אין תמונה
תנו לאשטון לחתל, למען השם. מחאת האבות הנוכחים
אם פעם, לפני שנים, הגברים היו חוזרים הביתה בשעת ערב מאוחרת - מעבירים ליטוף על ראשו של הפעוט וחוזרים לספור את הכסף שעשו בעבודה קשה ובעמל רב, האבות של היום כבר עשויים מחומר אחר עם רצונות שונים. מדובר באבות נוכחים, מעורבים שעושים הכול, מלבד להניק (טוב, נו וללדת). אם יש משהו אחד שהם כנראה ממש אוהבים לעשות זה לחתל, והם אפילו מוכנים לצאת למרד על הנושא הזה. 

דוין ריצ'ארדס, אב לשניים ובעל הבלוג הפופולרי Daddy Doin' Work. סיפר בראיון שהעניק ל"האפינגטון פוסט" כי הוא נוהג לדפוק על דלת שירותי הנשים כאשר עליו להחליף חיתול ולבקש רשות להיכנס - פשוט מכיוון שמשטחי החתלה כמעט אינם בנמצא בשירותי גברים. "אני נתקל בהרבה תמיכה - מעולם לא ביקשו ממני לצאת, להפך: נשים מבינות את הבעיה וחושבות שאנחנו צודקים. גם להן נמאס מהחלוקה הסטריאוטיפית הזו, למה שהן תהיינה האחראיות הבלעדיות על החלפת חיתולים מחוץ לבית? לדעתי, יש לחייב הצבת משטח החתלה בשירותי הגברים בכל מקום שבו מוצב משטח כזה בשירותי הנשים".

גם עמרי אימבר חלפין, הבעלים של הכוורת - שירותי באזז ותוכן ומקדם הורות שיוויונית, סבור שהמצב הקיים חייב להשתנות. "פינות ההחתלה הן המראה של ההתייחסות לשיוויון בתרבות הישראלית. חוסר ההבנה הבסיסי שהיום, אולי פרט להבדלים הפיזיולוגיים מטעמי פרטיות בלבד, כבר אין הבדלים אמיתיים בין נשים וגברים, אבות ואמהות. כולנו מסוגלים לחתל את הילדים שלנו ממש כמו שכולנו מסוגלים להביא את אותן תוצאות בעבודה. פינות ההחתלה הן רק הסימפטום של בעיית השיוויון שלנו, הבעיה האמיתית היא העובדה שאנחנו, כחברה, עדיין מאמינים שיש שוני בצרכים של שני המגדרים".

אך לא נשכח את הראשון והפופולארי שהציף את הנושא והוא אשטון קוצ'ר - אב טרי ואחד יודע דבר או שניים על באזז ברשתות חברתיות. לפני כחודש התרעם קוצ'ר על המחסור בפינות החתלה בשירותים ציבוריים לגברים, ופרסם פוסט שגרף 250 אלף לייקים ויותר מ-14 אלף שיתופים. קוצ'ר הכריז כי בית העסק הראשון שאליו ייכנס ויגלה כי הציב פינת החתלה בשירותי הגברים שלו יקבל פרסום בעמוד הפייסבוק שלו - פינוק נחשק למדי, שכן לקוצ'ר כ-18 מיליון עוקבים. בהמשך יזם קוצ'ר עצומה, שכבר השיגה 95 אלף תומכים. 

>> מפהקים, מוחאים כפיים ומחייכים: 6 דברים מדהימים שעוברים עושים ברחם