תינוקות הם יצורים יקרים, תרתי משמע. עוד לפני הלידה מתחילה סחרחרת קניות בלתי פוסקת סביב עיצוב החדר, הביגוד, העגלה וציוד נוסף לתינוק שלא מלא לו אפילו יום. אחרי הלידה ההוצאות רק הולכות וגדלות – בקבוקים, מוצצים וטיטולים הם רק ההתחלה ולפעמים נדמה שהשמיים הם הגבול, אבל אם תקפידו על כמה כללים פשוטים, תחסכו הרבה כסף בלי שהזאטוט הקטן יחוש בהבדל.

תינוק מחזיק כסף (צילום: istockphoto)
אחרי הלידה ההוצאות הולכות וגדלות | צילום: istockphoto
איך חוסכים בזמן ההריון?

1. משאילים מאחרים

רגע לפני שאתם מרוקנים את החנויות לתינוקות ואת חשבון הבנק שלכם, ערכו סבב בקרב החברים ובני המשפחה ובקשו ציוד שהם לא זקוקים לו. במקרים מסוימים שלא רק שישמחו לעזור לכם, אלא גם יודו לכם שפיניתם להם קצת מקום בבוידעם.

 2. קונים מוצרי יד שנייה

קניית מוצרי יד שנייה מוזילה בדרך כלל את העלות בשליש ואפילו יותר. בחנויות רבות ובאתרי אינטרנט ניתן למצוא מוצרים באיכות טובה ובמקרים מסוימים, כמעט חדשים. איפה למשל?  שרון ודלית היא חנות הממוקמת במרכז תל אביב ומתמקדת במוצרי יד שנייה לתינוקות וילדים עד גיל 6. בחנות גם ישמחו לקנות מכם מוצרים שכבר אין לכם צורך בהם.

 מרבה ידיים בקיבוץ אפיקים פועלת באופן דומה. אתר האינטרנט של החנות כולל את קטלוג המוצרים המעודכן ואם אתם לא גרים בצפון, בעלת החנות שולחת את המוצרים בדואר. חנויות נוספות הן שבלול ביישוב מכבים ולוליקה במושב עין איילה, סמוך לזכרון יעקב, המוכרת בחלקה האחד צעצועי עץ ואביזרים מעוצבים ובחלקה השני מבחר גדול של מוצרים יד שנייה – ריהוט, עגלות, בגדים, ספרים ועוד.

 3. מחכים למתנות

קחו בחשבון שתקבלו מתנות אחרי הלידה אז גם אם מתחשק לכם לקנות הכל בזמן ההריון, חכו בסבלנות, ואם תקבלו מתנות שאתם לא זקוקים להן, תמיד תוכלו להחליף. אם שואלים אתכם מה תרצו במתנה, בקשו חלק מהמוצרים במקום לקנות בעצמכם.

 4. שוכרים חלק מהמוצרים

לא את כל מוצרי התינוקות צריך לקנות – חלק מהם ישמשו אתכם לזמן קצר ולכן עדיף לשכור אותם. עריסה, למשל, שימושית בדרך כלל רק עד גיל חודשיים-שלושה וניתן לשכור אותה תמורת פיקדון מעמותת יד שרה. אם תרצו, תוכלו להשאיר חלק מהפיקדון או את כולו כתרומה בתום תקופת ההשכרה ועדיין, תוציאו פחות כסף מאשר קניית עריסה חדשה.

 5

תינוק ישן בידיים בעריסה מעליו מובייל ארנבים (צילום: אור גץ)
עריסה שימושית רק עד גיל חודשיים-שלושה | צילום: אור גץ
. הולכים לקניות עם אמא מנוסה

בזמן ההריון אתן עשויות למצוא את עצמכן מוקסמות מול שלל בגדים קטנטנים ומקסימים ומול מוכרות שיספרו לכן על מוצרים שאת כולם אתן ממש, אבל ממש חייבות. אמא מנוסה יכולה לתת תמונה מציאותית יותר ולומר לכן מה נחוץ ועל מה אפשר לוותר.

 6. דוחים הוצאות לא דחופות

אין שום סיבה לקנות הכל לפני שהתינוק יוצא לאוויר העולם. תינוק בן שבועיים עדיין לא זקוק לכיסא אוכל או לטיולון. אם תחכו עם קניית מוצרים שאינם דחופים, לא רק שתקלו על הכיס אלא תדעו טוב יותר למה אתם זקוקים.

 איך חוסכים אחרי הלידה?

 1. מבלים בחינם

יציאה עם התינוק מהבית לא חייבת לעלות עשרות שקלים, אפשר לעשות הרבה דברים כיפיים שלא עולים כסף. יציאה לגינת המשחקים במקום לג'ימבורי היא רק דוגמא אחת, ובאתר all for free אפשר למצוא הצעות נוספות למופעים, הצגות ואתרים שלא עולים כסף.

 2

אישה בורוד מנדנדת ילד שמח בפסים אדומים מתחת לעצים (צילום: istockphoto)
כיף עם הילדים לא חייב להיות יקר | צילום: istockphoto
. קונים במבצעים ואריזות חיסכון

ההוצאות השוטפות הגדולות ביותר על תינוקות הן בדרך כלל על טיטולים, מגבונים לחים ותחליפי חלב. אם תעקבו אחרי מבצעים ברשתות השונות ותקנו אריזות חיסכון, תוכלו לחסוך הרבה כסף. ברשתות מסוימות אפשר להירשם למועדון חברים ולקבל הנחות, ובחנויות בגדים יש מבצעים בסוף עונה.

 3. שמים לב לגודל הטיטול

אל תרוצו קדימה עם מידות הטיטולים אם המידה הקודמת עדיין מתאימה – ככל שהמידה גדולה יותר, כך יש פחות טיטולים בחבילה ואתם משלמים למעשה יותר כסף על כל טיטול.

 4. קונים יוניסקס

אם בא לכם מדי פעם לקנות שמלה וורודה לבת שלכם, אז בכיף. אבל באופן כללי, כדאי שתשתדלו לקנות בגדים ומוצרים בצבעים שיכולים להתאים לשני המינים, כדי שישמשו גם את הילדים הבאים.

 ועל מה לא חוסכים?

אל תחסכו בכל מה שקשור לבטיחות. אל תקנו כסאות בטיחות לנסיעה ("סלקל") בני יותר משנתיים ואם אתם קונים עגלה יד שנייה, בדקו באופן יסודי שהיא שלמה. כאשר קונים מיטה יד שנייה, כדאי להחליף את המזרן.

 אמהות מנוסות רבות ממליצות לא לחסוך בקניית משאבת חלב ולקנות משאבה איכותית וחזקה, כדי להימנע מסבל ותסכול מיותרים.

>> "קניות לפני הלידה זה סיוט". מיומנה של הריונית עצבנית