאת יכולה לעשות ללא חשש, למרות שחברה, אחות או האינטרנט אמרו לך שממש לא כדאי. האתר babycenter ערך רשימה של 5 דברים שהריוניות חוששות מהם, אבל לא בטוח שבצדק. קראי והרגעי.

1. אמבטיות

חדשות טובות, אמהות לעתיד – אתן לא חייבו לוותר על האמבטיה שאתן כל כך אוהבות. לשקוע במים החמימים, עם הקצף, לבד או עם ספר – זה ללא ספק פינוק אמיתי. אבל משום מה יש דיבור על זה שלא כדאי בהריון. ובכן – אם המים לא חמים מדי, אמבטיות בהריון הן לגמרי בסדר. כאמור, החום הוא הבעיה. את צריכה להימנע מלטבול באמבטיות שמעלות את חום הגוף שלך מעל 39 מעלות למשך יותר מ-10 דקות, אבל מדובר בטמפרטורה שגם ככה חמה לרוב האנשים. אז כל עוד את שמה לב לטמפרטורה,  זה פחות בעייתי. ממה כן להיזהר? אמבטיה בטמפרטורה גבוהה מדי עלולה לגרום לסחרחורת וחולשה, ירידה בלחץ הדם – מה שעלול למנוע מהתינוק חמצן וחומרי הזנה  ואפילו לגרום להפלות, במיוחד בטירימסטר הראשון.

2. הרמת משקולות

בחורות אקטיביות, תשמחו לדעת שאין שום סיבה שתפסיקו ללכת למכון. התעמלות בהריון היא טובה ומטיבה, כל עוד את נשארת במסגרת הגבולות שהומלצו על ידי רופא או אחות, וכמובן כל עוד הם אישרו את זה. יש גם מקרים של הריונות בסיכון שבהם פחות מומלץ להתאמן. אימון משקולות הוא דרך טובה להישאר בכושר, וגם יעזור להחלמה אחרי הלידה, כמובן כל עוד שהמטרה שלך היא שמירה על הקיים ולא איזה רצון דרמטי להיכנס לכושר.

3. צביעת שיער

את ממש לא חייבת לתת לשורשים שלך לבאס אותך: על פי אגודת הטרטולוגיה האמריקאית (המכון לזיהוי רעלים), שאוספת מידע על סכנות בצריכת חומרים מסוימים כמו גם תרופות, אין דיווח על מקרים של צבע לשיער שגרם לשינוי בהריונות או לבעיות כלשהן. למעשה, מעט מאוד מהכימיקלים בצבע השיער נספגים בכלל בגוף. אם את בכל זאת מודאגת, יש כמה דברים שאת יכולה לעשות – למשל לחכות עם הצביעה לטרימסטר השני, או להחליט שאת עושה רק כמה גוונים או היילייטס, במקום לצבוע את כל השיער. אם את צובעת בבית – תדאגי ללבוש כפפות ושאת במקום מאוורר היטב, וכמובן תשטפי היטב את הקרקפת אחרי הצבע.

4. הרמת פעוט

כולנו בשלב זה או אחר נאלץ להרים את הבכור בעודנו בהריון. זה מחויב המציאות, ולכן סביר להניח שלא באמת מסוכן. מה שכן – אם יש לך סיבוכי הריון כמו דימומים או כל סיכון הריוני, כמובן שמוטב להתייעץ עם רופא לפני שאת מרימה דברים כבדים כמו פעוט. אם נשיאת הילד גורמת לך להרגיש לא נוח, את מאבדת את שיווי המשקל או שמשהו מכאיב לך – אז כמובן חשוב שתקשיבי לגוף שלך ותימנעי. מעבר לזה, תרגישי חופשי להרים את ילדייך הגדולים ולחבק.

5. שתיית קפה

אחת השאלות הראשונות שהריונית שואלת היא כמה קפה מותר אם בכלל. אז אנחנו שמחים לספר שאת לא חייבת לוותר על הכוס ההכרחית הזאת של הבוקר. האגודה האמריקאית לגניקולוגיה ומיילדות המליצה הגבלת צריכת קפאין לפחות מ-200 מ"ג ביום, שזה בערך 300 מ"ל של קפה נוזל. מעבר לזה, מומלץ שלא, ומחקרים אף הראו שצריכת קפאין מרובה מעלה סיכון להפלות וללידת תינוק במשקל נמוך. אז את לא חייבת להימנע לחלוטין – כל עוד תשמרי על כמות של כוס אחת ליום.

מקור