שרה שארפלס  (צילום: dailymail)
צילום: dailymail
כמו כל אמא טרייה ונרגשת בהריון הראשון, שרה שארפלס חיכתה בקוצר רוח לסקירת המערכות, שתגלה לה אם היא מצפה לבן או לבת (וגם תאשר שהכל בסדר עם העובר, כמובן). הבדיקה עברה על הצד הטוב ביותר, ושרה התבשרה שבעוד כמה חודשים היא תביא לעולם בת בכורה ובריאה. ההריונית הנרגשת התחילה מיד בהכנות, פשטה על החנויות והכריזה שהבת שלה תגדל כמו נסיכה.

מזל טוב, יש לך בת

היא הצטיידה במלתחה בגוונים שונים של ורוד, שכללה שמלות, בגדי גוף וחצאיות מתוקות בהדפסים ורדרדים. בהמשך רכשה רהיטים ועיצבה חדר בנות מובהק, עם קיר צבוע ורוד שעליו נכתב השם שבחרה לתינוקת: לילי מיי, הזמינה שמיכות רקומות עם השם הנבחר ואפילו פיזרה בחדר בובות ורדרדות של מיני מאוס. בסך הכל הספיקה האם הנרגשת להוציא לא פחות מ-3,000 פאונד – קצת יותר מ-16,000 ש"ח – על ציוד לבת העתידית, לפני שהגיעה לחדר הלידה וגילתה שגם רופאים טועים לפעמים.

אחרי הצירים והלחיצות, המיילדת הניחה בחיקה של של שרה את התינוק, ובירכה אותה להולדת בנה. שרה התקשתה להאמין, אבל מבט חטוף מתחת לשמיכה שעטופה את הקטנצ'יק אישר: בניגוד להערכות המוקדמות, יש בולבול. "פשוט לא האמנתי שהמיילדת אמרה לי שזה בן", משחזרת שרה, "בכל הבדיקות אמרו לי שזו בת, ולא עלה בדעתנו שאפשר לפספס באבחנה הזו. כל ההריון תקשרתי עם בת, והיה מוזרמאוד לקלוט שהכל היה טעות, ויש לי בן. החלטנו מיד לקרוא לו ג'וזף, כי חשבנו שהוא לא יהיה מרוצה מהשם 'לילי' כשיגדל".

אחרי ההלם הראשוני, נדרשו שרה ובן זוגה להחליט מה לעשות בכל הררי הציוד הוורוד שרכשו, ובכל המתנות שקיבלו מבני המשפחה. "התחלנו לחזור לחנויות וביקשנו להחליף את מה שאפשר, אבל כמובן שהיו הרבה דברים שכבר לא יכולנו להחזיר, כמו שמיכות שהשם שבחרנו כשעוד חשבנו שזו בת רקום עליהן, בגדים שכבר הורדנו מהם את התוויות וכיבסנו וכמובן את הצביעה המיוחדת של הקיר. באמת שהכל כבר היה מוכן, לא השארתי כלום לאחרי הלידה ורציתי שהכל יהיה מתוקתק ולא יחסר לה ולנו כלום".

"שמחים שיש לנו תינוק בריא וחמוד"

שרה שארפלס (צילום: dailymail.co.uk)
אה סליחה, זה בן | צילום: dailymail.co.uk
למרות האכזבה המובנת, בני הזוג שומרים על פרופורציות: "בסך הכל, אנחנו כמובן שמחים שיש לנו תינוק בריא וחמוד. ידענו שהקניות לתינוק הראשון שלנו לא יהיו זולות: אמנם לא ציפינו שנצטרך להוציא כמעט פי שניים מהתקציב הראשוני שתכננו, אבל זה כסף שאנחנו שמחים להוציא למטרה הטובה הזו", אמרו לדיילי מייל.

קשה להאמין, אבל עד לפני לא הרבה זמן הפעם הראשונה שבה התבשרו ההורים על המין הייתה בחדר הלידה. כיום, עם ההתפתחות הטכנולוגית המרשימה של מכשירי האולטרסאונד, כמעט שאין טעויות מהסוג שקרה עם התינוק/ת של שרה – ועדיין, סיפורים כאלו מתרחשים. "טעות באבחון מין העובר מתרחשת כאשר הבודק לא מנוסה דיו, כאשר הבדיקה נערכת מוקדם מדי או כאשר מסתכלים על איברי המין בזווית לא נכונה", מסביר פרופ' ירון צלאל, רופא בכיר ביחידת האולטרסאונד בביה"ח שיבא. "הדיפולט של הטבע הוא בנות – כל העוברים מתחילים בתור בנות, ורק בהמשך חלקם 'מתקלקלים' והופכים לבנים. אם הבדיקה מתבצעת מוקדם מדי, בהחלט אפשר לפספס ולטעות. למעשה, קביעת המין באולטרסאונד לא נעשית לפי גודל איבר המין אלא לפי הזווית – אצל בנים איבר המין נוטה מעלה, ואצל בנות כלפי מטה, ולכן אם מביטים בזווית לא נכונה אפשר לטעות. לסיכום אני יכול לאחל לגברת שזו הטעות הכי קשה שתקרה לה בימי חייה, מכיוון שבאמת מה שחשוב הוא תינוק בריא, ולא חשוב מאיזה מין".

>> הפעוטה שמחקה את אלביס במתיקות
>> רכישת יוניסקס: טיפים לבנים ולבנות

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים