לידה הוא הרגע האחד אליו מתנקז הריון שלם, ציפיות, חרדות, ספקטרום שלם של רגשות, כאב, אימה ולבסוף, יש לקוות, שמחה גדולה. רוב היולדות מגלות בשעת האמת בה כל ההגנות נופלות כמו מגדל קלפים כמה דברים שלא ידעו על עצמן. קוטו נקמורה, יולדת אוסטרלית שנולדה ביפן, גילתה בלידה שהבת שחשבה שהיא נושאת ברחמה כל ההריון, בעקבות בדיקות חוזרות ונשנות, היא למעשה - בן. את מבט ההפתעה ששטף את פניה קלטה העדשה של צלמת הלידה שלה, בתמונה ששווה הרבה יותר מאלף מילים.

״המבט המופתע על פניה של אמא שעכשיו נאמר לה שהיא מקבלת לידיה תינוק ממין זכר כשכל הזמן חשבה שיש לה בת! איזו הפתעה גדולה!״, כתבה צלמת ההריון והלידה ג׳ס ג׳קסון באינסטגרם שלה כשהעלתה את התמונה. זו תמונת אקשן בזמן אמיתי. כמובן שהאם התאוששה, ואחרי ההלם הראשוני היא ובעלה מאושרים עם התינוק הקטן, אבל אני די בטוחה שהתמונה הזאת תופיע במצגת סיום התיכון שלו או בעמוד הראשון של אלבום השנה הראשונה שלו. עם התחלה כזאת, סביר שיהיה לו חוש הומור בריא״. התמונה מופיעה עכשיו, להפתעתה של הצלמת, בתקשורת העולמית.

A photo posted by @ittybittyphotographytas on


באופן אירוני, בזמן הלידה הארוכה, המיילדת של נקמורה סיפרה סיפור על יולדת לשעבר שנאמר לה שהיא נושאת עובר ממין אחד וקיבלה תינוק ממין אחר. ״כולנו צחקנו על זה ואפילו אמרנו: אלוהים, מה אם זה יקרה גם לנו?״ מספרת ג׳קסון. ״ניסינו להבין איך האם הרגישה ולא היה לנו מושג שזה עומד לקרות גם לקוטו. זו הייתה רכבת הרים של רגשות שהתחוללה מול עדשת המצלמה תוך כמה דקות בלבד. הלם מוחלט, חוסר אמונה, שמחה ואז תחושת רווחה גדולה. זו בדיוק הסיבה שבגללה צילום לידות זה דבר כל כך מדהים וחשוב״. בני הזוג התכוונו לקרוא לילדה הינאטה, וקיבלו כבר הררים של מתנות בצבע ורוד במשך שבועות לפני הכניסה לחדר הלידה, ולבסוף גראו לו טייגה, שם שמשמעותו גדול וטוב לב ביפני. ״חשבתי שצוחקים עלי״, מספרת עכשיו נקמורה. ״איבדתי את היכולת לדבר. לא האמנתי עד שהראו לי את החלק התחתון שלו. הייתי בשוק עוד כמה רגעים ואז מאושרת".

ובכל זאת, איך טעות כזאת יכולה לקרות לצד ריבוי הבדיקות שנעשות בהיריון? לא נאמר במקרה הזה איך זה בדיוק קרה, אבל האמת היא שעד לפני לא הרבה זמן הפעם הראשונה שבה התבשרו ההורים על המין הייתה בחדר הלידה. כיום, עם ההתפתחות הטכנולוגית המרשימה של מכשירי האולטרסאונד, כמעט שאין טעויות מהסוג שקרה עם התינוק/ת של קוטו – ועדיין, סיפורים כאלו מתרחשים. "טעות באבחון מין העובר מתרחשת כאשר הבודק לא מנוסה דיו, כאשר הבדיקה נערכת מוקדם מדי או כאשר מסתכלים על איברי המין בזווית לא נכונה", מסביר פרופ' ירון צלאל, רופא בכיר ביחידת האולטרסאונד בביה"ח שיבא. "הדיפולט של הטבע הוא בנות – כל העוברים מתחילים בתור בנות, ורק בהמשך חלקם 'מתקלקלים' והופכים לבנים. אם הבדיקה מתבצעת מוקדם מדי, בהחלט אפשר לפספס ולטעות. למעשה, קביעת המין באולטרסאונד לא נעשית לפי גודל איבר המין אלא לפי הזווית – אצל בנים איבר המין נוטה מעלה, ואצל בנות כלפי מטה, ולכן אם מביטים בזווית לא נכונה אפשר לטעות. לסיכום אני יכול לאחל לגברת שזו הטעות הכי קשה שתקרה לה בימי חייה, מכיוון שבאמת מה שחשוב הוא תינוק בריא, ולא חשוב מאיזה מין".