זוג מחובק שוכב על מיטה מחוייך (צילום: jupiter images)
בואי נעשה ילדים בטירוף שלנו, מותק | צילום: jupiter images

עברתם לקנות רק אורגני, ובכלל זה גם תחתוני כותנה טהורה אורגנית, רופפים בדיוק כמו שצריך. אתם בטיפול אצל תזונאית שמרכיבה לכם תפריט טבעוני להעצמת פוטנציאל הפוריות, אולי מוסיפים גם איזה סשן דיקור סיני או רפלקסולוגיה פה ושם. מקפידים על יוגה, לא מעשנים – אבל תתפלאו, יש מצב שמי שמקשה עליכם להרות הוא לא המתח, כמו שכולם כל כך אוהבים לומר, אלא דווקא הבית שלכם.

מתברר שפריטים שיש בכל בית יכולים להיות גורמים לקשיי פריון, למרות מראה תמים לחלוטין. מה למשל? טוב ששאלתם.

מוילון האמבטיה ועד קופסאות השימורים

1. הקירות. חשיפה לגליקול אתר – חומר המצוי בצבעים מבוססי מים ובמדללי צבע, עלול לגרום להפרעות בסדירות המחזור החודשי, ונקשר גם להפלות. בנוסף, חשיפה מרובה אליו עלולה לגרום לירידה בספירת הזרע.
מה אפשר לעשות?
לוודא שבצבעים שבחרתם לבית אין glycol ether, ואם יש – לצבוע מחדש.

2. המיטה. בחלק מהמזרנים שיוצרו לפני 2004, שולב חומר מעכב בעירה, שאמנם נועד לשמור על הבטיחות של מי שישן עליהם – אבל עלול להגיע למחזור הדם ולפגוע בייצור הזרע אצל גברים.
מה אפשר לעשות? לבדוק שבתווית המזרן לא מופיעות המילים: Complies with California TB117.

3. סבון. לא נעים לשמוע, אפילו מוצר יומיומי כמו סבון עלול להוות בעיה. סבונים, משחות שיניים, סבוני כלים ומוצרי שיער שונים מכילים טריקלוסן – כמיקל שידוע כמשבש את המערכת האנדוקרינית, האחראית על הפרשת ההורמונים בגוף, ובכלל זה הורמוני המין.
מה אפשר לעשות?
להציץ ברשימת המרכיבים, ואם מופיע שם triclosan – להשאיר את הבקבוק על המדף.

4. קופסאות שימורים. ביספנול A – אותו חומר ידוע לשמצה שנפסל לשימוש ע"י ה-FDA, ידוע כמפחית את מספרם של תאי המין החיים (ביציות וזרעונים), וכן נחשד כגורם לתסמונת השחלות הפוליציסטיות. גם אם אתם מקפידים לא להשאיר בקבוקי מים בשמש ולא לחמם אוכל בכלי פלסטיק במיקרוגל, הכימיקל הזה מתחבא בציפוי הפנימי של חלק קופסאות השימורים שלכם.
מה אפשר לעשות?
להימנע מרכישת כלי פלסטיק וקופסאות שימורים שמופיעות עליהם הספרות 3 או 7 בתוך סמל המיחזור. טיפ חשוב נוסף הוא לשטוף ידיים היטב אחרי שנוגעים בקבלות – מתברר שהנייר עליהן מודפסות רובן נגוע גם הוא בביספנול.

5. וילון האמבטיה. אם חשבתם שניקוי העובש התקופתי הוא הבעיה הכי גדולה שלכם עם הוילון הזה – טעיתם. פטלטס, כמיקל שנמצא ברמה גבוהה בדמם של גברים הסובלים מספירת זרע נמוכה ומבעיות בצורת הזרע, הוא שמעניק לוילון את גמישותו המפורסמת. למרבה הצער, הוא מצוי במוצרי פלסטיק רבים נוספים, כמו גם בלק לציפרניים ובמשטחי ויניל לחיפוי רצפות.
מה אפשר לעשות? לעבור למקלחון זכוכית.

שימו לב לרכיבים של אבקת הכביסה

6. מחבתות וסירים עם "ציפוי פלא". הם אמנם חוסכים לכם שעות של שפשופים בסקוץ' מתכת, ועוזרים להפחית את צריכת השמן כדי לשמור על הגיזרה – אבל מחבתות וסירי פלא, המצופים בשכבה נגד הידבקות, עלולים לפגוע ביכולת להרות.
מה אפשר לעשות? לוודא שאתם קונים רק סירים ומחבתות נטולי PFOA, ולהימנע גם משקיות פופקורן למיקרוגל שמכילות את החומר המסוכן.

7. לפטופים. אם אתם קוראים את הכתבה הזו ברביצה על הספה, כשאתם מחובקים כפיות עם הלפטופ - כדאי שתניחו אותו בצד. הקרינה שפולטים המחשבים הניידים גורמת לירידה בספירת הזרע ובאיכותו, ומקשה על גברים להכניס את בנות זוגם להריון.
מה אפשר לעשות?
להרחיק את הלפטופ מאזור החלציים במידת האפשר.

גבר עם לפטופ - פייסבוק (צילום: erel photography, Istock)
מה אתה מחייך? מהר, מהר להרחיק את המחשב משם | צילום: erel photography, Istock

8. הברז. חוץ מפלואור וקצת כלור, מי השתייה באזורים מסויימים מכילים חומרים שמצויים גם בתרופות כימותרפיות, ועלולים לפגוע בייצור הטסטוסטרון הגברי.
מה אפשר לעשות?
להשתמש במסנני מים יעילים, או לעבור למינרליים.

9. השטיח. הוא מקנה תחושה חמימה לכל סלון, אבל גם החיידקים והמזהמים מרגישים בו בבית. שאריות חומרי הדברה מבחוץ, שמגיעות לשטיח דרך סוליות הנעליים שלכם, כמו גם כימיקלים מקבוצת PFC, עלולים לפגוע ברקמת השחלות ובתפקודן התקין.
מה אפשר לעשות?
לחלוץ נעליים כשנכנסים הביתה, ואם השטיח שלכם ישן מאוד – להחליף.

10. אבקת כביסה. הדטרגנטים החזקים המצויים באבקות ובנוזלי הכביסה החדשים מבטיחים להסיר כתמים ביעילות. לפעמים הם אפילו מקיימים, אבל היעילות הזו מגיעה עם תג מחיר של פגיעה אפשרית בפוריות.
מה אפשר לעשות? לא לקנות אבקת כביסה או ג'ל לכביסה שמכיל phthalates ,formaldehyde או parabens.

ולמה עוד אתם לא מצליחים להיכנס להריון?