בגדי ים לתינוקות (צילום: נועה יחיאלי, מערכת מאקו הורים)
יצאתם החוצה? הנה 4 מתכונים ליום קייצי במיוחד | צילום: נועה יחיאלי, מערכת מאקו הורים
חם בחוץ ואתם רק רוצים להציע לקטנטנים משהו קל, פשוט להכנה, משביע ומזין.  פשפשנו ב"טפריט" של מטרנה, המציע מגוון פתרונות תזונה לכל שעה בשעות היום, ובחרנו כמה מתכונים קלילים להכנה שהתינוקות יאהבו, וגם אתם.

פשטידת טונה  

ילדים אוהבים טונה ומבוגרים אוהבים שהילדים שלהם אוכלים טונה, כי בטונה יש חלבון ,שומנים בריאים מסוג אומגה 3 ( LCPUFA) והיא טעימה ומשביעה. פשטידת טונה היא הזדמנות נהדרת להציע טונה לתינוק שלכם כבר מגיל צעיר – כי הרגלי אכילה שמתחילים בינקות ילוו את ילדכם להמשך החיים. 

טונה (צילום: realsimple.com)
הזדמנות נהדרת להציע טונה לתינוק שלכם כבר מגיל צעיר | צילום: realsimple.com

מצרכים:

3 קופסאות טונה איכותית

1 גביע קוטג' או גבינה לבנה

250 גרם מוצרלה מגורדת

3 כפות קמח

2 עלים קצוצים של בצל ירוק

1 כפית אבקת אפיה

3 ביצים

אופן ההכנה:

מסננים את הטונה מהמים/ שמן. מערבבים אותה עם יתר החומרים ומעבירים לתבנית ששומנה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל-40 דקות.

קרטיב טבעי תוצרת בית

קרטיב טבעי הוא דרך מרעננת להגשת פירות, בפרט בקיץ החם, והוא מאפשר להציע מגוון רחב של פירות בודדים או שילובי טעמים שאתם אוהבים כמו בננה ומלון, תפוח ואגס ועוד ועוד – הוא יכול להתאים לתינוקות מגיל תשעה חודשים שאוכלים כבר מזון אצבעות ואל תשכחו להשאר בסביבה להשגחה 

ארטיק לימונענע. תוסיפ צ'ייסר עראק ואתם מסודרים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
המרענן התמידי: ארטיק והכי טעים שהוא ביתי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מצרכים:

אגס, תפוח, בננה או פרי אחר שהילד כבר טעם בעבר ולא הראה סימני אלרגיה (במקום בפירות טריים אפשר גם להשתמש במחיות פרי של מטרנה)

מיץ תפוזים, סילאן או יוגורט - לפי הטעם

אופן ההכנה:

טוחנים את הפירות. אם רוצים, מוסיפים מיץ תפוזים, סילאן או יוגורט לפי הטעם. יוצקים את הבלילה לכלים לשלגונים, מכניסים למקפיא ל-24 שעות ומקבלים קרטיבים טבעיים תוצרת בית.

מיץ ביתי מרימון או ענבים

פירות רצוי לתת כפרי מלא אבל מדי פעם אפשר בהחלט לגוון את ארוחת הפרי במיץ סחוט טבעי רימון נחשב לעשיר בסגולות בריאותיות (ריכוז גבוה של חומרים נוגדי חמצון רבי עוצמה הקרויים פוליפנולים) – והוא מתוק וטעים כמו ממתק. מכם המיץ ידרוש רק כמה דקות של סחיטה. 

סיור נצרת מיץ רימון (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מיץ רימון - כמו בשוק, רק בבית | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מצרכים:

רימון או ענבים

אופן ההכנה:

מקלפים רימון או חותכים ענבים לחצי, וסוחטים במסחטה. שומרים בקירור.

שייק יוגורט ופירות

יוגורט הוא מקור טוב לחלבון, ויטמינים, סידן ופרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים למערכת העיכול). העדיפו לתת לתינוקות שלכם יוגורט טבעי ללא תוספת סוכר, והעשירו את הטעם עם פירות העונה. 

אישה וילדה אוכלות יוגורט. אילוסטרציה (אילוסטרציה: Goodluz, Thinkstock)
שייק יוגורט. נסו את זה בבית | אילוסטרציה: Goodluz, Thinkstock

מצרכים:

יוגורט וניל או תות

פירות העונה שהילד כבר טעם בעבר ולא הראה סימני אלרגיה (במקום בפירות טריים אפשר גם להשתמש במחיות פרי של מטרנה)

אופן ההכנה:

מקלפים את הפירות ופורסים אותם. טוחנים את הפירות והיוגורט במעבד מזון עד לקבל נוזל סמיך. מקררים במקרר.

>> למתכונים נוספים בטפריט - היכנסו