@angie_faithh #fyp #40weekspregnant #duejune2022 ♬ som original - WinningNHLBettor

בסרטון טיקטוק ויראלי במיוחד, נראית אנג'לה (20) ההריונית (שבחרה לא לפרסם את שם משפחתה כדי לשמור על הפרטיות) כשהיא לוחצת על הפופיק שלה עם האצבע. ברקע נשמע צליל של בריחת אוויר ואיתו, לאט לאט, הבטן שלה משתטחת - כל זה כשהיא בשבוע ה-40 להיריון.

 

אנג'לה סיפרה שהיא קיבלה את הרעיון לסרטון אחרי שצפתה באחרים שמנסים את הטריק ברשתות החברתיות. אמרה שהיא קיבלה את הרעיון לאחר שצפתה באחרים מנסים את הטריק ברשתות החברתיות. נראה שהמגמה התחילה בשנת 2020, כשאישה בשם מייגן קאל שיתפה קליפ שכותרתו "The ultimate baby bump challenge", שבו בעלה שלף "פקק" מזויף מהבטן.

@meganbcall the ultimate baby bump challenge #pregnant #fyp #pregnancy #23weekspregnant ♬ som original - WinningNHLBettor

"גם אני רציתי לנסות את זה, יש לי שרירי ליבה ממש חזקים אז זה היה קל", אמרה אנג'לה לאתר TODAY, "זה לא כאב או משהו". ואכן, לפני כחודשיים אנג'לה, אם ל-3, ילדה את בנה פינלי בריא ושלם. "כמה אנשים היו מודאגים שאני פוגעת בו", אמרה, "היו הרבה ששאלו אותי 'האם זה בטוח?'"

ד"ר כריסטין גרבס, רופאת נשים בבית החולים ויני פאלמר באורלנדו בריאות לנשים ותינוקות, ממליצה למטופלים שלה להימנע מטרנד הטיקטוק. "אין על זה שום דבר בספרות הרפואית - אין מחקרים שאומרים שזה בטוח - ואני לא רואה יתרון במתיחת הבטן שלך", אמרה גם היא ל-TODAY. יחד עם זאת היא ציינה שהילד שטרם נולד מוגן על ידי מי שפיר בתוך הרחם.

בשנת 2017 החלו לצוץ סרטונים של נשים בהריון המתרגלות את שיטת בלום. התרגיל, אשר נוצר על ידי ברוק קייטס, כולל הרחבה וכיווץ של שרירי הבטן באמצעות נשימה סרעפתית. לדברי קייטס, הטכניקה - הנקראת "גבשושית הבטן" - מונעת דיסטזיס רקטי, ומסייעת הן במניעה והן בריפוי של פציעות רצפת האגן כולל בריחת שתן וצניחת אגן. "כאשר התרגיל נעשה בצורה לא נכונה זה יכול לגרום לתפקוד לקוי של הליבה ורצפת האגן במקום לעזור לו", אמרה קייטס ל-TODAY. קייטס ציינה כי אנג'לה מהסרטון המדובר "מבצעת את המהלך בצורה לא נכונה".

"אם תסתכלו היטב, תבחינו שככל שהבטן שלה קטנה יותר, הכתפיים שלה מתרוממות. זה אומר לנו שהיא שואפת ומושכת את הבטן לעומת נשיפה של אוויר מהריאות, והיא מפעילה את רצפת האגן ושרירה הליבה העמוקים בו זמנית כדי לתמוך בשרירים הפנימיים כראוי", היא מסבירה, "חשוב להזכיר שגם כאשר התרגיל נעשה בצורה לא נכונה, אין נזק שנגרם לתינוק ושהסיכון הוא רק לפציעה לשרירי הליבה של האם ורצפת האגן", היא הוסיפה. 

גרבס מדגישה לסיכום את החשיבות של שיחה עם הרופא שלך לפני ניסיון תרגילים חדשים בהריון - במיוחד אם אין תועלת מוכחת: "עדיף שתתמקדו בתרגילי קיגל," אמרה, "אנחנו יודעים שהם עובדים."