נורת' ווסט
התחילה בגיל קטן. נורת', אמא והעגיל באוזן
בעדות ובמגזרים מסוימים זה כמעט בגדר מוסכמה חברתית: כמה חודשים אחרי הלידה, התינוקות (הבנות. עגילים לבנים, מתברר, הם מחוץ לתחום) מובלות אחר כבוד למנקב האזניים, פוגשות מקרוב את האקדח ומתחדשות בזוג עגילים קטנטנים. אפילו נורת ווסט, בתה של קים קרדשיאן, עוררה סערה עולמית כשנוקבה בגיל צעיר. אבל בעוד שרובנו פשוט מסכימים או לא מסכימים עם הנוהג, באנגליה התארגנה קבוצת מחאה, שדורשת לאסור ניקוב אזניים של תינוקות, שכן מדובר בהתעללות. 

את העצומה יזמה אישה בשם סוזן אינגרם. עד עתה, השיגה העצומה יותר מ-40 אלף חתימות, ואינגרם יצאה בקריאה נרגשת לשר הבריטי לענייני ילדים ומשפחה (אגב, מתמיה כיצד בממשלה רחבה כשלנו לא נמצא מקום למשרד חשוב כזה) והפצירה בו לפעול כדי לקדם חקיקה בנושא. 
 
"ניקוב אזניים של תינוקות גורם להם כאב וסבל רב שלא לצורך", כך לשון העצומה. "הניקוב אינו משרת שום מטרה, פרט לגחמה של ההורים. צורות אחרות של פגיעה פיזית בילדים אסורות לפי חוק - ואין כל סיבה שניקוב אוזניים יהיה שונה בעניין הזה". 
 
ובכן, חירור אוזן של תינוק רך מזעזע או לגיטימי? זה כבר בעיניי המתבונן, אבל לפי ד"ר דורון רול, מומחה ברפואת ילדים והמנהל הרפואי של מרכז מיבאל'ה, לא צריך להגזים. "אין לי המלצה, כרופא, האם נכון או לא לעשות עגילים לתינוקת. ההתייחסות שלי היא בפן הרפואי בלבד, מבחינת האם ייגרם נזק עתידי לילד – ומבחינתי, לא אמור להיגרם נזק כזה אם החירור ייעשה ע"י אדם מנוסה ובתנאים היגיינים של המקום וסטריליים של האוזן ושל הציוד"
 
יצויין כי לפי האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AAP), הגיל המתאים לניקוב אזניים הוא כאשר הילד או הילדה מבוגרים מספיק כדי לדאוג לניקוי האזור בעצמם. עם זאת, ב-AAP מבינים כי לא כל ההורים אכן מחכים לשלב הזה, וממליצים להקפיד על ניקוי של אזור העגילים באלכוהול שלוש פעמים ביום, עד שהתנוכים מחלימים מהניקוב. עם זאת, מציינים ב-AAP כי עם הסיכונים האפשריים מניקוב האזניים בכלל ולתינוקות בפרט נמנים זיהומים, קריעה של התנוך, עיוות צורת האוזן, דימום ואלרגיות. 
 
>> עגילים לתינוקות: מזעזע או לגיטימי?