זה אולי נדמה לך שהתינוק המתוק שלך ישן עכשיו, אבל תתפלאי לגלות שהוא ממשיך לעבוד, ואפילו לעבוד קשה. בשנה הראשונה לחייו קצב התפתחות המערכות בגופו הינו מואץ, ולכן הוא זקוק לכל התמיכה שלך: שתעניקי לו את כל הכוח הדרוש. לפיכך, חשוב יותר מתמיד לספק לו את הרכיבים הטובים ביותר, ובכלל זה המים, המהווים את המרכיב העיקרי במזונו.

אמא ותינוק (צילום: Nathan Maxfield, Istock)
עובד קשה בשנת חייו הראשונה, צריך את כל התמיכה מבחוץ | צילום: Nathan Maxfield, Istock

אז, מהו באמת ההבדל בין סוגי המים השונים? מדוע חשוב כל כך הרכב המינרלים שבמים ואיך בוחרים את הלגימה הנכונה? קבלי מורה נבוכים שיעזור לך ללכת בין הטיפות

ההבדלים השקופים: מי ברז, מים מסוננים ומים מינרלים

איכות המים שאנו שותים נקבעת על ידי המקור שממנו מגיעים המים. מי ברז, למשל, מגיעים ממקורות שונים (בארות, קידוחים או מי כנרת). כפועל יוצא מכך, האיכות המקורית וההרכב של המים משתנים ואינם ידועים ועל מנת לשמור על בטיחותם היחסית עוברים המים לא פעם טיפולים שונים, כגון חיטוי בכלור.

מים מסוננים (במסנן ביתי) הם למעשה מי ברז שעוברים תהליך כלשהו של סינון. החיסרון המשותף לכל המסננים נעוץ בעובדה שמרביתם מצליחים להוציא רק חלק מהרכיבים הלא רצויים העלולים להימצא במים. יצרני המסננים נותנים אחריות על המכשיר עצמו, אך הם אינם יכולים לערוב לאיכות המים שהוא מוציא. כמו כן, הפילטרים והמסננים למיניהם עלולים להוות לא פעם מקור לזיהומים ובית גידול לחיידקים בעצמם, ובכך לזהם את המים שהם אמורים לנקות.

מים מינרליים טבעיים, לעומתם, הם מים הנובעים ממעיין תת קרקעי ועל פי הגדרתם ראויים לשתייה כבר בנביעה , ללא כל צורך בטיפול. מקור המים במי הגשמים המחלחלים בשכבות קרקע וסלע שאינן חשופות לזיהום, כך שאין צורך בסינון או בחיטוי של המים. למעשה, בתהליך הייצור של המים המינרליים, להבדיל מסוגי מים אחרים, אין תהליכי התערבות חיצוניים של הוצאה או הוספת חומרים למים. הם מובלים היישר למפעל, נארזים ללא מגע יד אדם ונמצאים תחת בקרה ופיקוח יומיומיים צמודים.

המים אינם רק מים: סוד ההרכב המינרלי

מלבד הנוזלים, המים מכילים רכיבים רבים נוספים אשר חלקם עלולים להזיק וחלקם טובים וחשובים לבריאות. בשל העובדה שהמים המינרליים הם הנקיים והבטוחים ביותר לשתייה,הם מומלצים בעיקר לאוכלוסיות רגישות כגוןן נשים הרות, מיניקות, תינוקות וילדים.

זאת ועוד, מים מינרליים מסוימים יכולים להוות מקור טוב גם לצריכה של מינרלים חיוניים. אחד המאפיינים של מים מינרליים הוא הרכב מינרלי טבעי ,קבוע ויציב שאינו משתנה לאורך שנים. מקורם של המינרלים בקרקעות ובסלעים שדרכם חלחלו המים ומכאן שלכל מעיין יש הרכב ייחודי משלו.

המינרל העיקרי והחשוב שניתן לקבל מן המים הוא הסידן. עיקר חשיבותו של הסידן בבניה וחיזוק העצמות והשיניים לכן הוא חיוני הן לעובר המתפתח והן לגוף האישה, אשר נושאת אותו. מחקרים שנעשו בשנים האחרונות מצאו שיתכן ולצריכה מספקת של סידן תפקיד במניעה של רעלת הריון. נוכחות פלואוריד במים, בכמויות מזעריות, רצויה אף היא היות ומסייעת בהגנת השיניים מפני עששת.

לעומתם, נוכחות של נתרן במים אינה רצויה בשל השפעתו על לחץ הדם. תכולת הנתרן במי השתייה, בגלל כמות המים ששותים, משפיעה על סך צריכת הנתרן היומית ולכן חשובה בכל גיל ובתינוקות רכים באופן מיוחד. צריכה עודפת של נתרן עלולה להעלות את לחץ הדם בקרב מבוגרים וגם בקרב תינוקות וילדים.

לקבלת הרכב מים איכותי כדאי, אם כן, לבחור במים מינרלים אשר מכילים מעט פלואוריד, יותר סידן ופחות נתרן, הרכב המעלה את ערכם התזונתי של המים והמקנה להם יתרונות בריאותיים רבים.

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית R. D המשמשת גם כיועצת תזונתית לחברת נביעות

>>לכל החדשות והמחקרים