אוטונמקי אולי נשמע לרובנו כמו סוג מפתה של סושי, אבל למעשה מדובר במשהו לא קולינרי בכלל, שמוכר לאמהות רבות מהימים אחרי הלידה. העיטוף הפך לאחד הפתרונות השגורים יותר להרגעת תינוקות, ומשהו בקשירת התינוק בתוך בד צמוד אמור להחזיר לו את תחושת הביטחון שהיתה לו ברחם. עכשיו מתברר שהשיטה עובדת גם על אמהות, ושיגעון האוטונמקי הופך לאחרונה נשים אחרי לידה מכל העולם לאמא-בוריטו.

הכאבים אחרי הלידה הם מרובים, מכאבים שמקורם בהריון עצמו ועד אלה שמקורם בלידה, והאוטונמקי, עיטוף בבד לבן וגילגול מצד לצד, אמור לשחרר הרבה מהמכאובים, בעיקר את אלה בגב, בכתפיים ובירכיים. האמהות מדווחות גם שהעיטוף מעניק תחושה חמימה ומרגיעה, לצד היתרונות הבריאותיים. במהלך סשן של שעה, נעטפת האם בתנוחה עוברית בתוך הבד הגדול, נכרכת היטב ובעל מקצוע מגלגל אותה מצד לצד.

הזכות המשונה לאוטונמקי לא שמורה רק ליולדות, ולטיפול אמורים להיות יתרונות גם עבור אנשים רגילים שסובלים ממיחושים, אבל אצל היולדות זה להיט גדול. "זה אולי נראה דחוס מבחוץ, אבל לא מרגישים דוחק בפנים", מבטיחה אחת הקליינטיות בכתבה שערך אתר BBC. "אחר כך מרגישים שיפור אדיר בכתפיים ובגב. זה היה כל כך נעים שהתחשק לי להירדם. עכשיו אני רוצה שבעלי ילמד איך לעטוף אותי".

"אוטונמקי הומצא במקור כדי להראות לאמהות ולמבוגרים שהתינוקות לא מרגישים חנוקים בתוך העיטוף", מסביר אורי מאצו ממרכז העיטוף ׳פרופורשן׳ שבקיוטו. "האמהות היו מודאגות שהעיטוף גורם לקלסטרופוביה, ובאמת התברר שכשהמבוגרים עטופים, גם הם מרגישים נפלא".

את השיטה פיתחה נובוקו ווטנבי, אחות מיילדת שביקשה לעזור לאמהות היולדות שליוותה, ולמצוא אלטרנטיבה למסאז׳ים. למרות ההתלהבות העולמית, יש גם כאלה המתנגדים לשיטה. בעיקר כירופרקטים. "אני לא יכול להבין איך אנשים מפיקים תועלת מהשיטה הזו", אומר הכירופרקט היפני שירו אובה. "אם לאמהות יש כאבים בגוף אחרי לידה, חשוב מאוד שילכו לרופא ויטפלו בהם בצורה מסודרת".

>> "הכי מתגעגעת לקו המותן שלי": בארון ההריון של אירה